276

Re: Iepurasi

ca ma bucur pt tine ello sa iti traiasca :pup:
pai am vrut sa ii fac pt a preveni unele boli pt ca cu cealalta pe care am avuto (statea afara) nustiu ce a patit unchiul meu are crescatorie de iepuri si mia zis sa o aduc la el ca sa se imperecheze a stat acolo si dupa ce mia aduso acasa au inceput problemele nu stiiu daca de acolo a avut o rana pe spate a facut o chestie in urechi care am auzit ca se numea rie iepureasca a venit unchiul meu  a curatato si ia dat cu o crema care ii dedea si la iepuri lui ca si pe ai lui ii curatau ca faceau dinai in urechi si de atunci a inceput sa slabeasca a inceput sa dea din picioarele din spate adica sarea si dupa acea cand statea pe loc dadea din ele adica le ridica asa in sus si in jos pana isi gasea locul intro zi cand am venit de la scoala bunica mea mia zis ca a tipat de cateva ori si sa dus sa vada ce ieste si nu  vedea nimic cand mam dus ia nu mai putea sa stea pe piciore :cry: cand am vazuto asa nu am mai stiu ce sa fac mam dus la o farmacie veterinara si iam zis  si mia dat sa i pun in apo o solutie si niste granule cu vitamina ce solutia aceea era pt iepuri si curci am ajuns acasa si eu cu mama iam dat apa cu solutie cu siringa si a baut am stat eu cu mama langa ia pana seara tarziu pana a inceput sa isi revina sa mearga dar tot dadea din picioaredi bna tot asa pana intro zi cand mam dus sa ii dau de mancare iam dus marul si de obicei cand vedea maru lasa toate celelalte si il manca dar in dimineata aia nu la mancat statea asa.. si dupa cateva ore :cry: :cry: a murit :cry::cry:

277

aaa....imi pare rau pentru ce i s-a intamplat..dar despre vaccinuri chiar nu stiu ce sa-ti zic.Mergi mai bine la veterinar si intreaba daca trebuie facut vreun vaccin pt prevenirea anumitor boli...  sad !Am si eu un iepure zapacit care,atunci cand vorbesc cu el,incepe sa sara si sa alerge prin cusca smile ...parca s-ar juca cu mine..e asa un scump :pup: !mor cand il vad.. big_smile

^ :heart: Ello :heart: ^

278

ce dracutz este si a mea cand stau in pat si ma uit la zv vine si se urca la mine pe spate

279

mie imi place ca un iepure sa nu fie asa bland....dar nici sperios sa nu pot pune deloc mana pe el. :hihi:  E bine sa fie si un pic salbatic ca sa se poata apara.. In curand o sa pun si poze cu iepurasii aia micii care azi au implinit 11 zile! big_smile

280

ce fain :bravo: abia astept sa vad micile ghemotoace de blana

281 (edited by crazyang3lc 29-04-2010 18:16)

yo_dan wrote:

ce fain :bravo: abia astept sa vad micile ghemotoace de blana

eu abia azi i-am vazut,si-mi venea sa-i mananc!!!! :rusine:

Adaugat: 28-04-2010 23:13

Buuun....sa incercam sa punem si mult promisele poze cu iepurasi big_smile

Adaugat: 29-04-2010 19:11

inca 1
Edit:nu am reusit sa mai pun poza,dar...oricum nu se intelege mare lucru ca sunt inca in puf si daca pun mana pe ei,sar ca toti sfintii in sus... wink)

282

ce micuti si pufosi sunt! :pup: sa fie sanatosi si frumosi si sa se faca mari!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

283

foarte scumpei .

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

284

multumesc  :merci: ...o sa mai pun poze cu ei cand o sa implineasca 3 saptamani-o luna ca atunci au corpul format si sunt cei mai scumpi! :pup:

285

cat sunt de micuti si de dragutzi :heart: sa iti traiasca si sa se faca mari

286 (edited by danyto 04-05-2010 18:00)

crazyang3lc wrote:

Am si eu o nelamurire...nu stiu daca exista cineva pe forum care se pricepe..dar...cam la ce varsta ajung la maturitatea sexuala iepurii(eu am citit ca femelele cam pe la 4-5 luni iar masculii la 5-6 luni)? Dar eu am 2 pui de iepuri din doua turi diferite(e diferenta de o luna intre ei>>unul are aproape 4 luni si unul aproape 3 luni) si stau impreuna...Acum vreo 2 zile i-am tot vazut mai "apropiati" si chiar alergandu-se prin cusca...tot urmarindu-i,am observat ca au trecut la "actiune"(daca ma intelegeti ce vreau sa spun!) neutral .Deci unul e femela iar celalalt e mascul....problema e ca cel mic e mascul si cel in varsta de 4 luni e femela.Intrebarea mea este:credeti ca ar putea exista vreo posibilitate sa fi luat pui??? hmm Daca nu poate sa-mi raspunda cineva,poate administratorul are mai multe informatii....mi-ar fi de mare ajutor... :merci: Daca nu,o sa ramana sa aflu peste o luna big_smile

iepurii se despart de la 4 luni, si maturitatea sexuala o ating la varsta de 7-8 luni. de obicei in timpul montei, daca are succes masculu cade intr-o parte si geama.
Oricum eu sunt destul de sceptic in legatura cu acesti doi iepuri, si ma gandesc ca nu a ramas femela, chiar daca la prima vedere poti sa juri ca s-au imperecheat.eu iti urez succes la iepurasi!

P.S:daca mai aveti intrebari despre iepuri va rog nu ezitati sa le puneti.bft

RIP Nero n.22/9/09-d.24/4/10

287

dar daca tin iepurele numai in casa trebie facute vaccinele ?

288

apropo de boala aia.... hmm am si eu un iepure care nu prea mananca asa mult...si am gasit si excremente mai mici(are in jur de un an)...eu ii dau de toate sa manance:are in fiecare zi boabe de porumb,apa,morcovi,iarba verde,iarba uscata,salata/varza....Nu zic ca nu mananca deloc,dar in comparatie cu iepuroaica( e mai mare decat el)mananca mai putin! La femela,daca ii dau un morcov mare de tot in termina in cateva minute,pe cand el abia daca se atinge de unul mic...toata ziua mananca la el... hmm Crezi ca are ceva?in rest...e vioi,alearga prin cusca(are spatiu destul si sa alerge si sa sara cat de mult vrea in sus)e curat si arata bine....sper sa nu aiba nimic grav! :pls:

289 (edited by suana 04-05-2010 23:24)

yo_dan wrote:

dar daca tin iepurele numai in casa trebie facute vaccinele ?

Da,se vaccineaza la 6 luni.Eu asa fac cu moaca asta mic al meu...

http://i42.tinypic.com/4k73x2.jpg

Ello,ce blanizte mici vad eu acolo in poze....Tare scumpi.Pai eu zic ca nu e nimci alarmant daca comortamentul e ok si blanitza e frumoasa.Vai,nu-l stiti voi pe al meu ce mancacios e.......

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

290

Apropo Ramona...cum se intelege Cristal cu printzesa mica,ca nu ne-ai povestit nimic....? big_smile

291

Hmmm,mi-ar place sa se inteleaga ca si cu Star.Dar inca nu i-am dat drumul decat cu Daissy in bratele sotului meu.Se cunosc ,s-au mirosit dar inca n-am incredere.Cristal a batut zdravan din picior cand a venit Daissy,a simtit imediat alt miros.In rest,e pace,merge si isi pune boticul deasupra pe cusca si Cristal nu da semne de nervozitate.Dar mai las sa treaca timpul....

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

292

ce mod de a se face autoritar are Cristal.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

293 (edited by yo_dan 05-05-2010 14:40)

suana dumneavoastra de care vaccin ii face cel care dureaza un an sau cel pe 6 luni din cate mia zis vanzatorul de la pet shop are vreo 4 luni lea implinit luna asta nu stiu sigur cand sa nascut are ceva daca se face mai repede ca ieu il fac peste 2 luni dar poate nu are fix 6 luni?
cat este de frumos cristal :heart:

294

e un scumpic cristal sa va traiasca :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

295

sa va mai arat ce frumuseti am :heart:

Adaugat: 05-05-2010 15:06

inca.... :pup:

296

ce frumos este :heart: sa iti traiasca cat timp are ?

297 (edited by suana 05-05-2010 14:37)

yo_dan wrote:

suana dumneavoastra de care vaccin ii face cel care dureaza un an sau cel pe 6 luni din cate mia zis vanzatorul de la pet shop are vreo 4 luni lea implinit luna asta nu stiu sigur cand sa nascut are ceva daca se face mai repede ca ieu il fac peste 2 luni dar poate nu are fix 6 luni?
ca este de frumos cristal :heart:

Te rog sa-mi spui Ramona,simplu.Nu stiu exact ce vaccin si cum se numeste ,stiu doar ca mi-a recomandat vetul sa-l repet la 6 luni.Cred ca medicul mai degraba decat farmacistul te poate lamuri si in legatura cu rapelurile de vaccinare si cand se face primul vaccin.Dar banuiesc ca la 2-3 luni,ca si la catei.E mai bine sa intrebi medicul,desigur.

Ello,isi cam fac de cap micutzii tai.Ii pupam pe mustatzi si urechiusele mici.

298

o sa ma duc sa intreb vetul multumes Ramona

299

yo_dan wrote:

ce frumos este :heart: sa iti traiasca cat timp are ?

Multzumesc! Are 2 saptamani si 4 zile big_smile ...

Adaugat: 05-05-2010 16:34

Ello,isi cam fac de cap micutzii tai.Ii pupam pe mustatzi si urechiusele mici.

Daaa....sunt asa de dragalasi si scumpei! :heart: toata ziua ii pup in botic :pup: .. :heart:

300

vaccinul tau ramona e mai mult ca sigur cel de la romvac, pentru ca nu se gasesc asa multe in romania. big_smile iar primul vaccin se face la 3 luni, si se in urmatorul fel:se ridica pielea din spatele urechilor, iar apoi infingi acul, fara a iesi prin cealalta parte smile) desigur, iar crca 30 de secunde se maseaza bine locul intepaturii.

Cazyang3lc:ai grija la iarba verde!!!daca intrebi mai multi crescatori de iepuri(ma refer la cei care cresc rase pure, acestea fiind mai sensibile) iti vor spune asa: o culegi azi, o pui la uscat si o dai maine, ceea ce este un sfat foarte bun.cate kg are iepurasul?are abdomenul umflat si tare?este vioi?, cam astea ar fi intrebarile la care as dori un raspuns.

RIP Nero n.22/9/09-d.24/4/10