1,476

Re: Chow-Chow

dorak wrote:

O alta belea care imi da de cap si la ora asta (4 A.M) este ca se scarpina des si face rani. Luni i-am facut deparazitare externa insa continua cu scarpinatul. tocmai ce i-am gasit o rana pe spate, unde am pus Rivanol (la sfatul medicului). Altceva nu mai stiu ce sa mai fac. Cand Lord nu se simte bine, nici eu nu sunt ok. Imi puteti da vreun sfat? Multumesc

Dorak....medicul veterinar al lui Frank, in care am mare incredere, m-a invatat un truc. Daca are eczema umeda sa-i aplic cateva picaturi de eter iodoformat, e 20 ron flaconul, dar atentie sa fie flacon simplu nu cu pulverizator. Usuca imediat, in cateva secunde, apoi poti sa-i aplici  crema sau  unguentul dat de veterinar, la distanta de cateva minute. Ai grija la flacon sa-l inchizi ermetic ca se evapora imediat. Mult succes!

1,477

Si noi ne mai confruntam uneori cu probleme din astea....Dorak Aurizon-ul este foarte bun.Insa tratamentul trebuie continuat cateva zile,pentru ca nu se intrerupe la primul semn ca ar fi mai bine.Pentru eczeme ude exista clindacutin unguent.Si urechea trebuie verificata si curatata cu betisoare ,sa ramana tot timpul cat mai putina murdarie .

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,478

Multumesc mult pentru raspunsuri. Ii mai pun inca Aurizon, adica i-am pus dimineata. Urmeaza sa-i pun in fiecare zi, sa nu am complicatii. Iar cu ranile, le curat si le dau cu unguent. Sper sa ii fie bine. O zi frumoasa si un weekend placut!

1,479

:heart: La plimbare :heart:

"" Cainele e permanent cu tine, langa tine, pana la moarte, singurul tovaras care moare odata cu tine, pe mormantul tau"".

""Nedreptatile groaznice si suferintele induse animalelor nevinovate si credincioase, formeaza cel mai negru capitol din intreaga istorie a umanitatii.""

1,480

ce frumoasa e. insa acum imi dau seama cat de mare e Lord. Sasha are un an parca nu? Lord la 6 luni e mai mare:-? Se sperie lumea pe strada si cand le zic ca nu face nimic pentru ca e mic, incep sa rada. Daca le mai spun ca are 6 luni nu ma crede nimeni:)))Are 18kg acum. Vazusem undeva pe un forum ca la 6 luni ar trebuie sa aiba 22kg. Adevarat?

1,481 (edited by Latifa 22-06-2012 21:52)

Sasha de abia face 9 luni big_smile si are 20 de kg...nu e mik

Cine a spus asa ceva nu este foarte bine informat...masculul la maturitate ajunge undeva la 30-35 kg...si femela 25-30...acum depinde si de fiecare animal in parte...sasha ptr varsta ei e bine...are 9 luni si 20 de kg...

"" Cainele e permanent cu tine, langa tine, pana la moarte, singurul tovaras care moare odata cu tine, pe mormantul tau"".

""Nedreptatile groaznice si suferintele induse animalelor nevinovate si credincioase, formeaza cel mai negru capitol din intreaga istorie a umanitatii.""

1,482

ok ok mersi

1,483 (edited by Latifa 22-06-2012 21:52)

Bine acum ce sa zic...stiu foarte bine cazuri si cazuri..cunosc un chow chow mascul are 1 an jumate si e cat sasha mea big_smile ....tatal sashei e teribil de mare si spun asta in adevaratul sens al cuvantului fara exagerari...e mai "voluminos" decat un leu adevarat vb la modul cel mai serios...chow chow este de talie medie...eu am cunoscut toate 3 felurile pana acum...mic mediu si mare...de asta spun k sunt cazuri si cazuri smile

rata maxima a varstei de crestere este 1 an jumate.

1,484

Buna tuturor!

Cred ca greutatea lor depinde de foarte multi factori (alimentatie, regim de viata, zestre genetica etc.). Sasha al nostru se invarte in jurul cifrei de 30 kg de pe la 10 luni. Mananca un castron de crantanele pe zi (Purina Proplan Adult) + vitaminele de rigoare + branza amestecata cu iaurt. Vara probabil mai pierd din greutate. O sa vedem smile. Seara devine mai zvapaiat. In timpul zilei vegeteaza:). A sapat dupa petrol in spatele custii (depozitul de jucarii smile) si sta si acolo. Ii schimbam apa foarte des si speram sa treaca peste canicula cu bine.

Salutari si racoare!

1,485

Salut tuturor! Eu lui Lord inca ii mai dau de mancare de 3 ori pe zi. Ar trebui sa trec la altfel de alimentatie? Acusi face 7 luni. Daca stiti cumva si gramajul m-ar ajuta mult. Pe sac scrie 180-380 de gr pe zi. Abia astept sa termin sacul sa ii iau Dog Chow

1,486

Pana la maturitate ar trebui sa nu ii "imputinezi"din mancarik...e bine cum ii dai...asa ii dadeam si eu sashei...dar tinand cont de caldura de afara ii las mereu castronelul plin cu boabe si cand ii este foame papa...ptr k orele la care ii dadeam de cand a venit caldura numai papa la fix tongue eu tot purina proplan ii dau+biscuiti,rulouri,batonase...

Tokmai ce ma terminat mami de periat si sunt tare mumoasa :heart:

1,487

Depinde foarte mult de bagajul genetic cum se dezvolta cainele. Nu poate fi ceva strict, ca la 6 luni sa aiba x kg. Depinde de parinti stramosi, unii se dezvolta mai repede altii mai tarziu. Crescatorul va poate spune cam la ce sa va asteptati de la caine, el cunoscand linia parintilor.

1,488

Pedigree'ul iti arata cu exactitate totul despre animalutz smile

1,489

Pedigreeul lipseste in cazul lui Lord:) Ii tot gasesc rani pe corp si nu stiu ce sa mai fac. Il dau cu rivanol ca asa a zis veterinarul dar na. Nu stiu ce sa mai zic. In legatura cu mancarea. Eu daca i-as lasa castronul plin tot timpul, in secunda 2 ar fi gol:)) Mananca orice, oricand. Daca nu i-as interzice tot inafara de boabe, ar fi catastrofa.

1,490

Foarte tare smile ...eu ti'am zis parerea mea,la mn in ksa nu lipseste spray'ul zinkoxid e extrem de bun...si o dau indiferent dak e eczema,iritatie,vreo cojitza sau altceva nu conteaza,grabeste uscarea si vindecarea si cel mai important scarpinatul care e teroare dak incepe,deocamdata nu am probleme cu ea,eu nu am folosit rivanol,si nici nu mi'a recomandat medicul,spray'ul asta e dumnezeiesc,si sper pana iesim din vara sa numai am probleme de genu,caldura cam grabeste iritarea pielii,in rest toate cele bune si sa se faca bine cat de curand :pup:

1,491

ma duc sa il iau si eu, poate ii va fi mai bine. i-a luat mama dog chow cu miel si orez azi dimineata (1kg de proba) si vad ca mananca. Urmeaza sa-i luam un sac mare. Tu cum o dai cu spray? pe toata blana sau direct pe piele? de la ce distanta?

1,492

Spary'ul se aplica direct pe rana,de 2-3 ori pe zi,ai instructiunile pe el,nu tin cont de distanta,nu este toxic dar fi cu ochii pe el sa nu se linga,sasha cum nu eram atenta cum se lingea si iar o dadeam,pana se usca complet,ai grija sa nu atingi prea mult blana ptr k te vei chinui sa'l speli pana se ia,si atentie nu il speli acolo decat in mom cand vezi u k i'a trecut,il verifici,eu am lasat'o pe sasha aproape o sapt de cand i'a trecut,sa se usuce k sa nu mai apuce sa se linga.(si unde nu puteam sa ajung direct pe rana din cauza blanitei i'o taiam cu foarfeca cat sa pot da toata rana0

1,493

am inteles. mersi mult. o zi frumoasa in continuare!

1,494

La plimbare pe malul Streiului...
http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0040.jpg
http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0023.jpg
http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/1zQfe-17D-111.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,495

Superbi :heart: Ramona ai 2 copii foarte frumosi. Sa-ti traiasca :pup:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

1,496

foarte frumosi :pup:

1,497

Pe malul ghiolului cu fetita mea :heart:

1,498

Ce frumoasa e ♥ :heart: ♥ :heart: ♥

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

1,499

Lumina ochilor mei :heart:

1,500

Salutare tuturor! Ce mai faceti? Cum suporta catelusii caldura? Eu sunt terminat, nu mai stiu ce sa-i mai fac lui Lord. Se scarpina asa de tare incat isi zmulge blana de pe el si ii curge sange. Am fost la medic si mi-a mancat o groaza de bani pentru nimic. Ieri am fost la o farmacie veterinara unde o doamna farmacista mi-a dat spray terramycin (solutia e albastra deci il colorez peste tot) si niste pastilute pe care trebuie sa i le dau dupa masa. Nu mai stiu pur si simplu ce sa mai fac. Mie mila de el ca e tot ranit. Imi puteti da un sfat? V-ati confruntat cu asa ceva?