226

Re: Broscute testoase

mersi mersi :pup:

Adaugat: 26-07-2010 14:33

poze noi tongue

- Bianca

227

In poza 6 e foarte haios! Cum s-a intins!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

228

am reusit sa-i fac poze la petele rosii de pe carapacea broscutei mele.poate acuma isi da careva seama ce e k eu nu stiu.si acuma s-au inmultit.scuze pentru claritate.apropo am auzit ceva in legatura cu osul de sepie...foloseste la ceva???pls help

,,metalrock,, and animals forever........ :rock:

229

Buna smile Astazi mi-am cumparat si eu doua broscute de Florida si nu stiu prea multe despre ele. Va rog sa imi dati niste sfaturi despre ingrijirea lor  :pls:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

230

salut estera.eu am avut testoase de florida si cred k te pot ajuta.eu le tineam in insula,si le puneam apa cam de 1 deget(la ale mele nu le placea multa apa),mancare le dadeam inima de vita,si 1-2 ori pe saptamana le puneam bucati mici de carnitza de pui facuta in cuptor.altceva nu stiu ce sa iti zic.spune ce ai vrea sa sti si incerc sa iti raspund

Ionut,dar prietenii imi spun Tomitza smile

231

Multumesc foarte mult smile Mie mi-a recomandat vanzatoare de unde le-am luat Gammarus si le-am luat si vitamine de pus in apa.  Sper sa fie bine si sa fie sanatoase .Sunt atat de mici si adorabile  :hug:  Va pun si 2 poze cu ele ca sa le vedeti.

Am uitat sa va intreb de cate ori sa le hranesc pe zi si cam cat ? Si de vreo 15 min stau pe insulita si nu se mai misca parca au incremenit  smile  Asa stau ele ca sa se usuce?

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

232

vaai :pup: superbe smile o data pe zi le hranesti si le lasi max 15 min sa manance ... dupa cand vor fi mai mari o datal a 2 zile smile se le pui bec UV si incalzitor smile bafta cu ele ... pentru oricel intrebare apeleaza pe forum,si eu o sa iti raspund in cel mai scurt timp posibil smile pupici  :tzest:  :tzest:

- Bianca

233

da estera ele se usuca ptr ca le place,vezi ca ceea cetia spus bianca mai sus sunt sfaturi extrem de importante.vezi ca ele traiesc muuult. wink .incerc si eu sa te ajut dar sper ca bianca si cu mn sa raspundem amandoi repede.pwpicici

234

da.. traiesc in jur de 50 de ani..sau chear mai mult smile cu timpul va trebui sa schimbi acvaterrariul ... ce ai in acvaterrariu acum si cat de mare e? sa stii ca poti sa le dai si inima de vita si pestiosri cruzi smile poti sa incerci cu lcu vegetale (desi ele cat sunt mici mananca mai mult de origine animala,dar poti incerca ca sa le obisnuiesti) wink eu si cu Ionutz (si altii de pe forum cu broscute sau care stiu sas le ingrijeasca) iti stam la dispozitie :pup: pupici

- Bianca

235

am uitat.din cate stiu eu, e bin sa le scoti prin camera sau in pat sa stai cu ele ca sa se simta pe uscat(ca si cand ar iesi din ocean) vezi ca in captivitate nu depun oua sad .deoarece nu au conditii necesare.eu pe ale mele le scotema si le dadeam o coala de hartie sa se joace cu ea sa o rupa.si cand le faci curat sa speli bn de tot si SA TE SPELI PE MAINI DUPA CE TERMINI CU CURATENIA!!!POT AVEA SALMONELA!!!!cam atat e bn sa sti ptr inceput.apropo ce nume leai pus? big_smile  big_smile  :sanatate: cu ele

da bianca potisa le dai si carnitza fiarta dar nu cruda!!pentru ca sunt carnivore si musca(pe mine ma musau amandoua smile )

236

Va multumesc la amandoi pentru sfaturi  :hug: 
Bianca in acvaterariu am numai insulita cu un palmier si le-am pus o piatra cu suprafata neteda ca sa poata sa stea la soare big_smile Pai este destul de mic dar pe cat sunt ele de mici acum cred ca le e suficient. In scurt timp o sa le cumpar unul mai mare ca sa aiba suficient spatiu.
Ionutz eu oricum nu ma astept la oua pentru ca ele imi sunt suficiente si nici nu stiu daca sunt pereche tongue Oricum nu conteaza important ca ele sa fie sanatoase smile Inca nu le-am pus nume dar ma tot gandesc sa vad ce nume sa le pun. Poate imi dati si voi ceva sugestii big_smile

237

aha ..e din plastic deci  nu? i putea sa ii faci o poza,te rog mult smile eu azi merg sa le iau un acvaterariu mai mare smile sa aiba loc de misca big_smile ..iar ca insula le-am comandat asta http://www.pepika.ro/produse/228-terari … ock-s.html mi se pare super insulita big_smile smile  .... le iau azi si filtru (incalzitor au deja smile ) si le iau si bec UV care se poate pune la o lampa obisnuita de birou  smile pupici si spor cu ele smile sunt ff frumoase ...nush de ce ale mele nus asa verzi smile sunt superbe ale tale smile

- Bianca

238

Am gasit poza asta pe net cu un bol ca si al meu . Succes cu cumparaturile sper sa gasesti tot ce le trebuie.

239

estera,daca e baiat pe burta maingaiel cu degetul si ar trebui sa simti ca nu e lipita sa zic asa adik e crapata(asa au baietii)dar nu rau adik extrem de putin sau tot putin denivelata  iar la fete e dreapta.ca nume daca sunt pereche iti plc shelden si boby?asta au fost numele mele.daca iti plac poti sa le spui asa.ptr ca seamana exct cu ale mele.bianca succes  cu noile achizitii(cumparaturile), sa va bucurati de ele(tu si noii propietari smile  :sanatate:  :sanatate: )si sper din suflet ca testoasele voastre(estera si bianca)sunt super sanatoase  :sanatate:  :pup:

am uitat sa va spun/intreb voi cand le spalati acvaterariile/acvariile testoaselor ,le spalati si pe ele pe spate/carapacea din spate cu o periutza de dinti numai a lor?stiu ca asa e bn ca altvel ele pring un fel de mazga(scz de exprimare)pe spate cum stau in ala si ar trebui curatate,eu la ale mele le curatza am zona anusului,adikpe sub coditza uso cu periutza ptr ca faceau kk des si era in zona aia o pelicula moro si mirose cach!suces cu ele si sa fie sanatoase

240

chiar nu stie nimeni nimic din ce cauza i-au aparut petele acele rosii broscutei mele ??? pls help si merita sa-i iau os de calciu.???

241

deutschland cred ca pt sa te ajut dar mai intai te intreb:cum sunt?sunt calde?adik bubele rosii sunt mai calde decat restul carapacei?si daca sunt umflate,si ultima daca acele locuri sunt moi adik putin mai moi decar restul carapacei.te rog raspunde si poate te pot sfatui smile

http://exoticopeea.blogspot.com/2010/02/cum-iti-poti-da-seama-ca-broscuta.html citeste aici

este exact de ce ai zis tu si scrie:ca daca are pete rosii pe carapace/piele:LA VETERINAR URGENT,deoarece sa o tratezi acasa nu e bn

sper ca o sa te ajute ,daca mai ai neclaritati.scrie pe forum

242

nu sunt nici calde, nici umflate.sunt niste pete rosii de culoare rosie si daca apesi pe ele ies din ele putin lichid rosu ca si sangele.....

Adaugat: 14-08-2010 17:27

ea este micuta mea in noul ei acvariu....

243

ce frumoasa e..sa ti traiasca multi pupicici amandurora.aha...pai ar putea fi niste inflamatii.ca si cand ai cadea curolele (exemplu) si teai juli la picior si daca strangi iese sange. ai citi ce era pe link?ai gasit akolo ceva care sa te ajute? sper ca micutza ta sa se face bn si sa fie sanatoasa

244

nu am gasit nimik despre petele rosii.....

245

tedyrory wrote:

estera,daca e baiat pe burta maingaiel cu degetul si ar trebui sa simti ca nu e lipita sa zic asa adik e crapata(asa au baietii)dar nu rau adik extrem de putin sau tot putin denivelata  iar la fete e dreapta.ca nume daca sunt pereche iti plc shelden si boby?asta au fost numele mele.daca iti plac poti sa le spui asa.ptr ca seamana exct cu ale mele.bianca succes  cu noile achizitii(cumparaturile), sa va bucurati de ele(tu si noii propietari smile  :sanatate:  :sanatate: )si sper din suflet ca testoasele voastre(estera si bianca)sunt super sanatoase  :sanatate:  :pup:

Multumesc mult pentru sfat. I-am mangaiat pe burtica dar nu mi se pare sa fie la nici una crepata deci cred ca sunt amandoua fetite dar asta chiar nu conteaza ca eu oricum le iubesc orice ar fi  smile

246 (edited by biancadumi 14-08-2010 18:24)

da,la mine sunt un mascul si o fetita smile stiam faza ca daca e nitel crapat e baiat :hihi: cand vor fi mai mari (2 ani) se va observa mai bine smile oricum bolul ala e pacatos,Estera...ffffff mic pentru 2 broscute ...eu la inceput am avut dinacela dar era mic si apa putina in el ...si nu am vrut sa le chinui .... nah ... oricum daca zici ca il vei schimba,e bine smile daca vrei iubita, iti trimit eu bolul care il am acum (ca azi schimb cu un acvariu) cei drept la mine nu e chear bol ... uite exact asta e . Dimensiuni - 42x33x14 cm ... eu numia am nevoie de el smile nu e rupt nu nimic wink il dau ca numia am ce face cu el smile si mai bine sa se bucure allti tzestosi de el smile e maricel sa sti ..incap vreo 10 l de apa lejer wink

- Bianca

247

Bianca eu am vrut de prima data sa le iau unul mai mare ca si mie mi se pare foarte mic doar ca orasul in care stau este mic si nu prea se gasesc multe si numai asa am gasit sad . Daca ai putea sa mi-l trimiti ti-as fi foarte recunoscatoare si platesc transportul si ce mai trebuie  :pup:

248

super.cred ca transportul e pana in 5 lei.vorbim pe mess pentru adresa :tzest:

- Bianca

249 (edited by Estera 16-08-2010 13:13)

Iti multumesc Bianca din toata inima  :pup: Eu stiu ca transportul prin Posta Romana este cam 8-10 lei depinde si nu e chiar atat de mult  . Sunt sigura ca vor fi mult mai fericite in spatiu mai mare  :hug:
Astazi am fost la pet-shop si le-am cumparat pesti albi si le-am dat unul si l-au mancat pe loc mai ca se bateau pentru el  smile  Ma bucur ca le place si le-am mai luat si calciu de pus in apa in forma de broscuta. Vitamine am de cand le-am luat si le ung pe carapace ca sa li se intareasca smile Altceva nu stiu ce sa va mai spun despre ele. Sunt adorabile si cuminti si mai ales pofticioase tongue Oooo am uitat sa va spun ca le-am botezat  smile  Pe cea de verde mai inchis o cheama Nemo si pe cealalta mai deschisa la culoare Coral big_smile

250

ce nume frumoase estera.sper sa se simta bn in noua casutza si  cu noul stapan :sanatate: cu ele.vezi ca am mai zis ca atunci cand le speli acvariul sa le speli si pe ele.toate cele bune :pup: