901

Re: Chow-Chow

Dragii de ei, Ramona, au asteptat si ei primavara, desi patrupedelor le-a placut tare si prin zapada. Intr-adevar este tare frumos sa stai la casa si sa poti avea langa tine cate animale iti doresti. De exemplu un tanar dintr-un sat din apropiere de Dr. Tr. Severin  si-a luat.... 2 lei, pentru ca ii plac animalele salbatice  smile  desigur ca i le-au confiscat saptamana trecuta pentru a-i duce la o gradina zoo. Omului ii placeau si a dat mii de euro pe ei.
La tine in curte este insa, un paradis  smile

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

902 (edited by suana 16-03-2011 23:30)

smile Am vazut chestia cu leii.....Ei ,nici chiar asa,daca eram in Africa,imi faceam si eu o rezervatie si salvam animale salbatice.Ma bucur ca stau acum la casa,e intr-adevar o placere sa stai afara si sa te bucuri de zile frumoase alaturi de animale.Ce mi-ar place si mai tare .....soacra-mea are vreo 2 hectare in curte,numai ca sta la 400 km de noi.Daca asa putea aduce tot terenul ala aici,sa vezi tu ce mi-as face...  hmm .Dar asa,ma multumesc cu ce am....Important e ca toata lumea e bine.Daissy,saraca,seara e asa de obosita.Toata ziua are treaba pe afara,alearga dupa pasari care vin sa pape painica,se joaca cu Bruno,ii fura mancarea....Ce mai,e un show.... smile

Printesa mea scumpa.....  :heart:  :heart:  :heart:
http://img806.imageshack.us/img806/8302/dscn0039w.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

903 (edited by biadim20 16-03-2011 23:31)

Sunt convinsa, adica imi inchipui ce ai face, crezi ca eu nu?aoleu, ce crescatorie as mai trage, insa si eu ca si tine, ma multumesc cu ce am, deocamdata, caci cine stie ce ne rezerva viata, poate ma vedeti maine-poimaine pe la stiri, cu vreo 500 de animale pe langa mine. La OTV ma duc, prezint fiecare animalut in cate un episod  smile
Printesa ta e o papusica! Pe mine si nu numai pe mine, m-a cucerit!  :heart:

--Bianca--

904

Imi pare bine ca il am pe Bruno acum cu mine.El a fost inainte caine de paza la magazinul de la tara unde aveam la cineva in curte deschis.L-am luat cu forta pentru ca m-au amenintat ca-l vor otravi si am ajuns la timp si neanuntata si l-am luat.Am mai acolo avut pauni(o pereche) si iepurasi belgieni si iepurasi fluture pecare din pacate nu i-am mai gasit.Singura paunita am putut-o lua si am dat-o la prietenii mei care mai au pauni,pe langa papagali.Niste ,,oameni'' de bine au vrut sa ma raneasca stiind ca iubesc atat animalele.Dar pentru Bruno as fi mers pana la capatul lumii,e un caine extraordinar,cu un caracter minunat.Caucazienii sunt extrem de puternici si rai si pot scapa de sub control daca nu au stapani capabili sa-i conduca si sa le formeze caracterul.Si mai suspin dupa un chow negru pe care tare mi-l doresc insa ,intr-o zi sper sa pot sa am si unul negru.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

905

Cum sa te ameninte ca-l otravesc, de ce?Ce rau le facuse Bruno?Doamne, ce oameni!! Da chiar ca mi-am amintit ca il vroiai pe micutul cel negru.Dar daca iti doresti, o sa ai intr-o zi  smile  sunt sigura de asta, mai ales la cat de ambitioasa te stiu.

--Bianca--

906

E o poveste lunga.....Pe scurt am renuntat la magazin ,dupa ce m-au furat destul de consistent.Treaba e ca l-au iubit pe Bruno si vroiau sa i-l las lor.Dar sunt convinsa ca nu mai au acum  posibilitatea de a intretine si ingriji un caine asa mare.Si nu puteam sa il las acolo stiind ca n-o sa-l mai vad vreodata.In fond e cainele meu,ca a stat acolo e altceva.Si acolo era in curte doar ca nu avea atata libertate,fiind clienti pana tarziu,mai ales vara.Nu cred ca l-ar f otravit,dar amenintarea a fost destula pentru mine.Insa cu siguranta nu mi l-ar mai fi dat,odata ce nu mai puteam intra la ei in curte.

907

Important e ca s-a terminat totul cu bine si minunatul Bruno e la tine iar el te rasplateste in fiecare zi pentru ca ai luptat sa il iei inapoi acasa.E un frumos si cred ca e partenerul de joaca perfect pentru Daisy.

--Bianca--

908

Salut! Ma numesc Gina si sunt noua pe acest forum iar cea din poza este Bella, are un an jumate.As vrea sa va intreb ce parere avei despre tunsul rasei chow chow?

909

Chow-ul nu se tunde,doar se toaleteaza si se aranjeaza jaretii,labutzele  si blana  din partea din spate.

910

Azi, venind acasa de la lucru am vazut intr-o curte un chow alb, alb imaculat, tolanit pe asfalt. Minunatia aia de caine parea extenuat, probabil s-a jucat mult.
L-am fluierat, am vorbit cu el, nici nu m-a bagat in seama  hmm  big_smile

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

911

Suana.Inteleg ce spui, dar un veterinar mi-a recomandat sa o tund de 2 ori pe an.ZIce ca nu are nimic dca o tund, ii va fii mai usor.De asta va intreb pe voi deoarece stiu ca parerile sunt impartite .

912

Honey bun venit ,scuze ca am raspuns doar la obiect,dar n-am avut mult timp.....In ceea ce priveste acel veterinar cred ca ar trebui  sa se documenteze despre chow-chow si apoi sa recomande tunderea lui.Vara cand e cald nu va fi expus la soare,la caldura,se va peria regulat de 3 ori pe putin pe saptamana.Daca tu gasesti chow-lini tunsi,poate cativa,as dori sa-i vad si eu.Cauta  mai multe informatii si daca vrei s-o tunzi pe Bella e alegerea ta.Insa au pielea foarte sensibila si radiatiile solare o vor afecta direct.Asta e parerea mea,si nu numai,dar fiecare face cum crede de cuviinta.

913

Sa stii Ramona ca am vazut acum 1 an vara la 30 si ceva de grade un chow chow superb tuns  yikes saracul statea numai la umbra. Cand i-am intrebat pe stapani de ce l-au tuns au raspuns sec "asa a spus veterinarul ca e bine"  yikes.Apoi le-am zis sa se documenteze un pic despre tualetarea la chow chow,si mi-au zis "Dar ce,stii tu mai bine ca veterinarul? daca asa ne-a zis inseamna ca asa e bine" ... Am ramas masca si am plecat,ca deja am vazut ca le enervam pe acele fete  neutral

- Bianca

914

Credeti-ma ca m-am documentat.Si mie mi s-a parut ciudata ideea de a o tunde.Dar exista 2 tabere. Unii zic ca e bine, iar altii spun ca nu e bine.Oricum pana acum nu am tunso si nu are nimic.Cred ca nici nu o voi tunde.Cred ca ar arata groaznic tunsa.Oricum multumesc pentru raspunsuri.

915 (edited by suana 25-03-2011 22:48)

Daca vei intreba un crescator sau un detinator serios de chow nu-ti va da nici unul asa un sfat.Chow-ul e greu de intretinut,in sensul ca trebuie periat tot timpul,vitaminizat pentru blana si piele.Periajul confera aer pentru subpar si scoate praful pentru a evita dermatitele la care sunt destul de sensibili.Tunsul este doar o fitza sau o necunoastere.
Bianca,in primul rand nu iesi cu cu un chow pe fierbinteala.Daca iti iei un animal asta insemana ca te adaptezi tu nevoilor lui.Nu poti sa-l porti dupa tine in orice conditzii.Asta e....
Eu m-am dus la culcarica,pe noua paturica care mi-a facut-o mami cadou si va sun:,,noapte buna si somnic pufos''. :pup:
http://img232.imageshack.us/img232/6752/dscn0008i.jpg

916

Cred ca am si eu loc langa ea ... nu ? Ca tot sun mica de inaltime ! smile Si sa dorm un pic pe asa o paturica frumoasa cu o "perna" foarte , foarte pufoasa ... de ce nu !  :heart:  :hug:  :pup:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

917

Cu sigurantza... :hug: Totul e pufos si moale.....

918

Pufosenia tolanita, gata de culcare! Ce frumos!  :hug:  Somnic pufos, printesa dulce! Ramona, am o curiozitate, Daisy sforaie? Imi amintesc cand aveam si eu catel, sforaia de mama focului si era tare dragalas.

--Bianca--

919

Hehee chiar e tolanita si super dragalasa smile Eu mai stiu persoane cu chow-chow care au tuns catzelele pentru ca erau pe punctul de a naste si pentru a le fi mai usor sa nasca in loc sa aiba blana aia acolo incolacita  smile Cred ca aici scopul scuza mijloacele. tongue

-Lory-   :heart: *Nu exista psihiatru mai bun pe lume decat un catelus care te linge pe fata.*
:floare: *Cainele este singura fiinta dupa pamant care te va iubi mai mult decat te iubesti tu insuti.*

920

Da,se tund pe burtica.Si pe Daisyy am tuns-o in iarna putin sa poata sa-i faca radiografie.Daca e cazul si sunt probleme,normal ca faci ce e mai bine pentru caine.Bia ,Daissy sforaie de numa'  :wis:  smile E ceva specific lor avand boticul scurt.Si nu sunt singurii caini care sforaie....... :hihi:

921

de dulce doarme daissy :pup:  boticul ei mic
ps:si caesar al meu sforaie  :hihi:

922

Ce dulce trebuie sa fie!Mi-o si imaginez   smile    :hug:

--Bianca--

923

Vai de blana ei daca intra pe mana noastra. Ma refer la Daissy. Are atat de multi admiratori incat nu ramane nici varful cozii daca ne intalnim toti la pupacit fetita  smile

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

924

Ajungem noi odata la smotocit.....Sa vedem daca si sta....  smile Poate daca o mituitzi cu vreun ursuletz de plus....poate-poate. tongue
Atata ne jucam pana cadem si ne odihnim pe unde putem.Dar sa nu credetzi ca dureaza mult pauza....  :caine:
http://img812.imageshack.us/img812/4291/dscn0007b.jpg

http://img508.imageshack.us/img508/6407/dscn0016s.jpg

925

ce ochi patrunzatori are cavalerul!!si urechiusele ei sunt numai bune de pupacit[am eu ce am cu urechile lor] :heart:   :bravo:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare: