1

Topic: Acvaristica

Eu zic ca acvaristica e ca un microb smile  big_smile odata ce vezi un acvariu incepi sa intri pe forumuri si sa descoperi ceva nou si apoi ajungi sa-ti faci un acvariu mic, iti mor toti pestii, nu sti dece, apoi intrebi pe cineva, acel cineva va zice mult chestii neadevarate si apoi intri pe un forum, iti faci cont pe el, intrebi chestia asta. Apoi tu zici ca iti mor pestii, alti iti zic sa scri mai multe detalii, apoi cineva te intreaba daca e ciclat, tu nu sti ce inseamna, unu iti raspunde: Ciclcarea este atunci cand nu mai stiu ce bacterii locuiesc in filtrul acvariului si ajuta la descompunerea unor spubstante toxice care se intransfora in unele mai putin toxice care se elimina prin schimbul a 15-25% din apa cu una tinuta 3 zile afara sa iasa clorul si acvariul nu se goleste nici o data. Apoi tu respecti regurile astea, stai cu acvariul 3-4 saptamani umplut cu apa dar fara pesti si cu filtrul pornit non-stop (nu pompa de aer, ci filtrul ala care scoate bule pe sus si are jos un burete- casa pt acela bacterii). Apoi tu primesti de la cineva niste pestisori, acea persoana care ti daruieste nu stie ce specie sunt, tu vezi pe net ca le trebuie una acvariu de 100-150 de litri, te duci la Hornbach si cumperi un AquaPro80 de 126 litri. Il ciclezi apoi bagi pestii si apoi iei niste plante frumoase care se umple de alge (asa se intampla vreo 3 luni pana cand vor disparea ele singure), tu arunci plantele acealea si toata lumea te injura ca bagi plante artificiale, si dupa 2 luni le scoti, bagi plante reale si nu se mai uple de alge si apoi ai un acvariu OK si cauti pe forumuri cum sa-l amenajezi mai frumos.
Cam aceasta ar fi istoria experientei in acvaristica, care am inceput-o la 12 ani si am continuat-o la 13 ani si acum am 13, deci de un an si ceva studiej acvaristica big_smile

Am inceput cu asa ceva:
http://www.4animale.ro/forum/uploads/2011_10/p1090220_b.jpg
Am continuat cu asa ceva:
http://www.4animale.ro/forum/uploads/2011_10/p1100014_b.jpg
si am ajuns la asa ceva:
http://www.4animale.ro/forum/uploads/2011_10/p1110563_b.jpg
Voi ce experiente ati avut cu acvaristica? Haideti sa postam ceva fiecare aici despre microbul numit acvarisitca  :sanatate:

Blog | Acvariu cu scalari big_smile

2

Re: Acvaristica

voi continua eu cu experienta mea .... cand stateam cu parintii mei imi promitea sotul ca atunci cand ne vom muta la casa noastra vom avea un acvariu.... eu imi doream foarte mult un acvariu. ne-am mutat la casa noastra si de ziua mea,acum un an am fost in hornbach si mi-am luat un acvariu cu tot ce are el nevoie.... am ajuns acasa,baga pietris, baga roci vulcanice, baga mopan, baga plante artificiale ca nu ma pricepeam la plante,si pune-te pe asteptat sa se cicleze acvariu... neavand rabdare baga nitrivec pt grabirea ciclarii si iar asteapta pana se limpezeste acvariu(de la solutia aia s-a tulburat)... si sotul neavand experienta si nedocumentandu-se referitor la necesitatiile pestiilor referitor la volumul de apa necesar fiecarui peste si neintrebandu-ma nici pe mine...imi face o surpriza.. vine intr-o zi acsa cu o gramada de pesti...........4 carasi voalati dintre care 2 oranda si 2 negri cu ochi telescopici ,10 cory albino, o pereche de gurami si 6 xipho............ am innebunit,acvariul meu fiind unul relativ mic puteam tine maxim 3 carasi in el....ii explic cum sta treaba si ...asta e... am bagat pestii,totul ok,schimburi de pa mai dese aspirarea substratului,etc...dupa un an am tamas cu 3 carasi gurami si cory,intre timp am bagat plante care nu le plac carasilor.

Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.

3 (edited by dana1 25-10-2011 06:58)

Re: Acvaristica

simpatica tema..eu am pornit pe drumul bautului apa din furtun smile   acum un an la ziua fiului meu..cu 10 L..si pesti fara denumire..apa albicioasa..schimburi totale si dese de apa ...apoi a venit calculatorul si am descoperit denumirile pestilor mei[ gurami..corydoras..betta..guppy...]..si toate celelalte reguli..NOEMI mi-a fost mereu alaturi cu raspunsuri promte la toate intrebarile mele[care mai de care cat mai diferite].am luat repejor un acvariu mai mare [50 L]..plante naturale.[prin posta de la alt capat de tara.. smile   ].a mai venit un acvariu de 25L [pentru puii de guppy]...iar acum am o familie mare de molly mancaciosi... :sanatate:    cativa mititei de betta[pusi in acvariul cel de inceput].. :heart:   si multa dragoste pentru toate coditele.. :heart:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

4

Re: Acvaristica

Vad ca nu a mai trecut nimeni pe aici...pacat...
Sa av aduc la curent cu noutatile smile
Dupa cum spuneam,am renuntat la xifo,guppy,molly,platy,gourami,sanitari,pomaceea,zebre danio,rechini curcubeu in favoarea carasilor..
La inceput am avut 3:un caras negru telescopic si doi voalati,unul argintiu si unul auriu...dar,din pacate i-am luat cu hidropizie si nu s-a sfarsit bine...De vreo luna il am pe Lucky un "balenoi" de caras auriu  smile Ce mai,este extraordinar:noaptea,cand dorm se apuca sa clipoceasca apa si nu se lasa pana nu ma trezeste,iar cand vine pisica la acvariu o stropeste cu coada....cand e unul aprca are personalitate,nu mai stau zi de zi sa numar pestii si sa caut puii... :wis:
In imagine este o poza mai veche...acum acvariul e diferit....

5

Re: Acvaristica

cred ca minunatii aceia inaripati se inteleg bine cu carasul... :pup:  eu numar acum crevetii..nu prea am timp sa ma ocum de plantele acvatice..asa ca incerc un alt stil..crengi si pietre [in acvariul mare]..proiect inca pe hartie...

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

6

Re: Acvaristica

Cred ca pietrele si crengile ar arata destul de interesant,mai ales ca plantele se inmultesc cam tare....Acvariul meu este gol(apa se murdarea repede de la mizeriile adunate in pietris si din cauza ca vine iarna imi va fi cam greu cu schimbatul apei,curatarea acvariului...),si nu am decat un firisor de planta,asa ,de forma big_smile
   Nu m-am complicat cu decoratiunile deoarece ocupa spatiu si poate ca ar fi cam incomode pentru carasel,plus ca ma tem sa nu se incurce prin ele... :wis:
      Eu vreau doar ca pestisorul sa aiba un loc sigur in care sa stea.