501

Re: Iepurasi

Ioana , linda e frumusica foc! Sa te bucuri de ea :pup:

:heart: Copiii mei:  Alexa si Paco Marele Alex, :nimfa: 2 Nimfe Pusi si Kiki , :iepure:  2 iepurasi Maxi si Mitzi, o veverita siberiana cu dungi Del, :caine: Tori mini yorkshire terrier :floare: 2 :hamster: :hamster: hamsterici Lilo si Stitch

502

multumesc! smile

-Ioana-

503

ce scumpete de iepuras poti sa ai este o mare dulceata , un bulgaras dulce si pufos.... :heart:  :hihi:

comorile mele : felix - labrador retriever :heart: Albert - bichon maltese :heart:-Simina-

504

Multumesc mult!iti doresc si tie aceiasi laude pentru Maya! smile

-Ioana-

505

Buna! Prietena mea cea mai buna isi doreste foarte mult un iepuras(l-am vazut la pet-shop nu stiu ce rasa e , dar banuiesc ca e Angora). E micut(are4 luni), alb, foarte pufos, cu ochii rosii. Vroiam sa va intreb daca sunt greu de ingrijit pt. ca si-l doreste foarte mult si cred ca o sa i-l cumpar pana la urma  smile

Patrocle si Cliffy :caine: bichoni ; Rio :dans: Micul Alexander ; Lilly, Frantzuz, Caffe, Frappe, Patrocle, Ariel  :caine: metisi;
RIP Pepe :perus:

506

eu as zice sa nu-l cumpere de la pet shop ,nu sunt ingrijiti cum trebuie iar preturile sunt aproape duble.Eu as recomanda sa-si cumpere de la un crescator cunoscut,sunt destui prin acea zona asa ca are din ce alege.
Acum depinde de fiecare rasa de angora,trebuie priati zilnic(depinde de rasa),trebuie sa aiba o cusca de marime mare in care sa stea comod, pretul lor este de la 300lei in sus din cand in cand poate sa-l lase sa se plimbe prin incapere.Mai intai sa se gandeasca de dua ori la toate aspectele financiare si daca are timpul necesar.
Daca este la incepu(primul iepure) eu nu as recomanda un angora,ai putea sa-ti iei un iepure cu blanita mai mica ca sa-i fie mai usor,dar daca se crede in stare poate avea.
Ii urez mult succes prietenei tale la gasirea unui iepure! smile

-Ioana-

507

ioana99 wrote:

eu as zice sa nu-l cumpere de la pet shop ,nu sunt ingrijiti cum trebuie iar preturile sunt aproape duble.Eu as recomanda sa-si cumpere de la un crescator cunoscut,sunt destui prin acea zona asa ca are din ce alege.
Acum depinde de fiecare rasa de angora,trebuie priati zilnic(depinde de rasa),trebuie sa aiba o cusca de marime mare in care sa stea comod, pretul lor este de la 300lei in sus din cand in cand poate sa-l lase sa se plimbe prin incapere.Mai intai sa se gandeasca de dua ori la toate aspectele financiare si daca are timpul necesar.
Daca este la incepu(primul iepure) eu nu as recomanda un angora,ai putea sa-ti iei un iepure cu blanita mai mica ca sa-i fie mai usor,dar daca se crede in stare poate avea.
Ii urez mult succes prietenei tale la gasirea unui iepure! smile

Pai si mustaciosii din pet-shopuri trebuie sa-si gaseasca un prieten (ca stapan nu-mi place cum suna) chiar daca nu sunt ingrijiti de cei de acolo, nu inseamna ca trebuie ocoliti. De multa atentie si ingrijire are nevoie orice iepuras, indiferent de rasa, marime, sex. Cei angora, este adevarat ca trebuie pieptanati mai des pentru a nu li se incalci blanita. Eu o pieptan pe mustacica mea de 2 ori pe zi. Cat despre cusca, orice iepuras trebuie sa beneficieze de spatiu suficient de joaca atunci cand nu este lasat liber prin casa, indiferent ca este angora sau nu, ca este mic sau mare. Si nu trebuie sa dai 3 mil pe o cusca din comert. Cu un pic de indemanare, cateva unelte potrivite si ceva material de lemn poti confectiona o casuta frumoasa iepurasului tau si economisesti si bani (pentru jucarioare si papica). Oricum, un animalut este o responsabilitate si nu un moft, ca si un copil de altfel. Trebuie sa aibe in permanenta mancare proaspata, apa, curatenie in cusca, iubire si timp.

508

iti dau dreptate,dar risti sa-l cumperi bolnav din pet shop,mai bine cumperi de la cei cu exeperienta!oricum nu conteaza decat sa fie sanatos si sa-si iubeasca iepurele indiferent daca sta intr-o cusca lucrata manual sau cumparata din comert! smile
fiecare cu opinia lui smile

-Ioana-

509

Da,Ina iti dau dreptate...dar,daca o sa vada ca vor fi cumparate animalutele bolnave (din mila) atunci o sa aduca altele si altele ....si asa vor avea de suferit toate... asa daca vad ca nu se cumpara,nu vor mai aduce wink

- Bianca

510

Multumesc tuturor pt. raspunsuri . Iepurasul este sanatos( pet-shopul are si un cabinet veterinar) , dar inca nu stiu daca prietena mea va putea sa aiba grija de el asa cum trebuie. Ma mai gandesc daca sa il cumpar.
O zi buna tuturor!

Patrocle si Cliffy :caine: bichoni ; Rio :dans: Micul Alexander ; Lilly, Frantzuz, Caffe, Frappe, Patrocle, Ariel  :caine: metisi;
RIP Pepe :perus:

511

De curand a fatat iepuroaica mea 3 iepurasi,va voi pune saptamana viitoare cand voi fi mai libera si o sa va pun poze cu puisorii si cu parintii,puisorii sunt foarte sociabili si foarte,foarte activi,vor numai sa exploreze,foarte ciudat,deoarece parintii nu sunt foarte activi,cateodata mai se joaca,dar sunt si foarte batrani,nu stiu exact varsta!

Adaugat: 09-06-2011 23:34

Uitatii si pe micutii puisori :heart:

1 iepure:Linda;4 pisici:Kamy,Misa,Lory,Aurora;4 caini:Lissa,Cody,Pluto,Puffy,Labau.
Un animal are sufletul mai bun decat 100 de oameni.
(Maria)

512

Ooo,ce scumpi sunt!! :heart:  :pup:

Animalutele mele: un Porcusor de Guineea pe nume :heart: Willy :heart: , 1 iepuras pe nume  Blanche,o nimfa pe nume  :heart: Paco :heart:  ,6 pisici,si 5 caini.
Nu te vom uita niciodata Johny :cry: !

513

anamariarodica , te sfatuiesc sa nu dai iepurilor iarba proaspat culeasa.
Iarba se culege si se lasa la uscat pana a doua zi.Iarba proaspata poate duce la boli precum coccidioza.
Deoarece pana acum nu am postat nici o poza cu vreun iepure de-al meu, postez acum una :

RIP Nero n.22/9/09-d.24/4/10

514

ok,mersi mult danyto :merci:

1 iepure:Linda;4 pisici:Kamy,Misa,Lory,Aurora;4 caini:Lissa,Cody,Pluto,Puffy,Labau.
(Maria)

515

Danyto,iepurele este  urias belgian?este superb,sa-ti traiasca! :hug:
este adevarat daca ii dai la iepure iarba uda,moare?am auzit la tara dar acum nu stiu ce sa mai cred...

-Ioana-

516

buna... o sa imi iau in curand un iepuras pitic cap de leu vroiam sa va intreb ce asternut puneti urecheatilor vostrii scumpi  big_smile  nu prea stiu ce sa ii pun ca asternut si nu vreau sa dau gres hmm  pupati boticurile companionilor vostri din partea mea... :pup:

comorile mele : felix - labrador retriever :heart: Albert - bichon maltese :heart:-Simina-

517

Pai poti sa ii pui talaj(eu asa fac) wink

Animalutele mele: un Porcusor de Guineea pe nume :heart: Willy :heart: , 1 iepuras pe nume  Blanche,o nimfa pe nume  :heart: Paco :heart:  ,6 pisici,si 5 caini.

518

si talajul se gaseste in pet shop ?  :bang:

519

da.. e in jur 5-10 lei in functie de cantitate  big_smile

520

Talas gasesti ls tamplarie cat vrei si ti-l dau pe gratis ca nu au ce face cu el,nu merita sa dai banii si pe talas wink

521

Dar sa nu cumva sa cumperi rumegus (este impachetat la fel ca talajul numai ca scrie pe el ca este rumegus),am patit si eu sa nu citesc si am facut drum intors ca sa cumpar talaj  wink .Iti zic sa nu iei rumegus pt. ca o sa-l inhaleze si nu este bine pt. ei   wink

522

Eu combin la iepurasi talajul cu niste granule din lemn presat pe care le si rontaie,eu cumpar talaj din pin care are un miros superb plus am nistre pudra cu parfum de levantica care e speciala pentru asternutul iepurasilor pentru ca acum pe timp de vara evit sa le dau mancarea uscata si din cauza legumelor/ fructelor fac pisu mult si stim cu totii ca nu e un parfum placut :hihi: In rest ne descurcam ca isi fac treburile intr-un coltisor pe care il curatam zilnic! Pupici la blanosi!

:heart: Copiii mei:  Alexa si Paco Marele Alex, :nimfa: 2 Nimfe Pusi si Kiki , :iepure:  2 iepurasi Maxi si Mitzi, o veverita siberiana cu dungi Del, :caine: Tori mini yorkshire terrier :floare: 2 :hamster: :hamster: hamsterici Lilo si Stitch

523

ioana99 wrote:

Danyto,iepurele este  urias belgian?este superb,sa-ti traiasca! :hug:
este adevarat daca ii dai la iepure iarba uda,moare?am auzit la tara dar acum nu stiu ce sa mai cred...

Da, este un iepure din rasa urias belgian, iar in legatura cu iarba uda, nu este prea indicat deoarece pot aparea multe complicatii la fel ca in cazul ierbii proaspat culeasa si administrata.Complicatiile pot fi letale mai ales in cazul exemplarelor cu varsta mai mica de 2-3 luni, care sunt predisupse coccidiozei si balonarii.

RIP Nero n.22/9/09-d.24/4/10

524

multumesc mult,eu credeam ca este doar un mit cum ar fi si acele "sa nu dai apa la iepure" care mi se pare o prostie acest lucru :hihi:

-Ioana-

525

Salut,am si eu cativa iepurasi,noi in familie :heart: in prima poza este mama lor cu cei 3 iepurasi micuti si in a2a poza sunt 2 iepurasi din seria trecuta de puisori :heart: .

(Maria)