Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Suana felicitari pentru outze! :bravo: Nimfele mele au ramas la fel de speriecioase dar imi canta si fluiera cat e ziua de lunga
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Suana felicitari pentru outze! :bravo: Nimfele mele au ramas la fel de speriecioase dar imi canta si fluiera cat e ziua de lunga
Multumim.... :merci: Hanny imi ,,povesteste de zor'',vad ca Motzatul e pus serios pe treaba.O sa-l declar ,,taticul anului. :heart: Au facut si baitza,le-am pus o caditza mica in colivie.Au tot ce le trebuie,au papat azi branzica si ou fiert.In rest...Doamne ajuta,sa fie bine. :iubareti:
Dincolo Bombonel canta de zor,ii face curte Silverinei dar domnisoara vad ca nu e interesata deloc.....
Avem si noi 4 outze :angel: , dar Pufi nu prea vrea sa faca treaba, ma refer la clocit, sta numai de paza :nani:
coco a meu cad k are putin sange pe o gheruta cu ce sa`l dau ?
Betadina amestecata cu apa,sa nu fie concentrata.Depinde unde s-a lovit si cat de tare,o sa se opreasca sangerarea,dar trebuie dezinfectat.
la un dulap nu am vazut k e pe marginea usii si am inchis dulapu si si`a prins o gheruta. am avzut doar k are sange uscat. ms
Adaugat: 25-05-2011 02:28
coco are cateva saptamani de cand canta...cum canta zuzu...deci e baietel nu?
face 3 luni pe 1 iunie
cum sa cante de la 2 luni si ceva ? :O:O
dydav,e o aiureala sa aiba doar 3 luni si sa cante de cateva saptamani..... La varsta de 3 luni nici nu stii inca ce e,mascul/femela.De-abia invata ce e viata si gangureste ,insa de cantat....mai e nevoie de timp.
Acum chiar sunt curios, am si eu o nimfa de 2 saptamani si nu canta deloc doar un sunet scoate.Acum vine si intrebarea : la ce varsta incep sa cante?
din cate am mai citit eu cam dupa 4-5 luni
o sa o / il filmez k sa vedeti. pe 1 martie a eclozat adik atunci am auzit eu pt prima oara k piuia knd ii dadea mancare in cuib
si canta in fiecare dimineata exact k zuzu
dupa toate semnele imperecherii nici un out ... dupa ce s`au iyhbit, s`au calcat, singurul care intra in cuib e Pico. petrece mult timp pe acolo, trege de marginea cuibului, ciocaneste in toti peretii, canta ianuntru, motaie pe bara din cuib, dar Zuzu nici un semn , mai baga capul cate putin curioasa si atat. sta si motaie pe aceeasi bara a cuibului dar in afara
))
mai asteapta cateva zile..ei se iubesc mai multe ture pana vin outele :ou: [asa am citit] :wis:
dupa toate semnele imperecherii nici un out
... dupa ce s`au iyhbit, s`au calcat, singurul care intra in cuib e Pico. petrece mult timp pe acolo, trege de marginea cuibului, ciocaneste in toti peretii, canta ianuntru, motaie pe bara din cuib, dar Zuzu nici un semn , mai baga capul cate putin curioasa si atat. sta si motaie pe aceeasi bara a cuibului dar in afara
))
Asa au facut si ai mei anul trecut, dar nici un outz. Ai citit aici pe forum semnele care indica ca o sa depuna outze?
pai cam astea sunt ... se iubesc, se pupa, se ciugulesc, se calca, masculul inspecteaza cuibul, il aranjeaza, trege de pereti, de gaura cuibului, ciocaneste in el, canta in el, iar se calca... si doar atat:P fara oute )
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … eproducere
mersi .. cred ca stiu pagina aia pe de ros+ altele :rusine:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e-kkWLsGjCM [/youtube]
sper sa mearga filmarea... ziceati ca nu canta...eu numesc asta cantat desi zuzu se pricepe mai bine
interesant
pai cam astea sunt ... se iubesc, se pupa, se ciugulesc, se calca, masculul inspecteaza cuibul, il aranjeaza, trege de pereti, de gaura cuibului, ciocaneste in el, canta in el, iar se calca... si doar atat:P fara oute
)
Ai observat o cantitate mare de fecale expulzate de femela? Te intreb pentru ca asa s-au manifestat si la mine anul trecut si nu au depus, iar anul asta cand am vazut ca femela expulzeaza o cantitate mare de fecale am stiut sigur ca o sa depuna.
nu prea`mi dau seama. din ce vad eu, parca ar fi de vreo 2 zile niste fecale mai marisoare. nu exagerat. cam duble fata de normal, dar acum nu stiu ale cui sunt ) ale lui Pico sai ale Zuzulinei
) ideea e ca ei mananca cam la fel .. adiq exact la fel .. si fecalele alea obisnuite sunt negre iar alea mai marisoare sunt verzui :-??
fecalele la femela ar trebuii sa fie c-am cat o moneda de 50 Bani, posibil si mai mare
in nici un caz nu`s asa de mari deci ... s`au dus sperantele mele
Adaugat: 26-05-2011 22:39
Pico al meu ) cred ca face pe closca in rumegusul gol
)) toata ziua sta doar in cuib si iese doar sa mai manance si sa doarma seara
))
m`am laudat cu el k incepe sa cante si acum de pe la 6, 6-30 canta toata ziulica de te saturi
dupa toate semnele imperecherii nici un out
... dupa ce s`au iyhbit, s`au calcat, singurul care intra in cuib e Pico. petrece mult timp pe acolo, trege de marginea cuibului, ciocaneste in toti peretii, canta ianuntru, motaie pe bara din cuib, dar Zuzu nici un semn , mai baga capul cate putin curioasa si atat. sta si motaie pe aceeasi bara a cuibului dar in afara
))
Pot dura si 2 luni sau un sezon de imperechere, pana sa depuna oute. Daca fetita nu-i comvine locul de depunere, nu va depune. Daca sunt stresati sau e prea tanara, tot nu e bine. Sunt FOARTE MUUULTE impedimente. Daca au cuibul jos si nu se simt in siguranta.... Baiatul o sa cante pana face guturai, daca ei nu-i comvine ceva, nu depune.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus