Re: Metisi (Corcituri)
maya-maytza ai un catel tare frumos...sa-ti traiasca :heart:
Animalutzele mele>>>momentan<<<2 :caine: si un :hamster:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Caini → Metisi (Corcituri)
maya-maytza ai un catel tare frumos...sa-ti traiasca :heart:
multumesc !
Azi,dupa o plimbare cu peripetii.In timp ce ne plimbam prin curtea unei foste fabrici din zona(locul nostru obisnuit pentru plimbarea zilnica,un teren imens acoperit cu iarba),am fost atacati de un maidanez proaspat sosit prin zona ,care probabil voia sa revendice terenul.Cu toate ca am intotdeauna la mine,cand plimb cainii,un baston telescopic nu am fost capabil sa il scot din teaca pentru a intimida cainele(nu intentionez sa lovesc vreun animal cu el,dar este bun de intimidare).Hachiko si Fetita au devenit de nestapanit,in ciuda faptului ca amandoi au zgarda metalica de forta.Cumva am reusit sa-l calmez pe Hachiko,care este relativ ascultator,dar pe Fetita am fost nevoit s-o "tractez"cu spatele mai mult de 50 m.Si cand ma gandesc ca azi am vrut sa incerc, pentru prima data afara, un frau Halti(care se spune ca asigura un control foarte bun asupra cainelui).Cred ca Fetita si-ar fi rupt gatul .N-am mai avut incidente asa de grave cu maidanezi,deoarece toti maidanezii "obisnuiti" ai locului ne ocolesc la mare distanta ,asta dupa ce "haiducii" mei au rupt gardul tarcului in care stau si au alungat toata populatia canina din vecinatate(vreo 14-15 caini impartiti in vreo 4 haite).Totul s-a terminat fara varsare de sange,dar cei doi (mai ales Fetita) au ajuns praf la "domiciliul" lor.
Nu am mai intrat de foarte mult timp pe acest forum si sper sa ma scuzati dar am fost plecata timp de 2 luni in Spania in vacanta si acolo nu am avut nternet. Acum vin cu vesti noi. Cred ca unii dintre voi stiti ca aveam de gand sa imi cumpar un catelus de rasa dar se pare ca nu tot ce avem in plan se implineste. Chiar daca am venit din Spania cu gandul de ami lua un catel de rasa Yorkie se pare ca nu a fost sa fie asa. De doua zile am fost la izvor dupa apa impreuna cu tatal meu si cand am ajuns acolo mia iesit in fata un pui de catel metis de culoare ciocolatie cu alb si mia furat inima. Dupa un minut au aparut inca 4 catelusi care cred ca erau fratiorii primului si mam jucat cu toti si le-am dat niste biscuiti. Cand sa plecam catelusa(puiul era fetita) care ne-a iesit prima in fata a venit dupa noi pana in strada . M-am intors cu ea inapoi sa o duc langa fratiorii ei de frica sa nu o calce vreo masina sau sa se piarda dar cand sa ma intorc iarasi a venit dupa mine si s-a bagat sub caruciorul in care erau bidoanele cu apa. Se pare ca ea ne-a ales ca stapani si asa s-a si intamplat. Cand am vazut saracuta ca vine tot dupa noi mia fost mila de ea si am luat-o acasa renuntand la catelul de rasa .
Este o catelusa foarte jucausa , lipicioasa si cuminte. Pana acum nu am avut probleme cu ea doar cu facutul treburilor in locuri nepotrivite dar incepe sa invete deja . Pana acum i-am facut baita de doua ori, nici nu va pot spune ce mizerie a iesit din ea de parca toata viata ei a stat in noroi I-am cumparat mancare speciala pentru catei si tata astazi ia luat si pastila pentru deparazitare interna. Problema e ca astazi a vomat de doua ori si a avut diaree cred ca din cauza pastilei ca are viermi intestinali. A stat foarte suparata astazi si nu a prea mancat ca se simte rau dar acum vad ca umpic si-a mai revenit. O sa mergem cu ea si la veterinar sa ii facem vaccinurile care trebuie. Sper sa nu fie probleme cu ea cum este de pe strada si nu a fost ingrijita sa nu aiba boli ca nu vreau sa moara.
Cred ca v-am plictisit cu povestea mea o sa va pun si poze cu ea .Scuzati claritatea pozelor dar aparatul mi s-a stricat si le-am facut cu telefonul Am uitat sa va spun ca i-am pus numele Vera dupa dorinta tatalui meu
Sper sa va placa de ea si daca aveti niste sfaturi pentru o incepatoare in deale cainilor sunt bine venite.
In primul rand te felicit pentru alegerea facuta(chiar daca spui ca ea te-a ales pe tine)! :floare: Micuta este superba!Primul lucru care ar trebui sa-l faci este o vizita la veterinar,pentru control de specialitate,vaccinuri si carnet de sanatate.Pe viitor,cand v-a avea varsta potrivita,neaparat s-o sterilizezi.In rest,sa te bucuri de ea,de toata dragostea pe care ti-o poate oferi.Din proprie experienta, pot sa-ti spun ca un metis crescut cu dragoste te va rasplatii din plin.
PS-Nu exagera cu imbaiatul.
Estera, era mai bine sa o duci intai la veterinar pt un control si deparazitare, pastila aceea se da intr-o anumita concentratie, in functie de greutatea catelului, de ex. pt. Cookie vet-ul ne-a dat 1/2 pastila. Este indicat sa-i faca analize si coprocultura, sa vada ce fel de viermisori sunt si in functie de asta sa-i dea tratament. Sa o stapanesti sanatoasa pe Vera, e o frumusete si se vede ca este foarte inteligenta.
Claudiu, Hachiko pare metis de Akita Inu, iar Fetita este tare dulce. Sa fie sanatosi sa te bucuri de ei.
Sa fie sanatosi sa te bucuri de ei.
Multumim,la fel si tie!
Multumesc la amandoi de raspuns. Dupa 3 zile si 3 nopti de veghe la capataiul Verei , in dimineata aceasta nu a mai rezistat si a plecat dintre noi. Va scriu cu lacrimile in ochi aceste randuri. Se pare Vicky ca ai avut dreptate doar ca e prea tarziu. Neavand experienta cu cainii , tata ia luat de la farmacia veterinara fiind sambata la veterinar era inchis si ne-a dat farmacista o pastila din care a spus sa ii dam doar un sfert ca noi am cantarit-o acasa si avea 2 kg si ne-a dat in functie de asta. Din momentul in care i-am dat nu am mai avut o clipa de fericire nici noi nici ea. Noi am vrut sa ii facem un bine si am sfarsit omorand-o. Nu mi-o voi ierta niciodata :cry:
Imi pare sincer rau!Cel mai probabil nu este vina voastra,asa a fost sa fie!Probabil ca in momentul in care ati adoptat-o era deosebit de bolnava iar socul tratamentului a fost prea puternic pentru organismul ei plapand.Acelasi lucru s-ar fi intamplat si daca o duceai la vet,de cele mai multe ori metisii sunt tratati mai fugitiv,pe motiv ca,vezi Doamne,nu sunt de rasa.Total gresit,pt ca desi au un organism mult mai rezistent,totusi merita cel mai bun tratament veterinar.Intr-o sambata,inainte de Pasti,Hachiko al meu a urinat sange si avea niste dureri teribile de spate.Medicul care-mi trateaza toate animalutele ,un foarte bun prieten de-al meu,era plecat din localitate si am apelat la alt veterinar din oras,care, in urma unui consult sumar,mi-a spus ca e batran(are intr-adevar 11 ani) si sa-i administrez niste analgezice.Treaba asta m-a cam pus pe ganduri(pe Google am gasit niste raspunsuri care m-au cam ingrozit) ,si atunci l-am pus in masina si am mers 50 km pana in Tg Mures la o clinica serioasa(Arca lui Noe) unde a fost tratat exact cum trebuie-un consult amanuntit,analize de urina si sange,i s-a administrat un vaccin care ,printre altele ,continea si venin de tarantula.Am primit o schema de tratament,medicamente si multe recomandari referitoare la alimentatia cainelui cu probleme renale.M-au linistit foarte mult cad mi-au spus ca 99,9% nu este vorba de cancer,pentru ca de asta ma temeam.Boala nu a mai recidivat,iar Hachiko alearga si se joaca ca un catel de un an.Deci ,se poate!
Revenind la Vera,sper sa poti trece peste acest moment trist!Forumul Latifa te-ar putea ajuta ,e mult mai usor sa treci peste un moment dureros cand ai prietenii si familia alaturi!
ESTERA nu esti vinovata cu nimic..ai vrut sa-i faci un bine in nici un caz un rau..sigur a fost fericita alaturi de voi..macar a avut o familie care a iubit-o ..crezi ca daca o lasai unde ai gasit-o ii era mai bine??acesta i-a fost destinul..sa aiba o familie inainte de a deveni un ingeras..
Estera,ai facut un lucru minunat... :heart: Insa exista riscuri cand de iei un caine de pe strada.Parintii lui si fratii lui n-au avut parte de ingrijirile corespunzatoare,n-au fost deparazitati si vaccinati.S-au nascut bolnavi si probabil nu aveau multe sanse.Bolile sunt foarte grave si urate si micile fiinte sufera foarte tare.Dar nu esti vinovata cu nimic,din contra a avut o sansa in plus tratand-o,ca nu a rezistat micutzul ei organism ,asta nu depinde de tine.Stiu cat de greu e sa se scurga o viata sub ochii tai si sa nu poti face nimic.O sa treaca,te linistesti si poate o sa-ti rasara pe undeva alt micut care are nevoie de tine. :hug:
Va multumesc foarte mult ca sunteti alaturi de mine, parca mam mai linistit putin ca astazi am avut o zi tare trista. Mie mi-a fost foarte greu sa o vad 3 zile si 3 nopti cum sufera saracuta nu mai avea putere nici sa beie apa. Ii dadeam apa cu seringa ca avea febra, voma tot ce inghitea, avea diaree si dureri de burtica, cand o vedeam mi se rupea sufletul si plangeam langa ea nestiind ce sa ii fac. Intr-un fel ma bucur saracuta ca a murit ca asa nu o mai doare nimik
http://www.caini-pisici.com/index.php?page=concurs_caini_pisici&poza=8069
va rog sa dati un vot pentru Oxy al meu! Multumesc!
nu se deschide..undeva ai facut o mica greseala..
am votat .ce scump:X
El e Shiny metis terrier cu bichon
Alintati din cale afara,asa mi se pare mie... Sunt tare scumpi. :heart:
Da,alintati si rasfatati :hihi: :heart: multumiiim :heart: :floare:
Sunt foarte draguti si mi-a placut prima poza foarte mult ca si celelalte ! As avea si eu o intrebare : il mai ai pe goldy ? Am observat ca la semnature nu il mai ai notat . Sunt foarte frumosi muchi si shiny ! Sa-ti traiasca ! :pup: :floare:
Voua am omis sa va zic... Goldy nu mai este.... eu l-am luat din mila,ca era plin de viermi,si slabit.... Doctorul a zis ca s-ar putea sa nu reziste tratamentului...si asa a fost
ce pacat ! Si cat de frumos din partea ta , rar vezi oameni care sa faca asa ceva ... imi pare foarte foarte rau de goldy ! :cry: :floare:
cu adevarat o minune.. :heart: video-ul nu mi se incarca din pacate..
Ce dulce e!Sa-ti traiasca :pup:
Multumesc :heart:
uite,acum sper sa mearga,l-am incarcat pe youtube
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SkYD7buV8ZQ[/youtube]
Forum 4animale → Caini → Metisi (Corcituri)