Re: Papagalul meu e bolnav?
da..va tin la curent:((((
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Papagalul meu e bolnav?
da..va tin la curent:((((
Multa sanatate! Sper ca maine sa ai vesti bune.
E foarte bine ca o tii la caldura.Sa speram ca o sa se faca bine.Incearca sa-i dai iaurt in seara asta.Probabil e slabita ca nu a mancat.Chiar daca il vomita cel putin ii curata raul din organism.
oof acum nu am iaurt si nici vreun magazin deschis:(..ii iau dimineata la prima ora si ii dau
acum a mai baut putina apica cu vitamine
vitaminele mi le-a dat doctorul..jolovit se numesc
O prietene de-a mea a avut un papagal care a vomitat , statea infoiat si dupa cateva ore a murit . eu zic sa il duci la un cabinet veterinar care are deschis pt urgente.
Buna, am si eu un perus de 5 luni si astazi am observat ca stranuta cu o secretie si mie se pare putin cam agitat in rest este vioi, mananca, se joaca....credeti ca este racit? si daca da ce tratament sa ii iau? va rog sa-mi raspundeti cat mai repede.
cauta RACEALA PERUSI si gasesti articole necesare[intre timp poate i-ti mai raspunde cineva.] :perus: .bafta!!
Am cautat si acolo aratau mai multe simptome...de exemplu pene zburlite, lipsa poftei de mancare....si el nu are simptomele astea, multumesc oricum
ooof am fost pana la urma cu ea la un cabinet veterinar..di-vet se numeste..am auzit ca sunt buni..si chiar mi-a placut cum s-a comportat cu ea..a fost o doctora foarte dragutza..i-a ascultat respiratzia inimioara i-a luat temperatura a cantarit-o..a vrut sa-i ia si materii fecale k sa le analizeze dar saracutza nu mai poate sa faca:(
si mi-a zis ca are gastro-enterita virala..a avut de mica un microb iar acum s-a dezvoltat si a facut si la stomacel..faza e ca ea de cand am luat-o a avut probleme cu nasucul..i se infunda mereu..si un veterinar ne-a prescris un unguent atat si mereu ii revenea la loc..
doctora mi-a zis ca are shanse sa se faca bine dar este foarte bolnavioara..are gatuletzul imflamat si nici apa nu mai bea..boala i-a afectat si sistemul nervos si sta mereu cu capul intr-o parte si se invarte in cerc daca incearca sa merga:(((..plang intr-una de mila ei..nu mai suport s-o vad asha
aceasta boala in faza terminala ducea la orbire apoi la moarte:|
i-a facut un antibiotic si i-a mai facut o injectie k s-o hraneasca si nici nu a simtzit-o..a mai hranit-o putzin cu o solutzie pe care i-o picura pe cioculetz..si a bagat-o la incubator la caldura..
mi-a dat sa-i dau hrana de bebelusi amestecata cu oro-digest,grish si putzina apica...si inainte de asta ii dau un antivomitativ..ii mai dau un antibiotic si un medicament de pus in apa de baut..in rest trebuie s-o tzin in cutiutza la caldura..pt k in colivie cade:(
problema este ca nu vrea sa pape deloc si trebuie sa-i bag pe cioculetz..iar dupa ce-i bag ramane cu mancarica in cioc:((..dar pana la urma inghite putzin putzin
miercuri ma duc cu ea la consult iar..sper din tot sufletul sa se faca bine..e tot ce-mi doresc..altfel nu stiu ce m-ash face fara ea..si nu mai suport s-o vad asha chinuita:(((
Imi pare tare rau, speram sa ai vesti mai bune, stiu prin ce treci, am trecut si eu prin asta sper sa fie bine!
Imi pare rau sa aud asa vesti rele.Dar daca are cat de mici sanse sa-si revina,trebuie luptat.Sper sa reusiti si sa se faca sanatos.Din pacate ,in locurile unde sunt crescuti asa la gramada si conditiile impropri genereaza atatea boli iar cei care cumpara sufletzelele astea sufera .Nu mai zic de animale,saracutzele.... Multa sanatate.
da ((..deocamdata are starile care mi-a zis doctora ca o sa le aiba..
dar sunt oribile (..se invarte in cerc..sta cu capul intr-o parte..si are momente cand da capul pe spate si se agita in toate partile..uneori ramane asha intoarsa cu capul spre coada sau intr-o parte si se misca si trebuie s-o iau incet...vreo 2 ore am stat numai cu ea in mana ca altfel se chinuia intr-una..acum s-a mai calmat putzin si doarme in cutiutza..trebuie sa stau numai langa ea ca nu stiu cand o apuca iar
..
dupa cum am zis i-a afectat sistemul nervos si de aceea face asha ((
i-am dat putzin sa pape..i-am bagat pe cioculetz..a luat foarte putzin..dar makr atat
asha este..ea a luat microbul din pet shop de cand era micutza..imaginatzi-va cat de bolnaviori sunt micutzii tzinutzi in piatza in frig iarna
astazi la cabinetul veterinar mai venise cineva cu un iepurash luat din pet shop cu o ciuperca langa ureche extrem de slab..i se simtzeau oasele..si era tzinut intr-o cutie de marimea lui in care nu putea sa-si intinda nici piciorushele
Acuma ca o tii langa tine,la caldura o sa-i faca bine.Ma bucur ca papat putin.Prin ce trece ea acuma,offf.
Maine ar fi bine sa iei si sa dezinfectezi si sa speli bine colivia si tot ce e in ea,ca atunci cand va putea sta din nou acolo sa nu mai existe microbi.Cu apa fierbinte si sapun, apoi clatite in apa cu otet,care distruge toti microbii,dupa care iar cu apa fierbinte in abundenta.
Da,din pacate lumea inca nu se uita in jur atunci cand cumpara animale si in ce conditii sunt tinute.E o crima ,asta e,cate animale bolnave sunt dar gata sa fie vandute,sa scape de ele.... :furios:
o sa fac asha maine..am facut si ieri..dar avand in vedere ca acum a inceput tratamentu asta voi face iar..de otet nu stiam..bine ca mi-ai spus..
va trebui s-o ashtept pe mama sa vina aksa sa stea cu ea..ca mi-e frica s-o las singura..o las mereu maxim 1 min 2..in caz de urgentza..
E bine ca o iubesti si ca ai grija de ea, sunt sigura ca ei simt asta si lupta, nu ca atunci cand ar fi abandonati...ma bucur sa vad ca lupti pentru ea.Din suflet iti doresc sa se faca bine!
Iti multumesc mult:(
nu-mi doresc nimic mai mult decat sa se faca bine...as lua tot asupra mea daca as putea:((
astept si eu alaturi de voi numai vesti bune.. :floare:
Cum e anne?Cum e micuta?
toata noaptea am stat si am pazit-o..se agita in cutiuta la mai putin de un minut..dimineata i-am dat antivomitivul si am incercat sa-i dau sa pape..ii bag pe cioculet si apoi plescaie ea putin dar nu-mi dau seama daca inghite..
are tot mai multe crize nervoase:(..a cazut si pe spate si se tara asa si se zvarcolea..
i-am dat si antibioticul cu greu abia l-a luat..sper sa fi ajuns unde trebuie
iar acum vreau sa-i dau iar sa pape dar doarme micuta asa ca astept:(
abia o linistesc..trebuie s-o tin in mana si sa pun in jurul ei un prosopel ca sa nu mai se invarta in cerc..si sa stea cu capul sprijinit pt ca sta cu el intr-o parte:(
Ooof, mititica de ea! Speram sa aud ca ii e mai bine, trebuie sa o hranesti bine, altfel ii afecteaza si ficatelul atatea tratamente.
am mai citit undeva de un perus care avea aceeasi boala ca micuta mea..si doctorul inconstient i-a dat doar un antibiotic si niste vitamine si i-a zis stapanei ca oricum nu mai are ce sa-i faca..nici nu stia despre ce boala era vorba..si saracutu a orbit la un ochisor si i-a paralizat un piciorus:(((si apoi a murit:((((((
Am o probleme cu perusul meu . Sta cu penele infoiate si tremura . Dar nu are diaree . Ce sa-i fac???
probabil are frisoane:(..pune-l la caldura si asteapta sa vezi daca mai apare vreun simptom
Foarte putini medici se pricep, in general le fac tratamente ca la gaini, cred ca asa am patit si eu cu micutul Kiki, plus ca nu m-a invatat ce sa-i dau sa pape, m-au sfatuit cei de pe forum, insa a fost in zadar, era prea tarziu si deja ii fusese afectat ficatelul. Pacat ca nu se specializeaza si pe exotice, sunt multi oameni care au astfel de animale si au nevoie des de tratament, insa nu are cine sa-l ofere.
Adaugat: 21-03-2011 14:36
Am o probleme cu perusul meu . Sta cu penele infoiate si tremura . Dar nu are diaree . Ce sa-i fac???
Se poate doar sa-i fie frig, verifica!
oof sufletele mici..cat sa reziste un ficatel minuscul:(
Adaugat: 21-03-2011 14:45
a papat fetita mea putin..dar tot nu sunt sigura daca inghite:(
acum tot incerc s-o fac sa se linisteasca si sa doarma:(
Forum 4animale → Pasari → Papagalul meu e bolnav?