1

Topic: pug(mops)

stie cineva cam cat ar costa unul.?

:heart: -SABINA- :heart:

2

Re: pug(mops)

Gasesti la 3 sute de euro, depinde de unde il iei.

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

3

Re: pug(mops)

k ms

Adaugat: 22-04-2010 17:03

si are cnva pe site cumva de vanzare?as prefera prahova.

:heart: -SABINA- :heart:

4

Re: pug(mops)

Cauta pe Google: "vand mops prahova", sau orase apropiate...
Vrei sa iti iei mops? ...nu mai astepti poate il recuperezi pe Poly?

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

5

Re: pug(mops)

mai..eu eram interesata de mops pana sa-l pierd pe poly....dar asta a fost o intamplare nefericita din pacate...si sper sa-l recuperez..desi nu prea mai sunt sanse..... neutral sad "pierderea"lui m-a facut sa ma grabesc..pt ca imi fac mult rau mie ...pt ca eu stau si plang toata ziua daca ma gandesc la el...sper din toata inima sa nu fie asa cum cred..si sa se intoarca..scz de off-topic..

:heart: -SABINA- :heart:

6

Re: pug(mops)

si niste poze...

Adaugat: 02-05-2010 13:13

si inca 3 :heart: si mie imi plac mopsii :heart:

7

Re: pug(mops)

ce frumusei sunt!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

8

Re: pug(mops)

si  ce am mai citit despre ei: mopsul
Originea acestui caine este una foarte controversata. Conform unor surse, mopsul ar descinde dintr-o rasa antica chinezeasca, ceea ce pare a fi cea mai verosimila ipoteza. Dupa alte surse, insa, ar proveni din Olanda, ceea ce ar putea fi explicat daca se admite ca a fost adus aici inainte de sec XVII de catre negustorii care navigau intre China si Occident. Din Olanda a fost introdus mai apoi in Anglia si mai tarziu in Franta, cucerind iubitotii de animale prin caracterul sau deosebit. Numele sau francez - Carlin - si-l datoreaza actorului italian Carlino, care obisnuia sa joace rolul Arlechinului cu o masca neagra. Anglo-saxonii il numesc Pug, iar nemtii Mops.

Mopsul, asa cum este cunoscut si in Romania, este un caine de companie foarte agreabil, deosebit de inteligent, foarte jucaus, vesel, sociabil si fidel. Desi este foarte afectuos cu stapanii sai, fata de persoanele necunoscute este distant si chiar ostil.

Cu toate ca este un animal de dimensiuni relativ reduse (talie: 30-35 cm., greutate: 6-8 kg.) mopsuleste masiv, armonios, iar corpul sau are o musculatura ferma si bine dezvoltata. Capul este larg, mare, rotund si brazdat de riduri largi si profunde. Are fruntea foarte lata si stopul bine pronuntat. Botul patrat si scurt nu se curbeaza inapoi. Ochii au o expresie placuta si blajina, fiind mari si proeminenti, foarte luciosi, rotunzi si inchisi la culoare. Urechile ii sunt atasate in sus, subtiri, mici, fine si catifelate. Din punct de vedere al formei, acestea pot fi de doua feluri: tip “petala de trandafir” si tip “nasture”. Corpul este scurt si bondoc, cu pieptul lat si adanc. Membrele sunt foarte puternice, drepte, de lungime moderata. Coada prezinta asa-numita forma de tirbuson, incarligandu-se cat mai strans posibil spre sold. Parul este fin, scurt, moale si lucios. Culoarea blanii variaza de la gri-argintiu, galben-roscat si pana la negru, toate varietatile prezentand zone negre, contrastante, bine conturate. Acestea cuprind “masca”, urechile, petele maxilarului, steaua de pe frunte si, eventual, cararea ce porneste din crestetul capului si se continua pana spre coada. Cu cat masca este mai neagra si mai bine conturata, cu atat exemparul este mai apreciat.

Din cauza nasului sau extrem de mic si a fruntii sale foarte late, mopsul este susceptibil a avea probleme cu ochii: iritari ale corneei, entropion; sau probleme respiratorii. Nefiind un caine foarte activ, ducand mai degraba o viata sedentara, mopsul este, de asemenea, predispus spre obezitate. De aceea este recomandat sa ii faceti un program strict de exercitii si sa-i urmariti cu atentie dieta.

sursa:www.zooland.ro