Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam un dihor - pagina 2 | 4animale.ro

Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam un dihor

Ingrijire Dihori

Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam un dihor

Dihorii au tendinta sa "ciuguleasca", sa muste usor in joaca, mai ales cand sunt tineri. Daca avem insa suficienta rabdare ii putem dezvata de acest comportament. Daca nu dorim sa se reproduca, femelele trebuie castrate intrucat pot intra in perioade prelungite de rut, care le pot afecta grav sanatatea. Angajamentul de crestere al unuia sau mai multor dihori nu trebuie luat cu usuratate, odata achizitionat, animalul va trebui ingrijit cu responsabilitate. Copiii vor trebui instruiti de catre adulti in ceea ce priveste manipularea si regulile de ingrijire ale dihorilor. Este important ca dihorii sa fie vaccinati impotriva turbarii si a jigodiei.

Recomandam ca achizitionarea unui dihor sa se faca de la crescatori sau pet shopuri unde sa putem inspecta curatenia spatiilor si a animalelor, precum si sanatatea acestora. Cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere cand examinam un dihor pe care dorim sa-l achizitionam sunt urmatoarele:

- dihorul nu trebuie sa fie prea calm sau apatic intrucat aceasta ar putea insemna ca este bolnav, el trebuie sa aiba o atitudine jucausa;

- corpul trebuie sa fie lung si ferm. Evitati animalele prea slabe sau prea grase.

- ochii trebuie sa fie stralucitori si limpezi;

- nasul, ochii, urechile si posteriorul trebuie sa fie curate si fara secretii;

- blanita sa trebuie sa fie moale, uniform repartizata pe suprafata corpului si lucioasa.

Publicat la: 11-07-2007
Distribuie: Tweet