Re: Chinchilla
ok promit sa am multa rabdare cu el
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Animale mici → Chinchilla
ok promit sa am multa rabdare cu el
http://www.4animale.ro/animale-mici/chi … chinchilla Sper sa te ajute.
am intrat cred ca pe toate siteurile posibile in limba romana dsp chinchilla iar acum m-am inscris pe acest forum pt a auzi si parerile celor ce au chinchilla..ca e altceva..
as dori sa-mi cumpar si o carte dsp ele :wis: imi puteti recomanda cva ?
pai eu stiu o carte pe care am vazut-o la un pet-shop (nu stiu daca pot sa dau numele pet-shop-ului) si am si eu cartea. se numeste TOTUL DESPRE IEPURI SI ALTE ROZATOARE si e scrisa de Eugen Megelea. Sper sa te ajute!
am intrat cred ca pe toate siteurile posibile in limba romana dsp chinchilla
iar acum m-am inscris pe acest forum pt a auzi si parerile celor ce au chinchilla..ca e altceva..
as dori sa-mi cumpar si o carte dsp ele :wis: imi puteti recomanda cva ?
Aiona am si eu 2 chinchilutze,un baiat si o fetitza cam de aceeasi varsta cu al tau.Nu le am de multa vreme,insa stiu ca e mai indicat sa iei macar 2.Prima oara luasem baietelul si apoi citind si primind sfaturi,i-am luat si o fetitza.Ei sunt activi noaptea,asa ca acum are partenera de joaca atunci cand eu dorm.Daca nu vrei pui,poti sa ii iei tot un baietel.Acum e alegerea ta.Daca ai spus ca ai citit despre ei,stii ca nu trebuie sa ii expui la temperaturi mari,nu mai mult de 25 grade din cate stiu.Cu apucatul de coditza..mi se pare aiurea...asa ii prind crescatorii,dar mai indicat e sa-l tii in brate si strans la piept ca sa se simta in siguranta.Eu nu i-am prins niciodata de codita.Trebuie sa va imprieteniti treptat,da-i mancare din mana,vorbeste cu el si nu incerca sa-l prinzi.Eu de exemplu petrec timp langa cusca si tin portita deschisa.Dupa un timp vin ei la mine,ies din cusca si se urca pe mine. Poze cu copilasii mei Sunt curioasa sa vad si chinchilutzul tau.
nu stiu ce sa zic despre INCA o chinchilla :hihi: sunt sigura ca i-ar fi mult mai bine lui Moko..dar nu-mi permit cusca e decat pt o chinchilla..adica ar fi destul de mica pt 2..si nu stiu..de abia ma descurc cu una cum s-ar spune
incerc sa ma acomodez cu el si el cu mine si deocamdata nu i-as da dumul prin casa pt ca inca e fricos si cine stie cum il mai prind
..e de abia a 4a zi de cand il am deci mai e tp sa se obisnuiasca cu mine
hopefully
poze cu el o sa pun cat mai curand poate chiar azi
Aiona astept cu nerabdare pozele.Era doar o sugestie cu inca un chinchilutz,asa mi s-a spus si mie sa fac si nu regret.Ai putea sa-l mai lasi in cusca pana se mai acomodeaza,iar daca il scoti in casa,mare atentie la firele de cablu.
vroiam sa va intreb daca chinchillele manaca si chestii uscate gen covrigi,paine uscata..? stiu pe cineva care le dadea covrigi la chinchille si mancau..
si inca o chestie...in cusca cand incerc sa pun mana pe Moko se duce de colo colo..rar sta sa-l mangai umpic..inca nu l-am scos afara si nici nu l-am tinut in brate..mi-e teama sa nu se numere printre chinchillele carora nu le place sa fie atinse ...sau poate inca nu sa obisnuit si va fi mai sociabil cand il scot si din cusca si-l voi tine in brate?
Parca auzisem si eu ceva in legatura cu painea insa nu vreau sa ma risc.In principiu tot ce mananca ei ar trebui sa fie uscat pentru ca fac diaree.De exemplu nu e bine sa manance fructe sau legume verzi.Eu le dau fan si mancare speciala pentru chinchille.Le e suficient.
Chinchilla nu are nevoie decat de peletele speciale si de fan.
Covrigei..salate..frunze...nu vor face decat sa duca la aparitia problemelor.
Hrana uscata (pelete si fan) cateva stafide, o felie de mar si apa curata este tot ce trebuie animalutzului.
Numai bine.
ok am inteles si multumesc pt sfaturi
il am pe Moko de aproape 2 sapt..inca nu i-am dat drumul prin camera pt ca n-am facut rost de niste cartoane sau cva cu care sa acopar cabluri..gauri pe unde poate intra...e fricos rau de tot
...in cusca lui incerc sa pun mana pe el si pur si simplu nu sta..se fereste..ce sa mai zic ca daca incerc sa-l prind alearga prin toata cusca
am vb cu el i-am dat sa manance din palma..degeaba
..poate cand o sa-i dau drumul o sa fie altfel..sper sa-l mai si prind dupa aceea
P.S. seamana f mult cu al tau de la avatar crinad
Adaugat: 09-06-2010 10:24
tocmai i-am facut niste poze si a iesit asa dragalaaaaaaaas si spre mirarea mea I-A PLACUT! ) numai ca vroia sa roada si aparatul
Adaugat: 09-06-2010 10:50
casuta e o 'mica improvizatie' :rusine: o sa-i fac in curand una adevarata din lemn :bravo:
E o scumpete chinchilutul tau.Sa ai grija de el,ai rabdare si in timp se va atasa de tine.
m-ar tenta sa-mi iau 2 chinchile dar habar nu am despre ele cine poate sa ma ajute sa ma contacteza la angel_sweet8999
chinchilla se poate inmulti in captivitate?? :wow: :wow: :hamster:
in principiu da...cum sa nu, dar trebuie sa le fie asigurate conditii si sa se inteleaga perechea bine
Chinchilla se inmulteste in captivitate. O femela de chinchilla poate fata de 3 ori pe an. Gestatia dureaza 111 zile, numarul puilor poate varia de la 1 la 4, puii se nasc cu ochii deschisi si cu blanita.
Femela intra in calduri o data la 111 zile, monta doar atunci se poate produce.
cam o data la 2-3 zile ii dau lui Moko paine uscata...si de la un timp, nu stiu exact de cand, am observat ca e mai rotofei ) ...cumva s-a ingrasat de la paine sau doar a crescut?
Salutare
am 4 chinchille. dintre care 2 sunt puiuti. Am inceput cu o pereche. Se pare ca s-au inmultit:) Nu le-am oferit conditii foarte speciale, si totusi au reusit. Prima oara au facut 1 pui, iar a doua oara 3. Femelele intra in calduri imediat dupa fatare, asa ca mare grija, dupa ce a avut 2 fatari una dupa alta, masculul trebuie scos, in caz contrar femela va avea de suferit.
chinchilla mea care acum are aproape 1 an am observat ca de vreo 2-3 zile urineaza cu sange si destul de des...pe net n-am gasit mare lucru dsp problema asta...ati putea sa ma ajutati cu un sfat? ar trebui sa ma duc la un medic cu el?
Du-te cu el la doctor! Daca esti din Bucuresti iti pot ercomanda doi doctori foarte buni.
Tocmai ce mi-am cumparat si eu o chinchila...foarte dragute,mai ceva ca si papagalii.
Revin cu poze...ceva mai tarziu,e cam obosita acum si...nu o stresez,tot drumul am adus-o in brate,forte jucausa si prietenoasa,are 3 luni.
EDIT: Un video nu tocmai reusit...facut cu telefonul (se vede mai intunecat...si culoarea lui)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JQtTSXPodoo[/youtube]
Adaugat: 10-01-2011 17:50
Normal....nici sa nu mai astepti !
ok
Imi puteti spune si mie unde gasesc sectiunea animalbum sau cam asa ceva, de pe acest site?
Uite aici http://www.4animale.ro/animalbum/ ,dar ai grija,nu ai postat unde trebuie.
Multumesc, am citit si eu pe aici si am vazut ca cineva a scris animalbum si am fost curioasa.
Forum 4animale → Animale mici → Chinchilla