226

Re: Chinchilla

azi i-am cumparat un alt fel de mancare ...cel mai naspa e ca miroase da n-am ce face ...ns dc dar cele mai bune feluri de mancare miros...bine macar ca lui zuzu ii place big_smile
Si inca ceva ...daca i-as cumpara lui zuzu o zuzulina,deci fetita, mi-ar face pui nu? si daca i-as cumpara un prieten de joaca adica baietel s-ar cam bate?...ca m-am gandit la aceasta posibilitate ca sa nu mai fie tot singurel zuzu smile

Dragostea unui animal este scanteia sufletului unui om...(camy il iubeste pe zuzu)

227

Stii ce imi dau eu seama acuma?O data ce iti iei primul animalut nu te mai poti opri doar la el!Si cred ca e valabil aproape la oricine,dar mai cred si ca depinde ce iti iei! Oamenii care iubesc animalele e clar ca au multa iubire in ei dar si mare nevoie de iubire!Aici e explicatia wink!

Animalutele mele ....... Liza (kakariki)...Oz (perus) ...King (iepurila).......

228 (edited by camelya 16-07-2008 19:10)

big_smile categoric ...eu ma gandesc la fericirea lui zuzu si daca ar avea un partener de joaca poate ca ar fi mai bucuros
Tot ce e mai bun pentru chinchilutzul meu big_smile :angel:
Am prins drag de el nu gluma ...asa de scump e ca ar fermeca pe oricine smile

Dragostea unui animal este scanteia sufletului unui om...(camy il iubeste pe zuzu)

229 (edited by Yoana 16-07-2008 22:25)

iti spun eu ca nu te gandesti doar la zuzu...asta e in mintea noastra doar...si eu  ziceam la fel,sa ii iau un partener lizei (si iti zic ca nu se inteleg bine smile)Apoi m-am gandit sa imi mai iau o nimfa,ca poate va fi mai blanda si voi putea interactiona mai mult cu ea,apoi mi-am convins parintii sa imi ia catel,si maine merg dupa el big_smile :bravo:...intr-o vreme vroiam iepuras  deci...lista lunga smile
Acuma e ok intr-un fel ca imi zic parintii  stai ca e destul ca nu stiu ce...dar nici nu vreau sa ma gandesc daca ne vom muta la casa sau daca voi avea eu casa mea separat tongue,cine mai imi zice ca e cazul sa ma opresc? smile smile smile

230

iti iei catel?sa traiasca wink ! camy daca iei zuzulina mai devreme sau mai tarziu bunica tot vei deveni smile , iar zuzulescu sau zuzulin sau cum o sa-i zici  se va bate cu zuzu pe atentia ta,mancare jucarii,spatiu etc. da acu e decizia ta big_smile

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

231 (edited by camelya 17-07-2008 11:18)

poi daca ii iau la zuzu o zuzulina cand zuzi va implini un an ...atunci va trebui sa fie cam cat el si zuzulina ,dar eu vreau o fetita de pana la 2 luni ...o sa fie diferenta de varsta...si ns cum o sa fac cu puii daca imi face neutral
si am citit pe un site ca daca sunt 2 chinchiloi intr-o cusca nu se bat ca nu am pentru cine ,adica o femela smile ...numai ca totusi ar fi diferenta de varsta dintre ei si poate zuzu o sa vrea sa il bata umpicut big_smile

232

da,umpicut si il baga in spital.ma rog la urgente veterinare :ironic: .si asa e si la papagali.trebuie sa fie de aceiasi varsta altfel puii pot suferi mutatii :wis:

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

233

si tu ii vei lua la paco o pacolina de aceeasi varsta? eu nu prea stiu ce sa fac ca mi-ar mai trebui un animalut smile

234

pai da neutral .

235

si o sa te intelegi bine cu ea? ca zice ca daca mai cresc nu sunt asa sociabile,in general animalutele,adica stii...daca nu le cunosti de mici si te imprietenesti cu ele big_smile

236

eu imblanezec tot ce prind deci voi putea si cu aia smile .odata am imblanzit un porumbel tongue

237

big_smile bravo...m-am tot gandit si cred ca pana la urma imi voi lua o pasare...papagal... da mai pe la sf verii ..si tre sa ma decid de care smile

238

bine,daca ai nevoie de sfaturi ne intalnim la "Pasari" wink

239

aha...:D

240

tongue :k:

Adaugat: 18-07-2008 13:42

da pentru chinchilla ce ziceti de numele astea:
ZOE - vine din greaca si inseamna: viata.
EVE(citit Ivi) - vine din ebraica si inseamna: chavah = a respira sau chayah = atrai.

Adaugat: 23-07-2008 10:08

FELIX, FELICIA - vine din latina si inseamna: de succes, norocos.
ODETTE - vine din germana si inseamna: od = noroc, avere
OTTO - vine din germana si inseamna: od = noroc, avere

241

dintre astea mentionate de tine mie cel mai mult imi place zoe

242

eu nu  ma pot hotara intre  zoe,eve si yoyo hmm

243

mie imi place zara smile...venus,karma,kola...

244

sa sti ca ar fi 4 idei big_smile

245

mie imi place yoyo...e interesant numele si usor de retinut tongue

246 (edited by Yoana 26-07-2008 17:26)

mie yoyo mi se pare mai banal...adica mai obisnuit tongue ....gusturile nu se discuta smile wink

247

cum de nu iti place numele yoyo ca contine primele doua litere din numele tau :bang:
mie mi se pare potrivit pentru un animal mai ales o chinchilla ca ele nu prea isi retin numele...zuzu de exemplu nu prea stie cum il cheama=)

248

camelya wrote:

cum de nu iti place numele yoyo ca contine primele doua litere din numele tau :bang:
mie mi se pare potrivit pentru un animal mai ales o chinchilla ca ele nu prea isi retin numele...zuzu de exemplu nu prea stie cum il cheama=)

nici nu am observat asemanarea cu numele meu   smile)  ...nu stiu imi place ca un nume sa aiba ceva de spus,sa imi sune mie interesant,original :d...acuma dupa cum am si zis fiecare avem gusturi diferite,caractere diferite!Un lucru bun,ca daca am fi toti la fel...mama mama ce nasol ar fi!Daca ii repeti constant numele sigur trebuie sa il invete cam orice animal....zic eu...nu m-am documentat despre asta,dar ma gandesc ca il invata mai ales daca nu vorbesti foarte multe cuvinte cu el,adica daca nu ii povestesti intr-una tot altceva cu sute de cuvinte diferite...cand te joci cu el sa ii repeti numele in continuu cred ca e imposibil sa nu invete!

Adaugat: 26-07-2008 22:33

nu stiu cum e la chinchilla ...papagalii mei nu prea isi stiu numele clar,si tocmai din aceasta cauza,ca nu le repet tot timpu :rusine:,eu sunt de vina aici...liza mai are uneori cate o tresarire,dar foarte putin tongue

249

yoyo e un nume usor de tinut minte tongue .Paco stie ca-l cheama Paco tongue

250

nici eu nu ii repet lui zuzu foarte des cum il cheama ...numai cand face ceva prostii ca de ex : mananca florile mamei smile ca in rest il las sa fuga linistit prin camera si pe balcon ...:D.