Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam un dihor | 4animale.ro

Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam un dihor

Ingrijire Dihori

Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam un dihor

Dihorii sunt mamifere de mici dimensiuni a caror durata de viata este de 6-8 ani, dar uneori chiar de 11-12 ani. Specia intalnita ca animal de companie este Mustela putorius furo. Masculii sunt mai mari decat femelele. Un mascul poate atinge la maturitate lungimea de 38-41cm si greutatea de 0,9-1,6kg, iar femela atinge o lungime de 34-36cm si o greutate de 0,3-1,1kg. Dihorii au corpul acoperit cu o blanita moala si pufoasa, iar coada lor (care reprezinta aproximatv jumatate din lungimea corpului) este de asemenea acoperita de blana. Sunt animale inteligente, sociabile si jucause, active in special dimineata si seara. Dihorii dorm in medie 18 ore pe zi si sunt animale in general tacute (vocalizeaza numai cand sunt raniti sau speriati). Au vederea slaba insa un miros si un auz foarte dezvoltate.

Dihorii au o reputatie nemeritata de "urat mirositori", fiind comparati cu sconcsii. Este adevarat ca au glande care secreta un miros specific insa acesta nu este nici puternic, nici deranjant. Dihorii sunt carnivori si au un metabolism foarte rapid, necesitand o dieta speciala, bogata in proteine si lipide. Ei sunt animale foarte curioase, afectuoase, care relationeaza mult cu stapanii. Au nevoie de activitate fizica zilnica in afara custii, pentru a-si mentine sanatatea si satisface curiozitatea naturala, explorand imprejurimile.

Ideal este sa adoptam doi dihori pentru ca ei interactioneaza unul cu altul, se joaca si sunt foarte placut de urmarit. Fiecare dihor are o personalitate unica, unii sunt mai independenti, altii mai afectuosi. Dihorii pot fi invatati sa foloseasca numai un anumit loc pentru toaleta, desi uneori se mai pot petrece mici "accidente". Ei sunt animale potrivite pentru familiile cu copii, insa este nevoie de atentie sporita atunci cand copiii sunt foarte mici.

Distribuie: Tweet