826

Re: Probleme medicale pasari: tratamente , medicamente , cabinete vet!

o sa ii mai fac unul diseara cand vin surorile mele de la scoala, sa ma ajute cu el.. azi l-am cam chinuit, deoarece nu mai vroia sa stea pe cana. L-am pus intr-un prosop si il tineam eu cu capul deasupra ceaiului.. sper ca nu i-am facut vreun rau.. se tot zbatea saracutul, dar tot nu ma ciupea. Si cu propolisul, abia daca il ia.. trebuie sa il "oblig" si il tot stresez cu lingurita la ciocul lui.. dar asta e.. mai bine sa se insanatoseasca, decat Doamne Fereste  sad  sa se duca pe lumea cealalalta.  Mai stiii vreun medicament "babesc" inafara de ceai de musetel si propolis?

827

Nu-l mai chinuii, cu propolisul doar pune-i lingurita la cioc si incearca sa il faci sa-l bea, iar cu ceaiul ti-am zis, pune o batista ceva deasupra colivie sau ceva de genu' fii inventiva dar doar nu-l chinuii pt ca e mai rau decat sa-i fie racit. Al medicamet pt raceala mai este bronchipurul, este special facut pentru pasari si animale mici si e mult mai sigur decat atibioticul acela. Poate e si el bun dar nu am mai auzit si nici probleme de genu cu papagali nu am avut ca sa consult un veterinar. Momentan incearca asa, daca nu ii trece in cateva zile du-te la medic si spune-i ce i-ai dat si cum, si ca nu a avut nici un efect, etc. stii u ce sa-i zici, sa speram doar ca nu o sa se ajunga acolo si ca o sase faca bine.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

828

si mai e ceva.. pe timpul zilei il mai acopar cu vreun prosop sa nu ii fie frig? si de ce misca coada in sus si in jos(incet)?

829

Pune-l langa o sursa de caldura. Ai asa frig in camera de vrei sa-l acoperi? Cu codita nu stiu, probabil ca tremura.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

830

sunt 24 de grade... acum mananca dodo

Adaugat: 25-01-2011 17:47

am citit undeva pe net, ca da asa din coada, ca e bolnav  :cry:  si daca se duce asta mama nu mai imi ia altul  neutral aceleasi simtome le avea si prima nimfa, doar ca ala era mai rau, nu mai avea deloc fulgi pe cap, respira greu, etc.

831

deutzza citeste putin asta si vezi daca se potriveste ceva de acolo. http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … apagalilor

832 (edited by suana 26-01-2011 00:35)

Atata mi-e de ciuda pe cei care vand pasari ,fara sa gandeasca la nevoile lor.Le tin in conditii improprii si le vand bolnave.Si cat pot sa sufere organismul lor micut.Si pe langa,e si suferinta celor care-i cumpara si se trezesc cu ele bolnave.deutzza faptul ca da din coada e semn ca e bolnav,ori e raceala ori alt virus.Ti-am scris si la nimfe ,incearca de toate,poate reusesti sa-l salvezi.Astazi am vazut la piata o nimfa whiteface,fara pene pe cap.O fi fost el pui dar arata jalnic.Si coliviile alea murdare,imi venea sa-l pocnesc pe ala.Si asa are o fatza care cere pumni.Isi tine bietele pasari intr-o mizerie de nedescris.  :furios:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

833

suana wrote:

Atata mi-e de ciuda pe cei care vand pasari ,fara sa gandeasca la nevoile lor.Le tin in conditii improprii si le vand bolnave.Si cat pot sa sufere organismul lor micut.Si pe langa,e si suferinta celor care-i cumpara si se trezesc cu ele bolnave.deutzza faptul ca da din coada e semn ca e bolnav,ori e raceala ori alt virus.Ti-am scris si la nimfe ,incearca de toate,poate reusesti sa-l salvezi.Astazi am vazut la piata o nimfa whiteface,fara pene pe cap.O fi fost el pui dar arata jalnic.Si coliviile alea murdare,imi venea sa-l pocnesc pe ala.Si asa are o fatza care cere pumni.Isi tine bietele pasari intr-o mizerie de nedescris.  :furios:

Cate persoane si-au luat pasari bolnave si le-au salvat? Si eu cand i-am luat pe Bombonel si Puf, erau intr-o colivie comuna cu perusii si rossela. Aveau mancare pe jos si uite ca le-am dat vitamine si mancare buna si sunt foarte bine. Perluta la fel. Am luat-o dintr-un pet shop in care coliviile erau din lemn si partea din fata era din sarma. Stateau 6-7 intr-un separeu de catva centimetri.AAAA! si Motatul tot de acolo e. Pe astia cand i-am luat scuturau mereu din cap. Aveau paraziti. Le-am facut repede baita si le-am dat vitamine o saptamana si la fel, sunt foarte bine. Problema si marea diferenta este ca eu i-am lasat liberi foarte mult timp si nu i-am stresat deloc. Au stat intr-o colivie mare si au facut ce au vrut ei. Asta este marea diferenta. Nu conditiile in care a fost tinut ci in care este tinut. Cum sa fie nimfa bine daca fata asta o tine intr-o colivie de perusi impreuna cu un perus si acum cu o alta nimfa? Nici nu a adus nimfa acasa si vrea sa o dreseze. O streseaza la maxim, eu o avertizez si se ajunge la cei spun eu. Nimfa nu este bolnava. Este terminata cu zile. CHINUITA! Voi nu v-ati dat seama. M-am enervat rau sa stii.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

834

Mary sunt de acord.Depinde la cine ajung aceste pasari.Insa exista si pericolul de fi luati bolnavi si oricat te chinui nu reusesti sa-i salvezi.Eu am pierdut 2 perusi unul dupa altul,aceleasi simptome de boala,si oricat m-am chinuit,au slabit ingrozitor si s-au dus.Probabil a existat un virus ,se ia din aer ,ca sunt o gramada de boli.Paunul mascul tot asa l-am pierdut,cu toate ca avea toate conditiile,mancare si ingrijire.Insa cel mai mult depinde de cum sunt tratate acasa la noi.Deutzza face mari greseli si pacat ca nu invata din ceea ce a patit.E la a 2 nimfa pe care o nauceste.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

835

deyseby, eu ti-am mai spus ca nu mai sta nimfa cu perusul in colivie de mult Nu mai jigni oamenii. dami tu bani pentru o colivie mai mare. Parintii nu vor sa ma ajute cu nimic. eu trebuie sa strang bani, sa le iau si cusca, si medicamente. Nu ai fost tu acasa la mine sa vezi daca le tin in conditii proaste. Tu poate esti mare, sau te ajuta parintii cu bani. Nu mai tot repeta ca o chinui, ca habar nu aveti. si cu parazitii nu e asa greu. si un perus al meu avea la fel, si l-am salvat cum zici tu. e o diferenta mare in ce spui tu. Si va rog frumos.. inainte sa criticati pe altcineva mai bine nu mai comentati. Eu nu am intrat pe acest forum sa fiu bataia de joc a nimanui. da?  si scuze LATIFA, dar nu cred ca am gresit cu nimic in ce am spus. eu nu am jignit pe nimeni, si nu am spus ca isi chinuie cineva papagalul. eu mi-am dorit o nimfa, de mica.  deyseby, nu mai scrie macar daca ai chef de caterinca, sau intrii sa ai nervi pe mine. in primul rand, nu stii.

836

eu nu m-am rastit la mary. nu ai vazut ce a scris ea? cum ar fii sa iti zica cineva ca, chinui un animal care l-ai dorit de mult? Tocmai ca e mai mare, ar trebui sa fie intelegatoare.

837 (edited by iloveanimals 26-01-2011 16:32)

mary are dreptate, suana are dreptate, silviu are dreptate, nu stiu ce as mai putea spune. smile
Tocmai, e mai mare si a fost destul de intelegatoare, pana si eu aceiasi parere si avem amandoua aceiasi varsta teoretic, dar din punct de vedere al gandirii nu stiu daca avem aceiasi varsta.  big_smile

838 (edited by suana 26-01-2011 16:41)

deutzza n-o cunosti pe Mary(deyseby)evident daca  crezi ca e mai mare.E mama a doi copii,are nimfe de mult timp si se ocupa  cu daruire de ele.S-a gandit doar la binele pasarii tale.Asa cum tu n-ai citit despre ea ,nici ea n-a citit cum tii tu acum pasarile.Nu e cazul de jigniri,mai ales aduse anumitor persoane.Astazi sunt de-a dreptul impaciuitoare.  :wow:  De regula eu ,,sar'' inaintea ei. Cand e un animal bolnav toti incercam sa ajutam persoana si animalutzul,mai ales in cazul pasarilor,pentru ca veterinarii de multe ori habar nu au ce sa faca.Experienta celor care au trecut prin multe valoreaza mult mai mult.

839

iloveanimals, tu crezi ca eu imi chinui papagalul? eu am zis asta, ca m-am simtit jignita. Cand vrea sa iasa din cusca si vine la mine, el singur, inseamna ca eu il chinui? daca el vrea sa mai iasa din cand in cand afara, il stresez? ce vina am eu, daca el sa invatat cu mine, si se tine numai dupa mine? daca l-as chinui, el nu ar fi prost sa vina sau sa stea cu mine. cu surorile mele nu sta deloc. le ciupeste. sta numai cu mine. asta inseamna ca eu il stresez pe el? asta nu inteleg.

840

deutzaa eu zic sa nu ne mai certam.Ocupa-te de nimfa;in loc sa ne contrazicem pe aici,du-te ia-o in brate ,tine-o la tine,la caldura.Fa-i tratamentul asa cum te-am sfatuit.Energia ta negativa si nervii se transmit si lui.Acum e important sa-si revina.Daca era mai grav deja se ducea la ingerasi.Inca mai ai sanse,mai ales ca e bland si vine la tine.Asta e foarte bine.Tine-l cu tine sa simta caldura si grija ta.

841

multumesc suana. tu ma intelegi ca nu il stresez. tocmai  daca simtea ca nu imi pasa de el, nu mai venea la mine. Fac si eu ce pot. Si tot ce am facut pentru Dodo am facuto fara ajutorul nimanui. Cu economiile mele. multumesc inca o data  :pup:

842

deutzza_1994 cred ca toata lumea a rabdat destul insistentele tale, iar acum mai incepi sa si jignesti... daca nu vrei sa intelegi ceea ce ti se spune este problema ta. Ban 10 zile pentru lipsa de respect. Cred ca e bine venita o pauza.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

843

speram ca pauza sa nu dauneze unui animalut nevinovat  sad

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

844 (edited by suana 27-01-2011 22:30)

Silviu,in legatura cu micii alexandri......Fac galagie,tipa deci sa te tii bine,mai ales daca sunt doi.tonalitatea nimfelor e nimic pe langa ei.Probabil mai putin tare ca un mare alex,totusi.....Perechea a ajuns asa pentru ca fost stresata si daca crezi ca te poti ocupa de ei,cu tratamente,sa le aloci mult timp ca sa-i pui pe picioare ,atunci ia-i.Daca nu,e pacat de ei,dar in conditiile in care sunt au nevoi foarte mari acum.Si de ce s-a ajuns pana sa arate in halul asta?

845

:cry:  :cry:  :cry:  Vai,vai,vai........Daca crezi ca te poti tine de ei sa ii pui pe picioare,le faci un mare bine,luindu-i.In halul asta sa arate,Doamne.....Au nevoie de cineva care sa se ocupe si sa-i iubeasca.E mult de lucur,dar va merita.Vad ca sunt si liberi.Sunt blanzi,interactioneaza cu omul?

846

Buna! Am si eu un perus de 3-4 luni, canta(vorbeste), mananca este jucaus... dar am o problema cu el, se scarpina foarte des si atunci ii cade ceva alb asemanator cu matreata ceva mic si alb....am cautat si nu am gasit nimic stiti despre ce e vorba? Ma cam sperie  :perus:  sad

847

silviu wrote:

sad  sad  sad  sad  sad  sad  sad

Uita-ti d-na Ramona. Nu stiu, a zis ca masculul are vreo 4 ani, vorbeste, fluiera, este bland, a ajuns asa de la stres, asa i-a comunicat medicul. Masculul nu tipa, a zis ca doar femela cand este in perioada de imperechere, anul trecut chiar au avut o serie de oua, dar ouale au fost infertile.
Chiar asa de tare tipa, pt. ca am vazut ceva videoclipuri cu niste micul alexander si nu mi s-au parut sa tipe?
Femela este mai salbatica, dar arata foarte bine.
Spuneti-mi cam in ce perioada a zile tipa, pt. ca mie ca ma stresez si eu si nu stiu dupa aia ce sa fac.

Silviu poate o schimbare de mediu si stapan o sa-i distraga atentia de la fulgi, am patit-o si eu cu femela de perus, care isi jumulea puii si se jumulea si pe ea...a trebuit sa renunt la ea si am dat-o, am revazut-o dupa ceva vreme si isi refacuse penajul...nu stiu ce sa zic, poate au simpatiile si antipatiile lor, desi sunt blanzi se poate sa nu-si agreeze stapanul sau sa-i ceara mai multa atentie decat ii poate el acorda. Eu zic sa ii acorzi o sansa, tu ai mai multe pasari si poate compania lor o sa-i faca bine.  :pup:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

848

Si la mine femela nimfa i-si smulge puii de mici. De cum le da penele ea ii smulge. Ii hraneste dar le smulge penele de pe spate sau de pe cap. Nu peste tot. Si tatal lor a inceput sa se ia dupa femela. Ii mai cert si vad ca le da pace puilor acum. E bine. Arata super toti puii. Depinde de ei sau de mediul in care au fost crescuti. Cred.Ma refer la parinti.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

849 (edited by smire 28-01-2011 17:01)

crishulici wrote:

Buna! Am si eu un perus de 3-4 luni, canta(vorbeste), mananca este jucaus... dar am o problema cu el, se scarpina foarte des si atunci ii cade ceva alb asemanator cu matreata ceva mic si alb....am cautat si nu am gasit nimic stiti despre ce e vorba? Ma cam sperie  :perus:  sad

depinde cat de des...cand isi face toaleta zilnica e normal sa-i cada si matreatza din aia.

Adaugat: 28-01-2011 16:56

silviu, incearca sa-l lasi in apropierea celorlalte pasari, poate asa va fi distras si nu se va mai plictisi...dc nu merge, ia-l aproape de tine si da-i toata ziua atentie..nu in ultimul rand, cerceteaza net-ul si alte surse, sa nu fie vorba de vreo boala, vreo naparlire excesiva...vezi tu, te descurci...sa ne tzii al curent

yoyo

850

Buna :pup:
Avem si noi o noua problemuta :ill: perusul (cipi) sta fooarte infoiat si e stricat rau la stomac pur si simpu face apa si puti putin de tot verde un punctulet ce sa ii fac acum repede????
va rog ajutati'ma nu vreau sa il pierd sad

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile