201

Re: Papagalul meu e bolnav?

Daca se joaca cu oglinda e bine, poate mananca cand nu il observi tu.... nu cred ca e bolnav ... dupa parerea mea ci e doar vorba de timpul care ii ia pana se acomodeaza ...

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

202

nuh..ca ma uit l mancare..si vad ca nu e atinsa..ca erau cojite acolo dak manca...da ..se joaca..vbeste..se "aranjeaza" se intinde cand vede ca vin l el sau ca vreau sa pun mana prin cusca(banuiesc ca asa ma saluta)...

203

Sau poate sa se alinte... nu stiu ce sa zic ... eu zic ca nu are nimic doar ca ii ia timp sa se acomodeze ... si ei oricum nu mananca foarte mult si poate ii ajunge ce mananca cand ii dau tu .... sa asteptam sa vedem ce zic si cei care mai au perusi

204

am mai avut perusi...inca 5..si mancau totusi mai mult...daia ma ingrijorez...da..sper sa mai raspunda si altcineva :-< ..orice parere conteaza...ms mult ca imi rasunzi

Adaugat: 01-12-2009 13:30

si e adevarat si ca niciunul nu semana cu altul...dar indiferent de asta..orice perus trebuie sa pape totusi....cred ca papa maxim 30 de bobitze de mei ..

205

E perfect sanatos daca se joaca in oglinda. tongue Am inteles din descrierea ta ca oglinda este undeva mai sus de stinghie si ca sta atarnat de gratii sa ajunga la ea, nu crezi ca il chinuii asa? Muta-i oglinda la capatul stinghiei si punei si stinghia de sus, un perus nu suporta sa stea pe cea mai joasa stinghie din colivie asta il face fricos si vulnerabil.
Mananca el, poate nu=l observi, poate nu decojeste semintele, si apa, pune-i adapatoarea la inceputul stinghiei mai sus. Lasa-l se se obijuieasca si nu-l mai stresa.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

206

nu cred ca le mananca fara sa le decojeasca...trebuia sa le manace asa de la inceput..cand ii dau eu le decojeste...dar e normal sa manace doar 20-30 de bobiteze pe zi dupa tine? ai tai de cate ori papa pe zi?

207

Pai mananca de vreo 3-4 ori pe zi. Lasa-l ca nu o sa-si faca singur rau, daca i se face foame mananca, perusii nu se omoara.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

208

pai sunt decisa sa il las ..nui mai dau ..trebuie sa se duca singur pana l urma.. :-< ..

Adaugat: 01-12-2009 14:50

ms de ajutor..va mai anunt..ce si cum...cred ca e vb de acomodare mai grea..ca nu e pui..are cam 8-9 luni ..pui se adapteaza usor..adulti mai greu..cred ca daia ii ia mai mult timp de acomodare:)

Adaugat: 01-12-2009 14:52

astept orice sfat..orice sugestie..

209 (edited by Iusty 01-12-2009 16:58)

Pai perusii mei (Cipy si Popica), cand i-am luat..nu au baut apa si nu au mancat o zi intreaga...de abea a doua zi spre seara au inceput sa pape etc. ! Oricum ai mei aveau vreo 4-5 luni..erau pui mici
Bella care avea vreun an si ceva s-a acomodat f greu..n-a mancat vreo 2-3 zile neutral neutral neutral dar am lasat-o..daca nu manca de vreo 5-6 zile imi puneam semne de intrebare!

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

210

sper ca usor usor sa se acomodeze..cu mn s-a mai obisnuit sta sa il si mangai ...

211

se acomodeaza ma greu cu tin incearca sa il iei in mana sau sa vb cu el asa va primi incredere in tn si nu ii va mai fi frica de tn big_smile

skypy

212

gata sunt f happy...chiar acum zuzu pap singurel:X:X ..doamne ce bine:X:X:X..hehe..inseamna ca incepe sa se obisnuieasca :X ...ms mult de ajutor..si ca v-ati aratat interesul pt problema mea:X..va pup>:D< ..mai vbim smile

213

Ne bucuram ca in final esti fericit ca a inceput sa manance sa fie sanatos  :pup:

214

Cred ca deja s-a obijnuit daca te lasa sa-l mangai. wink
Ella, cred ca e fata. :ironic:

215

smile ..da sunt fata:)) ... hmm..voi ati incercat sa le dati perusilor vostri sa pape biscuiti speciali pentru ei cu ou..de la padovan? smile sunt oke pentru ei? voi cu ce va "alintati" perusii?:D

Adaugat: 03-12-2009 09:20

da..s-a mai obisnuit smile incet incet..sper sa fie oke smile .imi place ca e jucaush smile)

216

Scuze.... sper sa se acepte... eu le dau biscuiti normali ...

217

nu e problema smile u cu ce iti mai rasfeti papagalii? big_smile

Adaugat: 03-12-2009 09:53

u cum tiai invatat papaglii sa stea p deget? smile

218

Ai mei nu stau pe deget.... vin doar foarte aproape de mine.. vorbesc in legea lor  cu mine si atat... inca nu stau pe deget.... se mai pun cand au ei chef pe cap dar stau cateva secunde si apoi zboara dar suntem off topic eu zic sa ne mutam la kakariki sau perusi...

219

oke smile

220

nici al meu nu sata dar cand ii dau drumul afara se pune pe covor ...pot sa calci exact langa el si tot nu fuge

skypy

221

nu credeti ca sunteti off topic? smile Deyu, daca ai ceva de intrebat intreaba la despre perusi, sau sa mute latifa mesajele acolo ca sa nu incarcam degeaba subuectul asta. Se poate latifa? smile

222 (edited by lupu 22-05-2010 17:13)

Salut Am si eu un perus baiat....este destul de invarsta are cam 8 anisori....... Este foarte foarte galagios......dar de la o vreme a inceput sa nu mai vorbeasca si ramane cateodata blocat ca sa zic Asa... Isi da capul pe spate si ramane Asa cam 1 min 2 daca bag mana in colivie nu reactioneaza deloc in plus de asta nici nu prea Mai zboara....... Va rog ajutatima ca sunt disperat.....puteti sa imi trimiteti mail pe (nu acordam asistenta pe email - Lupu)

223

s-ar putea sa fie din cauza batranetii.un perus traieste in medie 9 ani.

224

Si daca nu ar fii varsta???????

225

eu zic sa il duci cat mai repede la veterinar.e cam grav daca isi lasa capsorul pe spate.sa ne tii la curent.tremura sau face caca moale?