1

Topic: Poodle (Pudel)

salut...in sfarsit visul meu a devenit realitate....am o catelusa...pudell...o am de 2 luni...acum are 4 luni... si deja a invat multe lucruri....dar totusi avem o mare problema...
va rog mult de tot sa ne ajutati...noi locuim intr-o tara in care linistea conteaza f mult...nu are voie sa latre...
cum imi pot invata scumpa mea sa stea singura in casa....nu pe termen lung...pentru 2, 3 ore ar fi deajuns...doar cat sa merg la cumparaturi...am incercat sa o las treptat cate 5 min, dar nici o sansa...nu plange....urlaaaa.......
e f important va rog mult sa ma ajutati nu vreau sa raman deja fara ea...va multumesc din tot sufletul....

2

Re: Poodle (Pudel)

pai nu stiu..eu nu am si nu am avut un pudel.. eu zic sa o lasi intr-o camera si sa o lasi sa planga sa urle..sa nu o bagi in seama..dupa aia probabil o sa se plictiseasca sa latre si sa urle si o sa-si dea seama k nu latratul e cel mai important lucru smile) nu stiu sigur..eu zic sa incerci..ierarhia e fff importanta cand ai un catel..daca nu merge iti propun sa cauti pe net.. >:D<

I :heart: my animals. I :heart: Aky :heart: ( Ciobanesc German cu Pedigree ) :heart:

3

Re: Poodle (Pudel)

Cine stie ce nume i sar potrivi unui catelus Caniche(Poodle)  de talie mica? Ca eu nu mai am nici o idee big_smile

I love animals :heart:

4

Re: Poodle (Pudel)

luky-muky wrote:

Cine stie ce nume i sar potrivi unui catelus Caniche(Poodle)  de talie mica? Ca eu nu mai am nici o idee big_smile

Bella o cheama pe catelusa mea...Mie mi se pare un nume potrivit pentru ea....Eu inainte sa o aduc acasa am scris o lista lunga cu nume de caini(pe care nu scrisesem numele ''Bella'')...si cand a venit nu am ales niciunul de pe lista pt. ca nu i se potriveau si...mi-a venit in minte un nume''Bella''si asa am decis sa o strigam...a invatat destul de repede  sa vina cand o chemam:DOricum...numele trebuie sa fie SCURT,altfel cainele se va obisnui mult mai greu cu acel nume:)

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

5

Re: Poodle (Pudel)

pudelul este una dintre rasele mele preferate         ce am aflat despre ei:

PudelDe secole, pudelul a fost una dintre cele mai populare rase de caini, in intreaga lume si un simbol al elegantei si al luxului opulent. Pudelul este asociat cu Franta, dar multe tari si-au cerut drepturile asupra apartenentei rasei. Disponibil in trei varietati de talie si in culori diverse, exista un pudel pentru toate gusturile.


Istoricul si originea cainelui pudel
Picturi reprezentand caini pudel dateaza inca din secolul al XIII-lea. Tara de origine exacta nu este cunoscuta, dar multe persoane considera ca rasa s-ar putea sa provina din Germania. Numele "poodle" provine de la cuvantul nemtesc "pudeln" care se traduce "a se arunca in apa"; utilitatea initiala a rasei era de caine recuperator din apa. Imediat dupa desavarsirea sa in Germania, pudelul a devenit rapid foarte popular in Franta, fiind cunoscut sub numele de Caniche sau cainele-rata. Rasa a fost considerata cainele lor national.

Pudelul se gaseste in trei varietati: standard, pitic si de jucarie; cu toate acestea, singura diferenta este talia. Pudelii standard si pitici sunt incadrati in grupa non-sporting, iar pudelii de jucarie in grupa cainilor de agrement, grupe desemnate de American Kennel Club. Pudelul standard este cel mai vechi dintre cele trei varietati si a fost initial utilizat la recuperarea ratelor din apa. La scurt timp au fost create si celelalte varietati. Pudelul de jucarie, cea mai mica varietate, a fost bine definitivat ca rasa in Anglia in secolul al XVIII-lea, fiind utilizat in spectacolele de circ si in cele organizate in aer liber ca si caine-dansator. Pudelii pitici si de jucarie au fost, de asemenea, folositi la vanatoare.


Aspectul exterior si dimensiunile
Desi se gasesc in diferite varietati de talie, conformatia si constitutia rasei sunt aceleasi. Pudelul are un cap lung, cu un bot alungit, lat si urechi late si pendulante. Pieptul este adanc, iar coada este prinsa sus. In general, coada le este amputata la o varsta frageda.

Blana pudelului este ondulata, carliontata si deasa cu o textura lanoasa, fina care necesita o ingrijire zilnica. Exista patru tipuri de tunsori si frezuri la pudeli. Cea mai frecventa tunsoare este tunsoarea pentru "catelus" (puppy cut), care se poate realiza la toate categoriile de varsta. O alta tunsoare este cea "sportiva" pentru cainii pudelii activi. Pentru expozitiile canine, tunsorile "english saddle" sau "continentala" sunt, in general, executate.

Inaltimea si greutatea corporala difera in functie de varietatea de talie. Astfel, cainele pudel pudelul standard prezinta o inaltime la nivelul greabanului de 38 cm si chiar mai inalt si o greutate corporala intre 20-32 kg. Pudelul pitic are o inaltime de 28-38 cm si o greutate de 7-8 kg, iar toy pudelul pana la 25 cm inaltime si 3-5 kg.


Personalitatea
Pudelul este un caine agreabil, care adora sa acompaniat. Uraste sa fie singur si prefera compania omului, decat a altor caini. Rasa, de asemenea, detesta sa fie ignorata si nu-i place sa fie considerat sau tratat ca "un simplu caine.


Relatiile cu familia cu casa
In ciuda faptului ca sunt excelenti caini "de apa", pudelii, de asemenea, pot fi protectori si companioni ai familiei la fel de buni. Sunt caini de companie excelenti pentru copii, cat si pentru adolescenti, putandu-se adapta diferitelor mediilor de viata.


Dresajul
Pudelul este un caine inotator excelent, descurcandu-se bine si pe teren. Cainele este foarte inteligenta si este considerat de multi ca fiind cel mai inteligent caine dintre toate rasele. Ei invata repede si de buna voie, desi, unele exemplare au tendinta de a se distra multumindu-si stapanii prin efectuarea de trucuri in loc sa invete comenzile. Pudelii au fost antrenati cu succes pentru a fi supusi, pentru a vana si chiar pentru a deveni caini de paza.


Aspecte particulare
Blana pudelilor necesita o ingrijire zilnica. Inteligenta nativa a acestui caine determina la unele exemplare dezvoltarea unor comportamente distructive daca sunt lasati singuri pentru perioade lungi de timp.


Boli si afectiuni curente
Torsiunea (dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata cainelui, asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia.     Displazia de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat durerea, schiopatura si artrita consecutiva.    Degenerarea retiniana progresiva este o afectiune care determina degenerarea celulelor nervoase de la nivelul retinei. Boala, de obicei, debuteaza la cainii in varsta si poate duce la orbire.    Epilepsia este o afectiune a sistemului nervos care se dezvolta intre varsta de 2-5 ani.    Cataracta determina o pierdere a transparentei normale a cristalinului.     Afectiunea se poate produce la unul sau la ambii ochi si poate conduce la orbirea animalului.    Hiperadrenocorticismul este o tulburare ce afecteaza glandele adrenale. Cand functioneaza in exces (exagerat), glandele adrenale secreta o cantitate exagerata de cortizol, producand imbolnavirea.    Glaucomul este o afectiune grava si dureroasa care determina cresterea presiunii intraoculare. Poate conduce la orbire daca nu este tratat la timp.    Discopatia intervertebrala este o tulburare care afecteaza discurile intervertebrale determinand aparitia durerii, dificultati in mers si posibilitatea instituirii paraliziei.

Pudelii sunt, de asemenea, predispusi la caderea parului (alopecie), infectii ale urechilor, urolitiaza vezicala (producerea de pietricele in vezica urinara), alergii, criptorhidism si surditate. Durata medie de viata a pudelilor standard este de 14-16 ani, in timp ce cea a pudelilor pitici si a celor de jucarie este de 15-18 ani.
sursa:www.animale.ro

6

Re: Poodle (Pudel)

pai incearca sa ii dai o ocupatie ceva de rontait dar vred ca,cand va mai creste  nu o sa mai faca ascest lucru
ps:este ff frumoasa :heart:

7

Re: Poodle (Pudel)

Aadelutza..ai o frumusete.sa-ti traiasca

----Alex----  :nimfa:  :grey: + Max :X

8

Re: Poodle (Pudel)

buna am si eu 3 caniche pitic (pudeli) dar la ai mei nu le cade deloc parul nu ias da pt. nimic in lume sint o fire foarte jucause si se ataseaza de copii foarte repede si ii si apara cel putin ai mei asa sint pe linga faptul ca sint si foarte destepti pe cea neagra o cheama gina si este mama celor albe bella si asia in legatura cu latratul nu stiu ce sa zic deoarece dupa cite stiu ei sufera daca sint lasati singuri inchisi in casa la mine eu cind plec undeva gina cea neagra nu se misca de linga usa pina nu vin acasa fie ceo fi si daca ploaie si daca tuna (noi stam la casa) este foarte atasata de mine gasestei o ocupatie cumparai jucari din plus care fac galagie ca la bebelusi sa se joace cu ele in lipsa ta succes mai multe poze aici http://asia.sunphoto.ro

http://asia.sunphoto.ro

9

Re: Poodle (Pudel)

cateva poze cu mia!sunt din diferite "momente" ale frizurii,in poza in care avea parul mai mare,este dupa baita si dupa ce am "tesalat-o",ea avea parul muult mai cret.ultima poza e cea mai recenta,facute zilele acestea;poza 6-7 sunt din primele zile la noi...sunt foarte bucuroasa ca am salvat o viata,daca pot spune asa,nu vreau sa-mi imaginez ce era acuma cu ea daca ramanea la vechea ei "casa"...
:hug:  :hug:

-Ioana-

10

Re: Poodle (Pudel)

E superbaaa  :heart:

- Bianca

11

Re: Poodle (Pudel)

E un bulgaras tare scump.Pupici frumoasei.  :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

12

Re: Poodle (Pudel)

multumesc mult!am primit pupicii si ii returnamcu mult drag! :hug:

-Ioana-

13

Re: Poodle (Pudel)

frumoasa foc :pup:

Pitbull Is No Killer<<<>>>Is Just A Dog
Animalutzele mele>>>momentan<<<2 :caine: si un :hamster:

14 (edited by maya-maytza 06-01-2012 17:19)

Re: Poodle (Pudel)

In sfarsit ai pus poze cu printesa  :hihi: ! Este o scumpa foarte frumos tunsa  :pup: ! Sa-ti traiasca !  :pup: pe boticul scump ! :pup:

comorile mele : felix - labrador retriever :heart: Albert - bichon maltese :heart:-Simina-

15

Re: Poodle (Pudel)

multumesc! :hug:

Adaugat: 07-01-2012 14:00

miutza-ultimele clipe langa brad
maine scoatem bradul,sunt foarte curioasa ce fata o sa faca cand nu isi mai vedea prietenul,saracul brad,mia i-a baut zilnic apa de la suport,chiar daca avea si ea apa ei,banuiesc ca ii placea gustul de brad,i-a mancat 3 globulete,noroc ca erau din plastic..numai vorbest de cat a mancat din el smile  smile

-Ioana-

16

Re: Poodle (Pudel)

foarte frumoasa... :heart: mie nici acum nu-mi vie sa cred ca trebe sa scot bradul si ca s-au dus sarbatorile sad

Pitbull Is No Killer<<<>>>Is Just A Dog
Animalutzele mele>>>momentan<<<2 :caine: si un :hamster:

17

Re: Poodle (Pudel)

Caldura insuportabila a cuprins si teritoriul nostru,din pacate..Mia sta doar pe la pragul usilor,sub pat,oriunde este racoare.Am incercat metoda cu prosopul ud,dar degeaba,blana ei a fost tunsa acum trei saptamani este relativ scurta,mi-a fost frica sa pornesc aerul conditionat,am auzit ca este nociv pentru animale..
Din pricina contactului abundent cu racoarea si a curentului a racit,urineaza putin si des,nu stiu ce sa mai fac,veterinarul nu ma ajuta cu nimic,zice ca este ceva trecator,am incercat sa evitam cat mai mult dormitul pe jos,ieri am incercat sa ii pun o sticla cu apa calduta pe burtica,nu prea sta,dar sper sa isi revina,am redus plimbarile de afara,de la 5-6,la 3-4.nu stiu ce sa mai fac!va rog ajutati-ma,as dori sfaturi de la cunoscatorii in cauza!

-Ioana-

18 (edited by dee3a 04-12-2012 00:19)

Re: Poodle (Pudel)

buna.ma cheama andreea,si acum vreo aprox.2 sapt  am primit o catzelusa caniche pitic de la o prietena.catelusa are acum 2 luni jumate,e ft sanatoasa jucausa si prietenoasa(cam cu toata lumea lucru ce ma scoate din sarite ,daca va intereseaza va zic si de ce:) si nah e ft ok per total,acum aprox. 2 sapt(exact a 2a zi dupa ce am primit-o i-am facut deparazitarea ext+int + 2 vaccinuri(vaccinurile dupa 4 zile si mai urmeaza:) ...voi posta cateva poze cu ea,pt ca am citit pe site cv legat de catelushi imperecheati intre ei si supusi la fel de fel de minuni de catre asa zisi crescatori ,si nah vreau parerea voastra ,daca este sau nu rasa pura sau metisa.Pedigree nu am dar prietena mea m-a dus la acelasi veterinar la care merg si parintii ei,si veterinarul mi-a spus ca nu am de ce sa-mi fac griji in privinta ei pt ca ii cunoaste parintii...mna va postez poze cu Pisy mea big_smile (si da chiar asa o cheama  smile  ) aa si nah si daca n-ar fi rasa pura,nu m-ar deranja prea mult,sper doar(avand in vedere ca am apartament)  sa nu ma trezesc cu ea peste cateva luni ca are vreo 40de kile ca nah nu prea e posibil de tinut asa cv la apartament smile) va las pe voi sa spuneti smile
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 04-12-2012 00:19[/merge_posts_bbcode]

si mai am inca o poza cu ea,doar ca fiind negrutza nu prea se distinge nimic smile e oricum destul de grasuta are vreo 2 kile 800 deja,sa nu mai spun ca mananca toata ziua cate ceva,ieri i-am dat piept de pui la gratar si carne de la shaorma...pofticioasa rau smile *aa si pozele sunt de dinainte de a-i face baitza,acum are blanitza mai stralucitoare,zici ca am dus-o la coafor smile

19

Re: Poodle (Pudel)

Daca are 2 kg 800,la maturitate va avea pana in 6-7 kg .... smile de rasa,nu stiu,daca nu are pedd,asa cum ai zis si tu,e cam greu sa stii,important e sa fie sanatoasa smile  :floare:

- Bianca

20

Re: Poodle (Pudel)

aa...pai pana in 10 kg pt mine e ok,mai mare na nu mi-ar conveni ca eu am 48 de kile ar fi culmea cainele meu sa aibe cat mine,si la bloc ar fi ceva... smilesmile  e ft sanatoasa si jucausa,si ma bucur smile  banuiesc ca imi voi da seama de ea abia la maturitate  big_smile ms de raspuns  :floare:

21

Re: Poodle (Pudel)

este foarte frumoasa,sa-ti traiasca!este un caniche de talie miniature(medie),asa este si Mia,sunt caini foarte destepti,ii poti invata o groaza de lucruri! :hihi:
Trebuie sa ai grija cu mancarea prajita si tip fast-food,nu este sanatoasa,dar si cu lasatul sosetelor sau a altor lucruri "predispuse", la indemana lor,cel putin pana ii cresc dintisorii smile Mult succes in cresterea si in educarea sa!

-Ioana-

22

Re: Poodle (Pudel)

haha mersi ioana smile eu momentan vreau doar s-o invat sa nu mai faca in casa...adica na face si afara doar ca noaptea tarziu pe la 3-4 incepe sa faca caca in casa...cum s-o invat ca doar eu la 3 dimineata dorm smile) off...de ros nu roade nimic,atata tot ca e foarte poftcioasa,tremura toata cand ne vede mancand...e imposibil sa nu-i dau  :cry:

23

Re: Poodle (Pudel)

este normal sa faca in casa,cand o sa mai creasca putin o sa se dezobisnuasca!Pana atunci,poti cumpara peduri din pet-shop,care au un miros specific, o sa ghideze cainele sa faca in locul impus de tine :hihi:
Eu o scot de trei ori pe zi,iar cand e vreme frumoasa mai des.Dimineata ,am obisnuit-o la ora 5 ,daca ii reglez un pogram fix,nu o sa mai faca in casa(asta cand va mai creste putin). smile
In legatura cu mancare,cred ca orice stapan a avut probleme la acest capitol,este foarte neplacut sa iti vezi cainele plangand,dar trebuie  sa fii "puternica" si sa ii impui o barierea intre tine si el.Nu trebuie sa te perceapa pe aceasi unda sau superioara fata de tine.Prin exercitii de desaj  cateul va termina sa practice acest obicei neplacut,atat pentru el,cat si pentru noi,sapanii.
Ce perie folosesti?
Te pot ajuta oricand cu orice sfat,imi face mare placere sa mai am un detinator de caniche pe site :hihi:

-Ioana-

24

Re: Poodle (Pudel)

i-am luat deja..degeaba... le ocoleste ,numa pe langa face smile)
eu o plimb de vreo 5-6 ori/zi sau cand sunt plecata de acasa de 2-3 ori numai...

stiu ca trebuie o perie speciala...momentan o pieptan cu perie de par dinaia mare de-a mea*am parul lung si mare si am perie din aia speciale pt pielea capului cu multi peri:))* o sa-i iau in curand si o periuta din aia pt ea,doar ca ce am vazut pana acum erau cu peri din fier si nu vreau sa-i iau din aia...

tu ce mancare ii dai?(mai degraba spus ce la ce "dieta" este a ta? big_smile )  eu i-am luat de la purina ceva pt juniori,da ii mai dau si supe,sarmale:)) gratare de pui smile)
mersi apropo  :floare:

25

Re: Poodle (Pudel)

ioii,mai usor cu mancare prajita!:))
eu folosesc acest tip de perie(poza1),are tepii speciali pentru tipul lor de par si o finisez cu cea din a doua poza smile
Noi mancam numai Royal Canin sau Belcando,Cesar(la conserva)exclus tipurile cele care contin peste sau orez,nici nu se atinge de ele big_smile
am vazut un ursulet intr-o poza,astept sa il vad peste 3-4luni!Mia cand este singura acasa,din plictiseala le rupe capetele si le scoate toata vatelina din ei,asa teama mi-a fost dupa,ca sa nu o fi inghtit!Doamne fereste,ce face prin casa..  smile

-Ioana-