Ghid rapid de ingrijire a soarecilor - pagina 2 | 4animale.ro

Ghid rapid de ingrijire a soarecilor

Ingrijire Soareci

Ghid rapid de ingrijire a soarecilor

Acvariile vor trebui prevazute cu un acoperis bine inchis si cu multe accesorii pentru catarat si joaca. Acoperisul trebuie confectionat dintr-un material care sa permita patrunderea aerului intrucat in acvarii amoniacul si alte gaze se pot acumula usor. Totusi, atata vreme cat acoperisul este bine fixat, acvariul se constituie intr-o incinta din care soarecele nu poate evada.

Custile cu gratii orizontale sunt de asemenea potrivite intrucat pot fi usor dotate cu accesorii si ofera soarecelui dumneavoastra posibilitatea de a se catara pe barele de metal. Un amanunt important este acela ca gratiile sa nu fie prea distantate pentru a permite evadarea sau blocarea soarecelui intre ele. Evitati custile cu fundul din gratii pentru ca soarecii isi pot rani labutele in ele.

Custile din plastic modulare ofera soarecelui dumneavoastra posibilitatea de a face multa miscare insa sunt dificil de curatat si nu permit ventilarea corespunzatoare. De asemenea, un soarece insistent ar putea chiar sa roada plasticul. Orice fel de cusca veti alege, pozitionati-o undeva unde soarecele sa beneficieze de contacte frecvente cu oamenii. Acest lucru va fi de ajutor si la imblanzirea lui. Nu asezati cusca sub lumina directa a soarelui.

Captusiti fundul custii cu un strat de asternut format din talas. Evitati talasul de pin si cedru intrucat sunt otravitoare. Puteti folosi de asemenea servetele moi taiate in fasii sau chiar fan. Va trebui sa plasati in cusca si o casuta in care soarecii sa se poata ascunde si unde sa poata dormi. Puteti construi sau cumpara o astfel de casuta. Puteti achizitiona o casuta din lemn, folosi un ghiveci din ceramica, o bucata de teava PVC, o cutiuta de carton etc., al carui fund sa fie acoperit cu materiale moi (servetele, spre exemplu). Acest asternut va trebui schimbat doar o data la 1-2 luni, intrucat schimbari mai dese ar putea fi suparatoare pentru soarece.

Soarecii sunt foarte activi si jucausi asa ca va trebui sa le oferiti diverse acccesorii: pietre, bucati de lemn, scari, rampe si platforme. Va trebui sa dotati cusca si cu jucarii: role de carton de la hartia igienica, cutiute de carton, crengute de copac, fan, etc. Puteti achizitiona chiar o roata de alergat insa suprafata pe care va alerga soarecele va trebui sa fie solida, pentru a evita ranirea sau fracturarea labutelor. Va trebui de asemenea sa achizitionati o roata care sa nu permita soarecelui sa-si prinda sau agate lunga sa coada in vreun loc. Bolul pentru mancare este ideal sa fie unul din ceramica iar pentru apa se va folosi o adapatoare cu cioc de metal (dozator). Soarecii trebuie sa aiba la dispozitie apa proaspata in permanenta.

Cusca soarecelui va trebui curatata relativ des. Nu asteptati pana incepeti sa simtiti mirosuri neplacute intrucat soarecele dumneavoastra le simte cu mult inaintea dumneavoastra. Totusi nu exagerati cu dezinfectatul pentru ca ar putea fi suparator pentru soarece. Pastrati o cantitate mica din vechiul asternut de fiecare data cand il schimbati pentru a ajuta soarecele sa-si recunoasca mirosul.

Publicat la: 12-07-2007
Distribuie: Tweet