126

Re: Caini bolnavi... Ajutor!

si eu tot asa stiam ca boala nu se transmite la om,nu am avut niciodata caine cu parvoviroza dar stiu foartre multe cazuri in care cainele a scapat,mult noroc cu micuta si sa dea Domnu sa fie bine sad

I love animals :heart:

127 (edited by madalusa 22-08-2009 23:17)

am o catelusa de doua luni ,de doua zile nu mai mananca nimic are diareee si vomita pana si apa am suat med vet si mia spus sa ai dau un medicament total sad fara sa o vada doar din ce iam spus eu ,va rog spunetimi ce sa fac?

128

sa o duci de urgenta la veterinar. el stie cel mai bine ce trebuie sa faci

129

madalusa wrote:

am o catelusa de doua luni ,de doua zile nu mai mananca nimic are diareee si vomita pana si apa am suat med vet si mia spus sa ai dau un medicament total sad fara sa o vada doar din ce iam spus eu ,va rog spunetimi ce sa fac?

catelusa este in varsta de 2 luni? sau e la tine de 2 luni? nu se fac consultatii prin telefon asa ca ce ar fi trebuit sa-ti zica veterinarul? nu ai luat nicio masura. Catelusa trebuie dusa de urgenta la veterinar. Iei cateaua si mergi cu ea la un cabinet veterinar urgent. Acolo medicul o va consulta, va pune un diagnostic si iti va spune ce ai de facut in continuare. Are schema de vaccinari completa? Ce a mancat cu aproximativ 12 ore inainte de a avea vreun simptom?
Mult noroc..si du cainele la veterinar cat mai repede.

130 (edited by crazy_and_purple 27-08-2009 17:11)

Hey..
Pai .. sa va zic.. k am lipsit un pic..intre timp..Dona a scapat de parvoviroza...a suferit mult..in fiecare zi ne duceam la vet si`i facea cate 11 injectii. Cand a luat prima gura de mancare am inceput sa plangem nu ne veneea sa credem. big_smile :angel:
Darh intre timp...Rona..catelusa maro..a facut si ea parvoviroza.. azi este a 3 a zi de boala a Ronei..si deja a mancat.. Sunt.. destul de fericita..cred ca o sa se faca bine.
Suana, cred ca ai inteles gresit big_smile big_smile big_smile Catelusa nu are pui. Are doar 4 luni. smile
si Rona la fel. Sunt surori. big_smile
Sunt bucuroasa ca s-au facut bine (aproximativ) dar Rona tot urineaza cu sange si stiu ca e normal.
Acu' sper ca o sa se faca bine...
hmm hmm

I :heart: my animals. I :heart: Aky :heart: ( Ciobanesc German cu Pedigree ) :heart:

131

Insanatosire gravnica !!!

Ich liebe alle Tiere ! I love all animals ! J'aime tous les animaux ! Amo tutti gli animali ! Ik hou van alle dieren !

132

am si eu o intrebare eu mi-am pierdut cainele cam 4 zile si acum vad ca devine din ce in ce mai rotunjoara are cam 8 luni si imi este frica ca nu cumva sa fie gestanta va rog frumos sa ma ajutati :merci:

yak terrier in viata mea big_smile

133

pai cu ce sa te ajutam? cand ai pierdut-o, era in calduri?
mergi cu cateaua la veterinar.

134

poi si daca are puiuti ce face?  tongue

135

se opereaza cateaua si se sterilizeaza.

136

irinuks89 wrote:

se opereaza cateaua si se sterilizeaza.

o lasa sa fete probabil. nu sa omoare puii. dupa care o poate steriliza.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

137

atata timp cat sunt atatia caini fara stapan..chiar crezi ca mai este nevoie sa se nasca niste metisi, care cel mai probabil vor ajunge pe strada, poate sub rotile unei masini, poate otraviti?

138

si acei "metisi" au dreptul la viata.poate si cateaua e metis.Nu toata lumea are caini cu pedigree :ironic: Lumea mai adopta si metisi de pe strada sau de la vecini, rude ca si aia merita un camin.Poate marcu_pavel e un baiat responsabil si le va gasi camine puiutilor, cum a facut si crazy_and_purple.Putea si ea sa`i atunce sub rotile unei masini.Mai exista si lume buna..sper..

>>>>Alexandra<<<<

139

da, de acord, au dreptul la viata toate fiintele. nici nu am zis ca toata lumea are caini cu pedigree. ba chiar majoritatea au metisi.
In niciun caz nu am zis ca marcu_pavel va arunca cateii sub rotile masinii. Nu, am zis ca e foarte posibil sa nu le gaseasca stapani, sa le dea drumul pe strazi si in final sa ajunga sub rotile unei masini sau otraviti.
ma rog.. nu cred ca are rost sa mai continui. poate cateaua aia nici nu este gestanta, poate doar s-a ingrasat dupa perioada in care a ratacit pe strazi. de aceea, trebuie mers la veterinar. daca se dovedeste a fi gestanta si se hotaraste sa tina puii, sa fie pregatit sa faca la minim 4 catei carnete de sanatate, cu vaccinari, deparazitari interne, hrana speciala pentru juniori, sa suplimenteze hrana catelei sa poata hrani puii, sa fie pregatit sa curete dupa atatea suflete, sa-i tina pana la gaseste la toti cate un stapan bun, sa nu-i dea inainte de varsta de 2 luni..........

140

bravo Irinuk. si asa si cum ati spus fiecare din voi este adevarat. oricum se vede ca te documentezi in privinta fiecarui animal si asta e bine.  si sper sa fii de ajutor fiecaruia dintre noi  ca si pana acum. numai ca suna dubios cand zici de operat inainte de termen. atat tot. dar ai dreptate.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

141

nu, cand am zis "operata", chiar m-am referit la scosul puilor din uter inainte de termen. cand acestia sunt inca fetusi. Si m-am referit la operatie, doar pentru ca stiu cati caini sunt prin adaposturi, vad cum se chinuie multe persoane pe diferite forumuri sa plaseze cate un amarat de caine, vad in fiecare zi maidanezi pe strada, cu raie, loviti de masini, cu picioarele rupte....
si inca ceva, am vazut intr-un post anterior, ca marcu_pavel anunta disparitia catelei de 8 luni..ori 8 luni nu este o varsta la care o catea sa aibe pui, mai ales ca nici macar nu e matura, ea e un pui, apoi  sarcina poate fi foarte periculoasa pentru catea si atunci se pune problema: cateaua sau puii? iar daca totul e bine si totusi se hotaraste sa lase cateaua sa duca sarcina la termen, ignorand faptul ca mama e un pui, atunci trebuie sa ia in consideratie responsabilitatile ce vin odata cu puii (ce am scris in postul de mai sus).
..poate mai intra marcu_pavel si ne lamureste ce s-a intamplat de fapt.. e cateaua gestanta sau doar s-a ingrasat. Iar daca doar s-a ingrasat se poate duce totusi cu ea la veterinar sa o sterilizeze.

142

Poi isi poate arata burtica cu puiuti in ea doar in 4 zile? :wow:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

143

cel mai sigur, se pot vedea puii la ecografie, la aproximativ o luna de la monta, dar pana atunci apar primele semne ("ingrasarea"), asa ca tot pana atunci se poate merge la veterinar, la un control.

144

irinuks89 wrote:

atata timp cat sunt atatia caini fara stapan..chiar crezi ca mai este nevoie sa se nasca niste metisi, care cel mai probabil vor ajunge pe strada, poate sub rotile unei masini, poate otraviti?

am fost cu ea la veteinar si mi-a spus ca avea niste probleme digestive oricum daca avea pui nu era nici o problema eu ii pastram si ii crestea pana ce pot sa fie dati alt cuiva

yak terrier in viata mea big_smile

145

Bravo marcu_pavel ! :bravo: Eram sigura ca e asa cum zic eu!
Un om cu suflet! wink

>>>>Alexandra<<<<

146

daca puii sunt scosi din burta mamei e neaparat sa fie si sterilizata?Sau e doar ca un avort?

I love animals :heart:

147 (edited by irinuks89 06-09-2009 12:53)

da, obligatoriu se si sterilizeaza...

148

Felicitari. :heart:

I :heart: my animals. I :heart: Aky :heart: ( Ciobanesc German cu Pedigree ) :heart:

149

Hello! Am si eu o intrb-2-3:)=)
Am un catel, Nero(bichon maltez+schnauzer) si i-am gasit fetita pt imperechere. este aceeasi rasa ca el numai ca este o probl: ea este putin mai inalta ca el si nu cred ca el ajunge. El se chinuie degeaba sau se descurca?
Si pt a ramane ea "insarcinata" trebuie neeaparat sa stea 15-30 d min lipiti, deoarece mai mult de 2-3 minute nu i-am vazut lipiti? Cum ne putem da seama daca a lasat-o insarcinata?

Adaugat: 09-09-2009 09:09

Am uitat sa mentionez ca ei amandoi sunt "virgini"

I Love Petzzz!

150

In actul imperecherii exista si o caracteristica anume: o perioada de timp, in actul sexual, cei doi parteneri raman acuplati aproximativ 5-40 minute, rareori durand mai mult.In aceasta perioada, intreaga cantitate de sperma a masculului este ejaculata in vaginul femelei.

Ich liebe alle Tiere ! I love all animals ! J'aime tous les animaux ! Amo tutti gli animali ! Ik hou van alle dieren !