Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
perusica mea e oarba, gandeste-te ca o aud noaptea cum se duce si mananca de cateva ori pe nopate:))) sau cum mananca ziua.
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
perusica mea e oarba, gandeste-te ca o aud noaptea cum se duce si mananca de cateva ori pe nopate:))) sau cum mananca ziua.
Buna!
Pe zi ce trece perusica mea alba e din ce in ce mai rau A inbatranit si asta se vede, nu prea mai mananca si se ascunde in cuib rareori mai iese. Azi am separat-o de ceilalti 3 deoarece Tweety(puisorul) tot incerca sa o calce. M-am gandit ca asa e cel mai bine. Am observat ca nu prea mai are stabilitate pe picioruse si sta mereu cu aripile lasate,ce ma sperie cel mai tare este culoarea rosiatica a picioruselor. Este normal ca acestea sa fie rosii?
Uita-te la funduletul ei si vezi daca are cloaca rosie si umflata.daca da,ori are un ou blocat,ori are hernie,ceea ce e fatal.preventiv,unge-o cu un pic de ulei,in caz ca are ou blocat,poate va iesi.daca are hernie..imi pare rau sa-ti spun,darnnu exista leac.se datoreaza efortului de a depune oua,ori a depus prea multe in timp scurt,ori ouale au fost ceva mai mari.eu zic sa o duci la in vet si sa-i spui cele 2 variante.sanatate multa!
Cloaca nu e umflata dar am observat ca i se tot aduna gainat care se lipeste am sters-o usor. Acum cateva zile cand faceam curat am gasit jos in colivie un out(ciudat e ca coaja era moaleiar oul era invelit intr-o chiestie alba lipicioasa)
Poate fi legat de asta?Mai nou de azi dimineata face moale i-am dat in loc de apa ceai sper sa-si mai revina. Maine dimineata mergem la vet sper sa fie totul bine. Va tin la curent
Gainatul este cumva apos si de o culoare galbena?
Stie cineva un cabinet veterinar in craiova care sa faca si examenul la fecalele perusilor? Ea este bine ca stare generala, insa nu prea imi plac gainatii ei, acum au devenit si verzui si imi e teama sa nu fie o bacterie care afecteaza ficatul ( din cate am citit eu atunci devine verzui) si as vrea sa ii fac analiza. Din pacate , atumci cand am avut probleme cu cealalta, am vrut sa ii fac la directia sanitar veterinara si mi.au cerut 50 g fecale...mi se pare foarte mult , mai ales ca el trebuie sa fie proaspat...
Maria,daca oul a fost moale,inseamna ca are lipsa de calciu.daca ai oua de gaina de tara,ia coaja,indeparteaza pielita aia de dinauntru,spala oul,usuca-l,apoi sfaramiteaza-l bine pana ce obtii un praf.sau da-l printr-o masina ce macina cafea.amesteca praful cu morcov,ou fiert tare.daca ai ouvde gaina din comert,ai grija sa inlaturi si stanta aia,are tus si nu e bine.o cura cu vitamine Multivitaminico de la padovan nu strica.pentru diaree,Diropur.pune-le mereu bete de salcie,previne diareea cand sunt roase.si la femela reproducatoare care am avut-o i se aduna gainat.dar avea cloaca un pic umflata,si intr-un final a murit de hernie..nu a avut decat 2 serii de pui,ce-i drept facea in jur de 7 oua,unele ceva mai mari.
Mreana,nu am idee cum arata 50 g de gainat,insa ma gandesc ca daca e mare si apos,e ceva mai greu.i-l poti aduna de dimineata pana mai spre dupa-amiaza,nu cred ca tre sa fie fix 50g,sau proaspat de 5 min.le-ai zis ca e un papagal micut,nu o gaina?
Da le.am spus ca e vba de un perus a carui greutate corpora este de aprox.50 g
Din fericire am sunat azi fin nou si a raspuns un domn doctor care chiar stia ce vorbeste si a spus sa ii aduc maine fecLele de peste noapte. Azi toata ziua a avut gainatul bun si sunt foarte fericita...ii boi face oricum analiza, dar macar suntem pe drumul cel bun!
Ieri 14 februarie mi s-a stins micuta mea porumbita :cry: :cry:
Pe 12 februarie am fost la vet, am aflat ca avea hernie si ca nu pot face nimic sa o salvez. Doua zile am hranit-o si i-am dat apa cu pipeta sperand ca va mai trai macar o zi dar nu a fost asa ieri mi-a murit in mana. Era o perusica tare rea iar pentru mine asta o facea speciala, pur si simplu o adoram nu mancam nimic fara ea venea pur si simplu si fura cate putin din tot ce aveam cand ramaneam fara tipa tare mult si ma ciupea pana la sange. Off... Inca nu m-am acomodat cu plecarea ei, inca trec pe langa colivie si o caut cu privirea :cry:
Imi pare rau pentru micuta, Maria
Imi pare rau...
Buna tuturorrr. Ma bucur sa revin dupa un timp destul de lung printre iubitorii de animale.
Am absentat foarte mult timp(nu am scuze), dar am fost prinsa in alte lucruri si nu am reusit sa mai intru pe site la voi...
Revin cu ceva poze cu pufosemniile mele...Ai mei sunt ffoarte bine, Roger al meu este tot mai vorbaret, nush unde sa pun filmulete sa vedeti
Maria imi pare extrem de raupentru pierderea ta
Eu am facut analiza bacteriologica a fecalelor si a iesit negativa , deci totul este in regula , in ultimul timp chiar nu a mai facut decat foarte rara asa voluminos si verde , deci suntem pe drumul cel bun
Prea bun, prea ca la greci
de vanzare puisori perusi
0751178351 sau
fb: dyda dav
:hihi: Noutati pufoase nu aveti?
Mnu Albastruiul meu e tot singur,nu risc sa-i mai iau(a cata oara)un partener de joaca,cavo iar ies divergente din cauza diferentei de varsta..A cautat prin toata casa pana acum,si de fiecare data cand aude un suner mai ascutit sau ciripit,incepe sa se agite si sa tipe la randul sau.
Dar e simpatic rau.De fiecare data cand fac "shhhhh" incepe sa caraie puternic pe acelasi ton de sculam toata casa in picioare
Perusicii mele inca nu i s-a schimbat ceromul desi are 6 luni...Cand o sa se faca alb?
Perusicii mele inca nu i s-a schimbat ceromul desi are 6 luni...Cand o sa se faca alb?
pai ce culoare are acum ?
Bleo cu alb
Se va schimba cand va intra prima data in calduri...peste 9-12 luni, ea e inca puiuta.
Ceromul nu ramane maro decat cand este in calduri, dupa revine la culoarea bleu-alb.
Multumesc! :merci:
Dupa pierderea micutei mele am incercat sa ma apropii din ce in ce mai mult de ceilalti 3 perusi. Usor ei au capatat incredere in mine iar azi stau toti pe manuta, stau la mangaiat si se tin ca niste catelusi dupa noi :hihi:
Sunt adorabili :pup:
Stie cineva un veterinar bun un bucuresti care sa se priceapă sa taie ciocul păsărilor ? Sau vreun expert pe aici pr forum ?
Candy a mea tot are o problemă cu ciocul si nu mai stiu cum sa il tai sa creasca normal. Ii vine partea de sus în dreapta si cea de jos in stanga... i l.am tăiat saptamana trecuta si acum e la loc.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus