276

Re: Chinchilla

nah nici eu nu am auzit de asemenea hotel prin salaj.

RIP Nero n.22/9/09-d.24/4/10

277

veterinarul la care imi duc animalele pt consultatii ofera astfel de servicii

yak terrier in viata mea big_smile

278

danyto wrote:

eu am fost plecat pt. 1 saptamani si mi-am lasat in grija pe cei 5 iepuri pe rony(cainele) si hamsterashii la bunicutza.

asa fac si eu cu paco

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

279

camelya cu cat l-ai luat pe zuzu si de unde?plzzz tell me

280

l-am cumparat cu 150 de lei de la petshop wink

Dragostea unui animal este scanteia sufletului unui om...(camy il iubeste pe zuzu)

281

mesc mesc mooooooolt

282

da de unde il putea lua daca nu de la petshop sau crescatorie? tongue

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

283

Buna ! Am avut si eu o chinchila , timp de 4 ani . Era foarte draguta si simpatica , si se juca cu mine , mi  se urca pe picioare ... de multe ori s-a imbolnavit si i mergea burta , dar i dadeam smecta big_smile si apa de pe orez fiert big_smile si ii trecea .
Acum a murit , si nu stiu exact de ce . Am gasit-o moarta intr-o dimineata . M-am gandit ca de la mancare , imi amintesc ca maicamea i-a dat sambure de mango neutral dar el l-a mancat . Obisnuiam sa-i dam fructe si legume .. ce mancam noi si banuiam ca i-ar placea si lui (era baiat) . Si le manca si u avea nici o problema ... poate stie cineva daca samburele de la mango e toxic , sau fece rau animalelor ? Fiindca eu nu am auzit ... dar stiind ca asta a mancat chinchila mea inainte cu 2-3 zile sa moara , m-am gandit ca asta a fost problema .... :cry:

Well open up your mind and see like me ^^ Open up your plans and damn you're free

284

pai..poate il putea luat de la cnva care nu mai avea timp pt el

Adaugat: 05-08-2008 13:04

saraca chicnhilutza cat despre sambure nu stiu nimic

285 (edited by camelya 05-08-2008 12:54)

imi pare foarte foarte rau pentru chinchilut ...eu nu i-am dat niciodata pana acum sambure de mango la zuzu numai de piersica dar ii place si nu i s-a intamplat niciodata nimic...din pacate si zuzu are diaree cam des dar de obicei ii trece a 2a zi
Nu ai fost la veterinar sa intrebi din ce cauza a murit? sad
uite ce am gasit pe net:
Legumele si fructele proaspete pot fi periculoase deoarece fermenteaza excesiv la nivelul tubului digestiv, putand produce aparitia diareei.

Dragostea unui animal este scanteia sufletului unui om...(camy il iubeste pe zuzu)

286

Nu am putut sa-l duc la veterinar , eu nu am stiut ca a murit , maicamea mi-a ascuns asta , si am aflat doar dupa cateva ore ... si il ingropase .
Cat despre legume si fructe ... nu stiu , diareea ii trecea dupa ce ii dadeam smecta (desi foarte greu il manca , fiindca se spala in el smile )
Of ... asa de rau imi pare ca a murit :cry: mi-am luat doi hamsteri ... dar nu e la fel ... chinchilele sunt mai diferite ... nu stiu se ataseaza de oameni ...
Acum vreau sa-mi iau doua chinchile , ca sa faca puiuti :heart:

pun si o poza cu chinchilutul meu :cry: il chema Puiu

Well open up your mind and see like me ^^ Open up your plans and damn you're free

287

ioi si ce i-ai zis la maicata cand ai auzit ca l-a ingropat? da era sigur ca a murit?poate doar a lesinat neutral
e mai frumos sa ai chinchilla decat hamsteri dupa parerea mea big_smile si sa stii ca Puiu era foarte dragut si asa puffos arata in poza :rusine: ...pacat de el sad

288

Ce puteam sa-i spun ... nici nu era acasa ... am sunat-o si am intrebat-o daca Puiu o murit , si o zis ca da ..atata tot... apoi am stat singura ca proasta si am plans...si da , era mort , era tare .. si maicamea il iubea  foarte mult , nu era i stare sa-l ingroape viu ...am poze cu el mort sad

289

ioi saracu :cry: :cry:

290

Yaya wrote:

Ce puteam sa-i spun ... nici nu era acasa ... am sunat-o si am intrebat-o daca Puiu o murit , si o zis ca da ..atata tot... apoi am stat singura ca proasta si am plans...si da , era mort , era tare .. si maicamea il iubea  foarte mult , nu era i stare sa-l ingroape viu ...am poze cu el mort sad

:cry: poate ca e mai bine ca nu l-ai vazut cand a murit. poate ca ti-ar fi fost si mai greu... :c ry:

291

aaaaa da iti zic eu de ce a murit!animalelor nu se da medicamente de oameni!!pentru ele este foarte toxic!!!trebuia sa-l duci la vet nu sa-i dai tu dupa capul tau smecta!!!

Adaugat: 06-08-2008 10:21

Yaya frumos 5iloi !!!! pacat de el sad

292

ce e aia smecta ca eu nu am mai auzit de ea big_smile ?

293

Smecta..e o chestie ..un praf..cand iti merge burta...
Dar nu i-am dat inainte sa moara , pentru ca nu-i mergea burta , era in regula..putin cam suparat...defapt nu ca nu-i mergea burta...era constipat...cat despre chestia cu smecta , ca ar fi toxica ... cand i-am dat nu o avut nici o problema :-| si smecta i-am dat de muuult ... cred ca ultima oara cand i-am dat smecta a fost acum un an ... deci asta nu a fost o prolema...
Eu cred totusi ca samburele ala a fost de vina :cry:

294

ms ca m-ai lamurit cu smecta...eu nu cred ca il putea afecta asa de tare un sambure...pe tot l-a mancat?:D

295

Poi a mancat o bucatica , nu foarte mare ...

296 (edited by Bianca 07-08-2008 09:59)

samburele nu a avut nimic.probabil a fost digerat si dat afara.smecta la animale poate ca a avut un efect mai incet.poate inainte l-a "scobit" pe dinauntru.imi pare rau sa-ti spun dar in principal e vina ta neutral .cand ai vazut ca nu se simtea bine trebuia sa-l duci la veterinar.asta e regula nr 1 la toate animalele hmm

Adaugat: 07-08-2008 10:54

este interzis sa-i dai tu medicamente,mai ales facute pentru oameni fara licenta de medic veterinar neutral .indiferent de cate stii despre animal nu ii poti da medicamente fara sa stii urmarile.animalele nu au acelasi organism ca oamenii.chiar o pastila deaia pentru noi poate e buna da noi suntem cu mult mai mari si mai grei decat o chinchilla.ei ii afecteaza organismul altfel.daca te duceai cu el la veterinar cand ai vazut ca-l doare burta poate ca si acum ar fi trait.imi pare rau dar pana la urma tot aflai asta de la cineva.sunt sigura ca ai invatat din greseli si data viitoare nu vei mai gresi wink

297 (edited by camelya 07-08-2008 13:54)

eu i-am dat mai demult lui zuzu vitamina C de la farmaca umana ... nu e bine sa ii dau nici din aceea?

298

Dar nu a avut nimic de la smecta ! i-am dat de foarte mult timp , deci smecta nu a avut nici o legatura cu moartea ei . Si nu am vazut ca s-a simtit rau ... maicamea a spus ... defapt a vazut ca talajul era curat , si i-a dat cereale si nu l-ea mancat...de atunci si-a dat seama ca nu e in regu;la...dar nu mi-a spus nimic .
Da , ai dreptate .. am invatat ceva..si data viitoare o sa stiu .. dar nu stiu daca o sa mai existe o data viitoare , cel putin pentru Puiu :cry:

299

camelya wrote:

eu i-am dat mai demult lui zuzu vitamina C de la farmaca umana ... nu e bine sa ii dau nici din aceea?

probabil ca nu hmm .exista vitamine speciale de rozatore deci..........

300

poate imi cumpar si eu o chinchilla

iubesc animalele!!!