Re: E bine sa lasam papagalii liberi in casa??
ma ambitionez si imi deschid un pet shop ca nenorocitii astia isi bat joc de animale nu le dau hrana coresopunzatoare si uite ce se intampla
Spike, eu lucrez intr-un petshop si am doi perusi acasa care refuza verdeturile. Ma pot considera nenorocita? Mersi!
Trecand peste asta, si fiind o nenorocita, ma bag in discutie. Perusii tai au ajuns acum intr-un mediu nou. Dupa ce ca s-au nascut la un crescator (probabil si ala nenorocit ca nu le-a dat hrana corespunzatoare), au ajuns la un pet-shop (la alti nenorociti), dupa care au ajuns la tine. E ca si cum un copil din Romania ar zbura in Argentina si apoi in China. Trebuie sa ai rabdare cu ei. Perusii mei prima data i-am lasat afara dupa cca 10 zile, fiindca se cereau afara. Fetita se plimba pe stinghie din stanga spre dreapta, in fata usii. Am deschis incet usa si m-am indepartat de colivie. Dupa 10 min au iesit. Seara, pe intuneric ii prindeam, dar numai vreo 2 saptamani. De atunci seara, de buna voie si nesiliti de nimeni intra in colivie la somn. Pentru ca nu i-am dat niciodata afara din colivie si nu i-am prea deranjat in colivie, au invata ca acela e un loc doar al lor, unde sunt in siguranta, si de aceea seara nu le e teama sa intre. Le-am facut un progam, in fiecare zi pe la 1-2 amiaza ii las afara.
Cu pierderea perechii din pacate si eu am patit-o. Masculul, batranelul a murit si la femela in aceesi zi i-am luat pereche, insa a doua zi l-am si lasat afara cu ea, stiam ca ea il va ghida si nu am avut probleme.

Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata!