251

Re: Papagalul meu e bolnav?

o zi jumate  e foarte putin pentru a avea pretentia sa fie vesela pasarea ta, care nu am inteles ce este. daca totusi canta si mananca nu ar trebui sa-ti faci griji, alte pasari nu mananca cu zilele. si daca nici nu are "blana" zburlita, e si mai bine. apatica este probabil pentru ca a schimbat mediul, asteapta cateva zile si vei vedea cum se comporta! bafta!

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

252

Multumesc pentru ajutor, chiar imi faceam griji. Si da ... azi e putin mai vesela pare chiar nerabdatoare sa iasa din cusca ca asa i`am promis smile)
Ms inca o data!

Adaugat: 21-10-2010 10:30

biadim20 wrote:

o zi jumate  e foarte putin pentru a avea pretentia sa fie vesela pasarea ta, care nu am inteles ce este. daca totusi canta si mananca nu ar trebui sa-ti faci griji, alte pasari nu mananca cu zilele. si daca nici nu are "blana" zburlita, e si mai bine. apatica este probabil pentru ca a schimbat mediul, asteapta cateva zile si vei vedea cum se comporta! bafta!

Imi pare rau nu am citit atent postu`ul tau.
Cred ca eram si putin grabita. Pasarea mea e o papagalita perus. Cat despre "blana" sorry am avut si un catel odata smile
Totusi ma ingrijoreaza ca e trista si cand o las putin singura incepe sa tremure si sa tipe oarecum... (Eu sunt toata ziua acasa) Ce as putea sa fac sa simta mai in largul ei?

253

Pai las'o la geam sau undeva unde sa poata vedea late pasarele sau da-i drumul la televizor cand nu esti prin preajma ei....si o vizita prin camera ar fii ideala sa se obisnuiasac mai bine si cu mediul si cu tine...si poate pui si niste poze big_smile

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

254

buna:)...acum 1 zi mi.am luat si eu un perus:paco....mananca,de baut nu l.am vazut deloc ca bea apa...Nu doarme...l.am supravegheat si sta mereu treaz...dimineata am vazut ca sta cu piciorul in pene mai mult....si l.am luat sa vad daca are rana....am citit pe net despre raie dar nush daca are asa ceva...si el nu zice nimica toata ziua..nu l.am auzit niciodata scotand vre un sunet...nush ce sa ii fac....nu prea se sperie de mine...a stat si pe mana mea,m-a lasat sa.l mangai...ce sa ii fac?:(...

Pe un inel cu multe chei, intodeauna se va gasi o cheie care nu deschide nimic.

255

smile Pai dupa o zi tu vrei sa faca de toate? tongue Alti paapagli nu beau si nu mananca nik acteva zile. tongue Stai linistita ca e perfect sanatos, abia a ajuns la tine si e putin confuz.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

256

pai am crezut ca e mut...nush daca exista specii de perusi care sa fie muti!....dar de baut nu bea...eu stiu ca nu poti sa stai mult fara apa.....multumesc ca mi.ai raspuns:* big_smile

257

O sa bea si apa stai tu linistita, nu sta el sa moara.  smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

258

Daca poti sa-l mangai e lucru foarte mare, un papagal cand sta intr-un picior se simte bine, e relaxat, cauta pe latifa si vei gasi anumite lucruri pe care le face un papagal cand se simte bine sau cand e stresat.

259

merci de ajutor big_smile ....am sa caut ...ca prea ma sperii din orice lucru big_smile ....merci merci smile

Adaugat: 24-12-2010 10:36

Daca un papagal vomita ce trebuie sa ii dai?.....stiam ca trebuie sa ii pui in apa oxivit dar nu stiu cat o sa.l ajute asta....

260

Nu e nici o problema daca nu canta in primele zile asa a fost si la ai mei vreo 2 sapt. lea luat sa se acomodeze cand scoteau vrun sunet careva ne impacientam toti si veneam sa-i vedem dar acum mereu canta si joaca de fata cu noi. big_smile

-Ioana-

261

tarra.m wrote:

Daca un papagal vomita ce trebuie sa ii dai?.....stiam ca trebuie sa ii pui in apa oxivit dar nu stiu cat o sa.l ajute asta....

Si al meu a vomitat si i-am dat ceai de menta,dai si tu si s-ar putea sa ii treaca,cam 2 zile.

My Pets:
-Piti (hamster pitic rusesc)

262

cine ma poate ajuta sa imi pun o poza la avatar???? am poze dar nu stiu cum sa mi le pun big_smile

-Ioana-

263

ce legatura are intrebarea ta cu subiectul?  tongue
http://www.4animale.ro/forum/topic132-intrebari.html clik.

264

Mersi klausn:*...se simte mai bine acuma si nu mai vomita big_smile

265

am vazut azi ca papagalitza casca gura si isi intindea gatu tare........de ce?......e normal????

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

266

Exact asa face si a mea (care e nimfa),cine stie ce e...probabil cand ii este somn,dar cand facea asa,mai vomita din cand in cand,de cand i-am dat ceai de menta nu mai face asa...cel putin eu nu am mai vazut-o....

terra.m - Nu ai pentru ce,suntem aici sa ne ajutam unul pe celalalt,ma bucur ca se simte mai bine !

My Pets:
-Piti (hamster pitic rusesc)

267

multumesc leam mai dat ceai de menta am sa le mai dau....dar cam cate zile  trebuie?

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

268

papagalul/nimfa e bolnav? Mananca, bea apa multa, are 5 luni, dar sta cam molesit... doarme toata ziua, i-am luat si o fetita dar tot doarme. Doarme cu un picior pe stinghie si celalalt il "ascunde" in puf  big_smile  va rog sa raspundeti. Multumesc!  :pup:

269

Faptul ca ridica un piciorus cand doarme, nu e motiv de ingrijorare. Asa fac majoritatea pasarilor.

Simo

270

multumesc "necunoscuta"  :iubareti:  cel galben e Dodo si cealalata e Dolly.

271

de la un timp papagalii mei nu mai sunt asa vioi cum ereau...penele nu mai par vioi colorate ca la inceput si sunt zburlite.E ceva problema din cauza mancarii? eu am renuntat  la acele batoane nesanatoase de cateva saptamani.Si  nu i-am vazut beand apa de mult si o schimp zilnic!am pus-o langa oglinjoara pt ca acolo stau papagalii mei aproape mereu si nu pun nimic in ea.Oare se intampla pt ca se maturizeaza?si la voi s-a intamplat asta sau e o problema medicala? neutral

-Ioana-

272 (edited by iloveanimals 23-01-2011 18:27)

Nu inteleg mare lucru din ce zici tu acolo dar cred ca e vorba de plictiseala. smile

273

vreti sa va fac poza sa ii vedeti si voi ca sa ii commparati?si nu Dani nu as scrie degeaba asa ceva si mai ales pe subiectul asta smile

Adaugat: 24-01-2011 20:02

Astazi seara a venit un vecin la mine care e veterinar.I-am aratat pe puisorii mei si el a spus ca totul e normal si ca s-au inchis la culoare ca se maturizeaza.Si a mai zis ca nu are cum sa nu bea apa ca altfel ar fi murit demult smile

-Ioana-

274

Buna! Am si eu un perus de 3-4 luni, canta(vorbeste), mananca este jucaus... dar am o problema cu el, se scarpina foarte des si atunci ii cade ceva alb asemanator cu matreata ceva mic si alb....am cautat si nu am gasit nimic stiti despre ce e vorba? Ma cam sperie
Ce parere aveti ?

275

De cazut ,cade ca o matreata marunta,de fapt e ceva normal.Insa scarpinatul excesiv nu e bun.Poate avea paraziti care nu se vad .

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus: