1

Topic: Pestele Clown

Pestele Clown face parte din clasa Damsel. Acesti pesti traiesc in apele tropicale din Marea Rosie si Oceanul Pacific, in Caraibe nu exista astfel de pesti.

Pestele Clown, asa cum sugereaza si numele este un pestisor viu colorat, in general are nuante de rosu si portocaliu cu inele albe de-a lungul corpului.

Pestele Clown traieste intr-o perfecta simbioza cu anemonele, niste organisme mici dar otravitoare ce salasluiesc pe fundul marilor si oceanelor. Nu se stie de ce dar pestele clown este imun la otrava anemonelor.

Pestii Clown traiesc in comunitati, de regula grupul este condus de un cuplu reproducator, o femela si un mascul, acesta din urma putand sa-si schimbe sexul in cazul mortii partenerei. In cadrul comunitatii, ceilalti pesti ocupa, in functie de marime, o anumita pozitie. Mai mult decat atat, atunci cand unul din pesti moar, sau, din diverse cauze paraseste comunitatea, toti ceilalti isi “controleaza” cresterea, astfel incat sa avanseze pe treapta ierarhica de marime corespunzatoare.
   Are cineva asa cecva? big_smile

2

Re: Pestele Clown

Clown Fish, sunt frumusei big_smile ai uitat sa specifici ca sunt si marini.

Blog | Acvariu cu scalari big_smile

3

Re: Pestele Clown

Iar aici este o poza cu unul din specia acestor pestisori  :heart:

Adaugat: 11-01-2012 22:30

Stiati ca la fel ca si in cazul altor pesti-anemone, pestele clovn adult se metamorfozeaza din mascul in femela? Ei se nasc masculi.

4

Re: Pestele Clown

Da sunt foarte draguti! Si ciudati! Cum sa te nasti mascul si sa te faci femela?

Blog | Acvariu cu scalari big_smile

5

Re: Pestele Clown

Natura e inca plina de mister  smile