Hranirea zebrelor australiene | 4animale.ro

Hranirea zebrelor australiene

Hrana Canari | Cinteze

Kiki si Koko.

Nutritia echilibrata si variata a zebrelor australiene este secretul cresterii lor cu rezultate foarte bune. Majoritatea problemelor de sanatate pe care le pot dezvolta zebrele australiene se datoreaza unei alimentatii defectuoase. Astfel, dieta unei zebre australiene trebuie sa contina carbohidrati, proteine, lipide, vitamine si minerale.

Majoritatea oamenilor considera ca alimentatia unei zebre australiene trebuie sa fie alcatuita numai din seminte. Cele mai recente studii nu recomanda insa hranirea zebrelor numai cu seminte, deoarece o astfel de dieta este saraca in vitamina A, proteine si calciu si prea bogata in grasimi. In mediul lor natural, in afara de seminte (crude si coapte), aceste pasari mananca ierburi, verdeata si fructe. Astfel, cautati sa oferiti zebrelor dumneavoastra o dieta pe baza de seminte, dar completata si cu pelete special concepute, legume si fructe. Zebrele prefera diferitele tipuri de seminte de mei, dar accepta si alte seminte prezente in mixurile disponibile in magazinele de specialitate. Alegeti pentru zebrele dumneavoastra mixuri de seminte si pelete de calitate.

Verificati prospetimea acestora si, daca nu aveti un numar mare de zebre, cumparati cantitati mici, suficiente pentru o luna de zile, intrucat semintele se degradeaza usor! Nu le oferiti zebrelor daca sunt mucegaite sau infestate cu paraziti! In afara de aceste pelete si de mixurile de seminte, oferiti zebrelor dumneavoastra si o varietate de vegetale: morcov ras, laptuca, papadie, spanac, castravete, mar, banana. Incercati mai multe variante pentru a descoperi preferintele pasarilor dumneavoastra. Inainte sa oferiti verdeturile, legumele si fructele, spalati-le bine, uscati-le si apoi taiati-le in bucatele mici si evitati vegetalele care au fost tratate cu chimicale.

Publicat la: 19-07-2010
Distribuie: Tweet