226

Re: Probleme medicale pasari: tratamente , medicamente , cabinete vet!

pt tine e bun gazul  smile . asa facea bunica cu mine cand ma pricoseam cu chiriasi de pe undeva. dar pt pasari nu stiu sigur. doamne ce nu as da sa mai fiu copil acuma. pe unde nu ma bagam. ma mir cumde nu am venit si cu alte porcarii acasa.   :rusine:   :angel:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

227 (edited by Iusty 19-10-2009 18:22)

Ehhh...mi-am luat tratament big_smile sampon si solutie! Paduchii s-au dovedit a fi paduchi de oameni :bleah: :bleah: :bleah: :bleah: ...nu am idee de unde i-am luat...oricum am pielea capului f. iritata deoarece m-au piscat :cry: :cry:
Maine vb. cu veterinarul, ca azi nu l-am gasit! :rusine:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

228

:bleah: Asta e......sa nu crezi ca esti caz unic.Toti iau asa ceva la scoala,cel putin o data :bleah: :bleah: Dar trece ,si eu am patit-o in clasele primare,colega din spatele se juca cu parul meu si cand am ajuns acasa am vazut ce transfer a avut loc.Ufff si ce mai pisca yikes

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

229

didika1 wrote:

da,e bine cum le dai .. :d

nu e bine deloc sa le dai paine la pasari. daca le dai da-le integrala.

- Mary-

230

Am terminat tratamentul wink sampon si balsam big_smile trebuie sa ma mai spal maine si peste o sapt. ! wink
Am verificat tot pasaretul si sunt curati ca lacrima :angel: :angel: Maine mergem la vet sa le facem deparazitare si s-a terminat toata povestea! Sper doar sa nu mai iau din nou hmm !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

231 (edited by birdslover 20-10-2009 15:16)

Si David a avut paduchi. Exista la farmacia veterinara/pet-shop un praf numit Ectocid. Le dai pe spate si sub aripi, o data pe luna NU MAI MULT!
Cu cea interna nu te pot ajuta... probabil se face cu vitamine dar ai tai n-au asa ceva. David a avut atunci cand a fost bolnav si a facut 3 antibiotice.
Vezi si tu ce zice la vet.

Legat de paine.. am mai auzit pe cineva care spunea ca le da paine si ziceam sa incerc, dar acum cred ca m-am razgandit. Out ii dau mreu cu pesmet si el da outul la oparte si mananca pesmetul de pe fundul vasului, apoi stranuta de mama focului ca ii intra in nasuc. Hapciu

232

Cum v-ati dat seama ca au paduchi?

Am tot citit pe forum si in weekend iam cam analizat si am vazut ca se scarpina cam des, desi sunt la fel de agitati ca si pana acum, de mancat manaca foarte bine.

Ce parere aveti?

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

233

Daca le faci baie frecvent nu are cum sa faca paduchi

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

234

monyxme wrote:

Daca le faci baie frecvent nu are cum sa faca paduchi

dar le poti raci in perioada asta si sa-ti moara. iarna nu prea este recomandata baia.

- Mary-

235

daca stau la caldura dupa baie nu racesc big_smile

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

236

De cand sa racit afara fac baita cam de 2-3 ori pe saptamana ...

237

E bine! nu are cum sa aiba paduchi

238

:merci: m-am linistit

239

Paduchii se vad daca te uiti cu atentie la ei.. li se plimba printre fulgii de pe spate. Eu ii fac baita mereu cand are chef dar il usuc cu foeonul.

240 (edited by elfie 16-11-2009 20:40)

Eu va recomand sa o luati mai ushor cu facutul baitzei. Daca vreti, puneti-le pasailor voastre castronase cu apa sa se scalde, dar nu le faceti voi baie! A mai fost pe site cineva care i-a facut baie ca avea paduchi, a racit si a pierdut minunatie de nimfa. Asa ca, potoliti-va! Vreti sa faca baie, le puneti caditza, iar ei decid daca se scalda sau nu. Fiecare pasare stie din instinct cand are nevoie de baie si cand nu. Si, mai important, stie cat sa se ude pe pene! Va rog frumos, chiar nu mai vreau sa citesc povesti triste despre cioculetze scumpe care mor din cauza racelii. sad Iar daca are paduchi, va duce-ti la vet sa va dea ceva pentru deparazitare, dar in nici un caz nu le faceti baie.

Adriana

241 (edited by ella_costan 16-11-2009 21:39)

Nu le fac eu baie, le pun doar cadita atunci cand vad ca incep sa faca galagie cand ma vad la chiuveta....ai mei isi fac singuri baita... la capitolul asta nu am avut probleme si nu ias chinui sa ii ud eu...

242

elfie wrote:

Eu va recomand sa o luati mai ushor cu facutul baitzei. Daca vreti, puneti-le pasailor voastre castronase cu apa sa se scalde, dar nu le faceti voi baie! A mai fost pe site cineva care i-a facut baie ca avea paduchi, a racit si a pierdut minunatie de nimfa. Asa ca, potoliti-va! Vreti sa faca baie, le puneti caditza, iar ei decid daca se scalda sau nu. Fiecare pasare stie din instinct cand are nevoie de baie si cand nu. Si, mai important, stie cat sa se ude pe pene! Va rog frumos, chiar nu mai vreau sa citesc povesti triste despre cioculetze scumpe care mor din cauza racelii. sad Iar daca are paduchi, va duce-ti la vet sa va dea ceva pentru deparazitare, dar in nici un caz nu le faceti baie.

Ai dreptate cu baita..asa face si rikki...cand vrea sa faca baie isi clateste ciocul in adapatoare si stiu ca vrea baita...cand nu isi clateste ciocul si ii pun apa nici nu se uita la ea.....

243

Daca i-as pune cadita, nu s-ar spala niciodata. El se spala din an in paste. Cand vrea sa isi faca baie, ia apa in cioc [din adapator] si arunca pe el... apoi se ganeata numai apa big_smile ... dar asta se intampla rar pt ca nu-i place sa faca baita sau nu simte nevoia. Zilele trecute i-am facut cu fas fas si l-am uscat ... si nu mai facuse din septembrie. Dar n-are paduchi big_smile

244

Cu cadita e foarte bine si cu "fas-fas-ul" smile, dar nu prea mult fas-fas, da? Moderat, ca sa nu se ude prea tare. Si, Birdslover, insista totusi cu cadita. Mai devreme sau mai tarziu, tot o sa isi bage ciocul si o sa se balaceasca. Parca nu i-as cunoaste eu pe astia, micul alexander. smile

Oricum, m-am linistit. Chiar imi era teama ca le faceti baie in adevaratul sens al cuvantului. :bang:

Adriana

245

Cineva are nevoie urgenta de sfaturi ,chiar daca nu afce parte din familia noastra de aici,am considerat necesar sa va cer ajutorul pentru biata pasare.se afla de cateva zile in starea asta,a vomitat cred,avand penele lipite de cap.Si-a pierdut si din penaj.Face moale si albicios.I-am recomandata de urgenta ceai de menta si orez fiert in apa.Sa-i dea pe cioculetz cu siringa si sa-l tina la caldura.Pana maine cand va putea merge la farmacie dupa medicamente.Nu stiu exact daca e respirator dar banuiesc ca e mai degraba digestiv.

Asa arata:
http://i46.tinypic.com/21lud15.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

246 (edited by OBlonda 18-11-2009 00:47)

hmm e grav! Nu cred ca supravietuieste pana maine.De cat timp e in starea asta?Sa ia Diropur pt diaree.E ceva digestiv deoarece vomita.A mai fost un caz asemanator care, din pacate nu a supravietuit peste noapte.Sa`i dea cu seringa(fata ac!) iaurt natural,sa nu fie prea gras...cat mai des si cate putin...sa se scoale peste noapte sa`i dea...face foarte bine la gusa..
Ceaiul de menta fara zahar, si sa`i dea cateva picaturi in cioc direct deoarece el n`o sa bea singur in starea asta..
Mult succes si sanatate micutului, e asa frumos..

>>>>Alexandra<<<<

247

Multumesc din suflet.Nici mie nu-mi place cum arata ,saracuta.sa speram...poate.De cateva zile a observat ca nu e ok.Pacat ca se lasa timpul s atreaca.....

248

oricum e in stare foarte grava...nu cred ca reuseste...si veterinari nu sunt..nu trebuia sa se ajunga aici..persoana aceea merita capacita putin..putea sa faca destule pana acum, de la primul semn de boala...

>>>>Alexandra<<<<

249

Putea.....Din pacate sunt multi care neglijeaza semnele de boala si in ultima clipa dispera,nu stiu ce sa faca,mai ales seara cand nu ai la indemana nici o farmacie.De aceea,sunt de acord cu tine,si eu am rezerve acasa de medicamente.Cand se intampla vreo nenorocire sa ai pe ce pune mana.Dar acum,incerc s-o sustin ,cred ca se ocupa de biata pasare.

250

Saracuta...arata rau de tot...cum  a putut sa o lase sa ajunga in starea asta.... insanatosire grabnica si de alta data sa isi faca ceva provizii de medicamente pt ca nu se stie niciodata......