Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
1.Eu l-am transortat pe Coco cu masina de la Bucuresti la Targoviste-cam 1 ora jumate-doua si nu a patit nimic.
2.Se numeste bat abraziv.Eu am gasit in Animax din Carrefour.
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
1.Eu l-am transortat pe Coco cu masina de la Bucuresti la Targoviste-cam 1 ora jumate-doua si nu a patit nimic.
2.Se numeste bat abraziv.Eu am gasit in Animax din Carrefour.
ms moolt........dak zici k nu a patzit nik.....o sa incerc shi eu.......shi cum ai facut....?:D l-ai tzinut in cuscha nu?.....cu apa cu mancare cu tot?.....sau cum...l-ai tzinut pe bancheta sau unde?:D.......
:Dsi eu l-am transportat pe Paco de la bucuresti la constanta(aproximativ 2 ore jumate) si nu a patit nimic.era chiar vioi.un pic speritat la inceput dar a fost bine .eu l-am tinut pe bancheta din spate
Apa si mancarea i le-am scos ca sa nu se verse prin masina.
Adaugat: 08-04-2008 09:11
Da, l-am tinut in cusca.
ce mancare le dati sa pape nimfutelor??( de la ce firma???)
Ce dif sunt la mascul fata de femela in afara faptului ca masculul are obrajorii de un orange aprins?
1.Eu ii dau Meniu pt. nimfe de la Vitakraft si ii mai dau salata, mar, si morcov-preferatele lui.
2.Depinde de ce varietate e.
Adaugat: 09-04-2008 10:56
La pg. 13 am postat un mesaj cu un articol de pe site unde iti arata cateva diferente(mascul fata de femela).:D
si eu ii dadeam Vitakraft da saptamana trecuta nu am mai gasit si i-am luat Nimphy.e asemanatoare cu Vitakraft-ul numai ca Nimphy are si niste nuci si alte deastea mai multe.la nimphy e cam jumate cu jumate :wis: la celalalt era cam 75mei si restu seminte.
pai mai e si chestia cu dungile galbene sub coada si aripi care sunt doar la femele dar cum a spus ariadna depinde de varietate
Adaugat: 10-04-2008 09:52
Apa si mancarea i le-am scos ca sa nu se verse prin masina.
eu i-am dat apa inainte sa plecam apoi am varsat-o.mancarea i-am lasat-o ca in masina nu are tupeul sa le "scuipe"pe jos ca acasa :wis:
A inceput sa cante Smiley Si s-a mai obisnuit :ok:
felicitari! :bravo:
Sa ii pun fructe si legume impreuna cu grauntele sau intr-un suport diferit? Si eu i-as da mar,morcov,salata, cred k e bine
e bine daca mananca :wis: .si eu i-am pus lui Paco da punea picioarul pe bucatica de mar sa nu cumva sa miste si manca in continuare.uneori mi-as dori sa nu fie asa destept
ma bucur k pot sa o iau cu mine la tara pe fifi :X ........cand stranuta repetat de vreo 7-8 ori inseamna k sunt racite?.....ce tre` sa le dai in cazul asta?:D
nu neaparat.poate pt ca ii cade puf...
buna..sunt noua pe forum..si am nevoie de niste sfaturi dak puteti sa ma ajutati...am si eu o nimfa ,Zuzu ,o am de o sapt si are un comportament agresiv daca incerc sa ma apropii de ea.Nu este trista,mananca, se joaca,canta ,dar ,dak incerc sa ma apropii de ea scoate sunete ciudate..se umfla in pene...incearca sa muste...Nu i-am dat drumul din colivie inca ,deoarece mi s-a spus k are nevoie de o perioada de acomodare cu noua colivie si cu stapanul.
Am citit ce scrie pe site la imblanzire,dar as vrea sa stiu niste pareri din experienta voastra.:) mersik
Acum depinde si de varsta.Daca e pui o sa se obisnuiasca usor cu tine.Eu l-am primit pe Coco adult, dar am reusit ceva ceva sa il dresez.Te rog, poti mentiona si varsta?:D
are 5 luni
atunci o poti imblanzi.incearca sa stai mai mult pe langa nimfa ca sa se obisnuiasca cu tine
P.S:sunetele alea se numesc suieraturi si le face ca sa avertizeze inainte sa muste
mersik dar totusi din experienta ta...cum ai imblanzit nimfa
?
pai...in primele 3 zile am stst cat mai aproape de el,apoi am bagat mana vreo 2 minute indiferent de ce facea paco,apoi dupa ce s-a obisnuit cu mana i-am pus undeget sub burtica si s-a urcat.apoi l-am scos afara l-am mangaiat si acum asta-i micul si blandul meu Paco
Adaugat: 13-04-2008 11:12
am uitat sa mentionez ca ii dadeam sa manance din mana ca sa se obisnuiasca cu mana
mersi de sfaturi...:) o sa incerc si eu...deja parca e putin mai prietenoasa..nu mai musca dak ma apropii cu mana de colivie :k: o sa te tin la curent
Fiindca al meu avea cam 1 an jumate sau chiar 2 cand l-am primit, am avut multa rabdare si l-am rasfatat mult.Mai intai l-am invatat cu mana mea-am bagat mana in colivie cate jumatate de minut timp de o saptamana, pana ce nu i-a mai fost frica de mana mea.Si asa a inceput totul.Dar inca incerc sa il invat sa stea pe mana.:D
sa imi spui dak reusesti:) o sa am si eu rabdare multa cu ea...de rasfatat o rasfat
succes!eu nu am nevoie.paco e deja balnd :wis:
:k: ji eu incerc inca sa o invatz sa vina la mine...... o am cam de un an...nu ii e frica de mine dar nu imi vine pe deget.....sau sa vina de umarul meu.....dar dak o iau shi u pun sta ....shi imi manaca lantzu`.....:angel:
Adaugat: 20-04-2008 01:13
voua va manaca bratzari lantzuri.....roade hartie.....mi-o distrus 2 dictionare.....e nimfa de bilbloteca.....:)....voi o spalati?.....sau o lasati sa se spele singura?...... pana acuma am spalat-o cu dushul....dar nu ii place.....voi cum le inbaiatzi?
da,roade tot ce prinde.eu il las sa-si faca singur baie daca are chef intr-o cadita(defapt o chiuveta de jucarie care i-ma dat-o lui sa se spele )stiu cand vrea sa faca baie ca ia apa din "borcanelul" lui si se stropeste.atunci ii pui chiuveta si se spala
Adaugat: 20-04-2008 09:14
MA AJUTATI SI PE MINE?Paco s-a obisnuit sa stea afara si cand am teme dimineata nu il pot scoate pentru ca nu am timp sa umblu dupa el sa vad pe unde se mai baga si in zile deastea cand sta in cusca tipa de la 8 dimineata la 11 pranz .si nu e numai ca tipa da tipa parca il taie cineva.parca-i un claxon deala de masina care nu se mai opreste.trebuie sa ma scol la 7:30 dimineata sa-l scot pe el din cusca ca sa nu tipe si sa-l bag in biblioteca ca sa-si faca de lucru sa nu se mai duca pe lustra sa-si faca nevoile pe covor da acum cu curatenia de pasti nu mai am voie sa-l bag in biblioteca deci nu il pot scoate afara deci pana la 12 ani o sa asurzesc :wow: .ce sa-i fac?
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus