1

Topic: Ghepardul Regal-cea mai rara si mai minunata felina

Ce este ghepardul? Probabil ca la aceasta intrebare poate raspunde si un elev de scoala primara. Dar… ceea ce nu stiati, este aceea ca, de fapt ghepardul regal este mult mai rapid.
Asa cum probabil stiti, ghepardul este, un mamifer cu o acceleratie exploziva, el fiind capabil de a atinge in 3 secunde, pornind de pe loc, o viteza de circa 110 km/h, fiind mai rapid decat majoritatea masinilor de curse. S-a demonstrat faptul ca, spre deosebire de restul felidelor, ghepardul are gheare neretractile, din aceasta cauza el poate dezvolta o forta motrica superioara.
Ghepardul regal se deosebeste  prin coloritul blanei sale diferit si anume, detine cele mai mari si mai intunecate pete, aceasta stabilindu-se ca sunt cauzate de o gena recesiva, si nu pentru ca sunt o alta subspecie. Initial ghepardul regal a fost privit ca un mit, deoarece acesta a fost vazut atat de rar, in 1926 a fost raportat primul exemplar in Zimbabwe, iar in 1975 pentru prima data i-a fost luata o fotografie.
Daca in prezent se stia ca un ghepard comun, poate atinge o viteza maxima de circa 110 – 115 km/h, ghepardul regal a stabilit un nou record de viteza ajungand in timpul vanatorii, pe termen scurt, pana la incredibila viteza de aproximativ 135 km/h.
sursa:ezoteric.net(daca e reclama rog administratia sa stearga sursa)
http://ezoteric.net/wp-content/uploads/2009/04/ghepardregal.jpg

RIP Nero n.22/9/09-d.24/4/10

2

Re: Ghepardul Regal-cea mai rara si mai minunata felina

Ooawww,e superb!!!
Imi plac foarte mult gheparzii,si stiam cate ceva despre ei,dar sincer,de ghepardul regal nu auzisem.E tare frumos!pacat ca e asa de rar sad
Oricum-ma bucur ca ai postat acest articol,e tare interesant! :k:

orice secunda poate fi decisiva in viata noastra,asa ca-Traieste clipa!

3

Re: Ghepardul Regal-cea mai rara si mai minunata felina

wooww...e superb...nu am mai auzit de el dar este foarte frumos :heart:

4

Re: Ghepardul Regal-cea mai rara si mai minunata felina

ce frumos e  :heart:  :hug:

Cel mai dureros mod de ati fi dor de cineva e sa stai langa el stiind ca nu il poti avea
www.maria97.sunphoto.ro
Elliot :caine: