De ce cainele meu mananca iarba? | 4animale.ro

De ce cainele meu mananca iarba?

Sanatate Caini

Caine in iarba

Actualmente exista o dezbatere aprinsa cu privire la motivul pentru care cainii mananca iarba si apoi vomita. Una dintre teorii sustine ca, atunci cand cainele simte un disconfort stomacal, mananca iarba pentru ca aceasta va irita sistemul digestiv si ii va provoca varsatura. O alta teorie sprijina ideea conform careia cainele cauta in compozitia ierbii un nutrient pe care stramosii lui il ingerau in urma vanatorii, cand consumau si stomacul prazii ierbivore, impreuna cu continutul acestuia. Cea de-a treia teorie sustine faptul ca, pur si simplu, cainii mananca iarba ca o forma de “divertisment”, de “amuzament”.
Lasand la o parte aceasta dezbatere a specialistilor, in cazul in care cainele dumneavoastra vomita des, cu legatura sau nu cu mancatul ierbii, ar trebui sa il programati la o vizita la veterinar pentru a-i evalua starea de sanatate.
De asemenea, este important sa retineti faptul ca iarba, poate sa “gazduiasca” oua de paraziti care sa ajunga sa infesteze cainele care o mananca. 
Cazul in care cainele dumneavoastra nu mananca deloc arata existenta unei probleme digestive serioase, care necesita control veterinar urgent si, eventual, un examen al scaunului animalului.

Publicat la: 28-05-2021
Distribuie: Tweet