176

Re: Broscute testoase

i-am luat niste vitamine,caci calciu nu am gasit

- Bianca

177

bianca trebuie sa ii dai calciu si sa ii pui un bec sau un neon cu ultraviolete B deoarece acestea ajuta la fixarea calciului in carapace si la sintetizarea vitaminei D (cel cu ultraviolete A este pt pofta de mancare)
neonul il poti folosi intre 8 si 12 ore pe zi , eu stiu k e bun Repti Glo 5, l-a folosit si o prietena de a mea

178

da,lumina are..da nu gasesc sub nicio forma calciu pe la pet shopurile din zona mea (care is 5 la numar) vanzatoarea a zis ca sunt bue acestea vitamine...acum nush ce sa zic firma e ok,am dat pe el 20 ron ...si cred ca is bune smile a zis sa ii pun 2 picaturi in apa ,2 peburtica si doua pe carapace smile timp de 10 zile si pauza 1 luna smile ea e ff bine are pofta de mancare (ma mai ca imi mananca si degetul cand ii dau de mancare smile ) e ff vioaie si rautacioasa :hihi:

- Bianca

179

si vitaminele sunt bune pt ele, mai ales vit A si D, ai sa vezi daca se intareste carapacea sau nu...e tare dragalasa testosica

180

mda,sunt  vitaminele  A si D smile testosica nu e a mea aia din poza smile este a userului madym:) testosica mea e aceasta big_smile (nu sta in acel bolo,are un terariu fumos) smile

- Bianca

181

a da, am vazut pozica asta si cealalta tot in bol, oricum cat sunt mici toate sunt dragute si imi plac... in schimb cand cresc parca mi-e frica de ele  :rusine: stiu ca nu-mi fac nimic dar am eu o fobie pt reptile in general

182 (edited by biancadumi 11-06-2010 12:39)

aceasta e Bubu

- Bianca

183

este superba testoasa ta Bianca!e asa micuta si draguta!sa-ti traiasca!  :heart:   :pup:
(Vanesa)

184 (edited by biancadumi 12-06-2010 18:02)

multumesc mult Vanessa smile :pup: si ti-e la fel :pup:

Adaugat: 11-06-2010 14:06

si inca 2 pozite cu Bubu :hihi:

- Bianca

185

eu vad o bucatica de poza foarte marita si atat.....

186

hmmm,nush la mine se vede bine  hmm  la altii cum se vede?

- Bianca

187

se vede.. dar e prea mare poza !

Simo

188

buna seara,
am si eu o broscuta testoasa de uscat, o cheama Nova (chiar daca nu stiu inca daca este fata sau baiat).
Din pacate este bolnavioara...foarte bolnavioara sad
Astazi am fost din nou cu ea la doctor si am inteles ca nu prea sunt sanse....are unul din ochi foarte afectat (nu il mai deschide deloc) iar cu celalalt vede in ceata. Saracuta este in tratament insa asa cum mi-a spus Dl Doctor, suferinta ei este mult mai de demult. Din pacate in aceasta stare am primit-o. Nu sunt aici ca sa-i judec pe fostii proprietari... In prezent este in tratament insa, din pacate, imbunatatiri prea mari nu se vad. Chiar daca stiu ca este posibil sa nu se faca bine...eu sper din tot sufletul sa se faca bine...acum nici macar nu vede mancarea...ii tai totul in bucatele marunte si i le bag in gura...doar asa mananca sad, ca un copilas, ea deschide gura iar eu ii imping mancarea si ii place foarte mult castravetele., rosia iar maine am sa incerc si cu ardei gras!  In urmatoarele zile se va decide daca  este necesar sa i se scoata ochiul bolnav ca sa nu il inrautateasca si mai mult pe cel mai putin bolnav...nici nu vreau sa ma gandesc...este o broscuta mica si mi se rupe sufletul sa stiu ca trece prin asta.... In plus si carapacea este foarte moale si nici nu s-a dezvoltat cum ar trebui. Am foarte mare incredere in medicul care o trateaza insa din pacate nu are cum sa faca minuni...dar eu totusi sper...In fine...nu am nici o intrebare de pus, precum spuneam am mare incredere in medicul ei insa vroiam sa ma descarc la alti iubitori de broscute smile
asa ca...tine-ti pumnii pentru Nova, va rog frumos !

189

eu iti tin puni si sper din tot sufletul ca nova sa se faca bine  :succes:  :succes:  :succes:

190

Bubu smile

- Bianca

191

eu iti tin pumnii, pt. ca nova e un sufletel mic care merita multa sanatate, si asta ii si urez! pupici!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

192

biancadumi wrote:

madym,as avea o intrebare la tine,la tine broscuta mica care ai luat-o are moale solzii de la carapace (defapt se misca daca dai asa usor in sus si in jos?)? adica partea asta (uite in poza) ms

am luat poza ta,ca la ea se vad bine solzii de la sf carapacei ca sa pot sa iti arat...ms

Scuze pentru intarziere,nu prea am mai intrat,m-am ocupat mai mult de adoptia pisicutelor.Vad ca ai primit sfaturi bune,nu prea am ce sa adaug,la fel stiam si eu de bloc de calciu si picaturi in apa.Stiam totusi ca nu e prea bine daca e moale carapacea,eu cu prima broscuta n-am avut probleme de genul,desi cand am luat-o era f mica.Sanatate la broscuta!

193

Sorana iti pumnii si sper ca Nova sa se faca sanatoasa  :pup:  :pls:
(Vanesa)

194

Suntem alaturi de tine si de Nova!  :sol:

195

madym ti-am trimis un mp

196

pattyto wrote:

madym ti-am trimis un mp

Ti-am raspuns abia astazi,scuze pentru intarziere.

197 (edited by biancadumi 01-07-2010 11:41)

va rog mult sa imi dati un sfat sau un medic care se pricepe la broscute sad( stateam la pc cand dintr-o data am auzit ca se zbate ceva in apa sad era broscuta care numai putea sa se intoarca iar langa ea o albina sad( o inotatoare nu si-o mai poate folosi,si observ ca in ea e acul...nu ma lasa sa o ating...ma musca e foarte agitata sad nu vreau sa imi moara!! sad((

- Bianca

198

offfff Bianca!imi pare atat de rau!eu nu stiu ce sa iti spun acum pt ca mie nu mi s-a intamplat niciodata dar musca tare de nu o poti prinde?ma gandeam ca poate o prinzi si poti sa ii scoti acul cu o penseta ...  sad   :cry:   neutral
(Vanesa)

199

am rezolvat big_smile m-au ajutat cei de pe forumul broscutelor smile i-am scos acul si acum e ff bine,deja isi foloseste inotatoarea smile le multumesc din suflet  :merci:

- Bianca

200

Ma bucur ca Bubu e bine! :pup:

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)