1

Topic: Gurami

Cand in final am reusit sa-mi iau gurami,am observat ca nu este nici un subiect legat de ei.Deci, sa incepem.
Corpul este mai alungit decat inalt. Gura este mai mica fiind situata in partea superioara a botului. Masculul are buzele mai groase. In acvariu ajunge pana la 15 cm, in natura fiind mult mai mare. Coloritul are doua variante:
- roscat-violeta
- albastru stralucitor.
Masculul are dorsala mult mai lunga si ascutita, in timp ce la femela este mai scurta si rotunda. Femela se mai deosebeste de mascul si prin faptul ca, la maturitatea sexuala in zona abdominala este mai umflata. Varietatea albastra a primit denumirea de Trichogaster trichopterus sumatranus. Specia este raspandita in India.

Momentan pun catvea informatii generale,va las pe voi sa continuati  big_smile

2

Re: Gurami

Anabantidele şi-au primit numele de la specia Anabas scadens, peşti care au proprietatea de a respira şi înafara apei - anabainein- a ieşi în afară. Iar denumirea de peşte labirint au primit-o în amintirea Minotaurului, deoarece aparatul respirator auxiliar este în formă de labirint.
Pentru a evita lipsa de oxigen, cu ajutorul acestui organ sunt capabili să respire şi aerul atmosferic. Această proprietate trebuie sa o avem în vedere şi atunci cand construim şi populăm acvariul, întrucât dacă nu pot respira şi cu acest organ, acesta se va umple cu apă şi peştele se poate sufoca.
De ce sunt deosebiţi peştii labirint ?

Ei provin din Asia de Sud-Est, Africa şi Indonezia şi sunt peşti de apă dulce. Conformaţiei corpului poate fi alungită la bondoc, aplatizată lateral, având cu botul scurt, gura mică şi buzele groase, pronunţate. Peştii labirint au solzii de pe spate, care acoperă capul şi bărbia, mediu dezvoltaţi. Dorsala şi anala se împart în două părţi, una mai lungă cu radii tari şi cealalta mai scurtă cu radii moi. În zona pectorala se află şi aripioarele abdominale, la unele specii fiind foarte alungite, având forma de antene pe care sunt dispuse celulele gustative. Peştii labirint au cavitatea abdominală foarte mare iar anusul este poziţionat în partea anterioara a corpului.
Se simt bine în acvariu

Peştii labirint se pot creşte şi eventual reproduce cu succes şi în acvarii. Creşterea lor însă este condiţionată de câţiva factori. Unul din factori este asigurarea respiraţiei şi înafara apei. Altă condiţie este acoperirea acvariului deoarece, pe de-o parte aceşti peşti sunt foarte activi, iar pe de altă parte dacă respiră direct aerul rece răcesc foarte uşor.
Ce mănâncă peştii labirint?

Nu sunt pretenţioşi deşi preferă hrana proaspătă în locul celei artificiale. Unele subspecii acceptă doar hrană proaspătă. După observaţiile acvariştilor profesionişti, specia Betta nu prea consumă hrana artificială uscată. În relaţiile cu alte specii din acvariu este destul de paşnic, ceea ce nu putem afirma şi despre relaţiile interspecie. În special masculii care se pregătesc de reproducţie prezintă o agresivitate sporită faţă de femele.
Reproducerea peştilor labirint

Reproducerea lor este relativ simplă, dacă avem în vedere că puii rezultaţi sunt foarte mici deci este destul de anevoioasă hrănirea lor. În general la unele specii reproducerea lor are loc în cuiburi de spumă, unde după „îmbrăţişarea" femelei , masculul va depune icrele. Depunerea icrelor este un spectacol fantastic peştii având culori splendide. Masculul "îmbrăţişează" puternic femela, presând icrele afară din ea, după care are loc fecundarea lor. Icrele care cad spre fundul apei sunt strânse de către mascul (rar şi de femelă) cu gura şi duse la cuibul de spumă de la suprafaţă. Unele soiuri au icrele uleioase, de aceea acestea se ridică singure la suprafaţă. După fecundare este recomandabil să se scoată femela din acvariu, deoarece datorită agresivităţii masculului, aceasta nu este în siguranţă.

Animalul nu are nevoie de o pregatire speciala pentru a fi animal. Omul însa pentru a deveni om are nevoie de educatie. Educatia face diferenta dintre oameni si animale.

3 (edited by dana1 23-06-2012 10:50)

Re: Gurami

http://fulvius7.sunphoto.ro/plante_acvariu/47579787 aceasta este fetita mea de gurami... :k: e un gurami albastru cu 3 puncte..[unul e ochiul,,unul e la coada si unul este situat pe la mijlocul corpului]..in functie de calitatea apei sau alte criterii uneori aceste puncte dispar alteori sunt accentuate...[in poza pusa fetita mea nu le are...]..

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

4

Re: Gurami

E superba! :bravo:

5

Re: Gurami

e super

Animalul nu are nevoie de o pregatire speciala pentru a fi animal. Omul însa pentru a deveni om are nevoie de educatie. Educatia face diferenta dintre oameni si animale.

6

Re: Gurami

ma bucur ca va place de domnisoara mea..

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

7

Re: Gurami

Chiar azi,cand treceam pefarmacia veterinara de unde am luat pestii,am vazut o "gurama" exact ca cea din poza

8

Re: Gurami

azi am luat un gurami albastru stiti ceva despre el?cum imi dasu seama daca e mascul sau femela...si as putea sa ii dau ceva mai special?:D

9

Re: Gurami

http://www.4animale.ro/forum/topic1041-gurami.html aici ai un topic despre acest peste..a mea e femela..

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare: