201

Re: Porcusori De Guineea

:wis::blb::bang::sanatate:

202

gurgutza91 wrote:

:wis::blb::bang::sanatate:

Sa inteleg ca esti fericita?

203

hey.. big_smile porcului meu ii cade f mult par, crezi ca e ok? sau poate isi schimba blana din cauza anotimpului.. de mancat manaca bine si ii dau si fan si verdeata si mancare din comert. blana ii luceste, dar ii cade f mult. sad

204

Blanita porcutilor le cade din lipsa vitaminei C. fa-i o cura de 3 sapatamani, ii dai in fiecare zi 3-5 picaturi de vitamina C si 2-3 de Beres(se gaseste la farmacia umana). Daca vitamina C nu gasesti picaturi atunci ia pastile, imparti pastila in 8 parti egale si ii dai o particica din aia(dupa ce o faramitezi) pe zi.
Succes, si sanatate micutului. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

205

Vitamina C daca este pastila sa fie din cea simpla, fara arome de fructe sau coloranti...
Beres se da 1 maxim 2 picaturi pe zi, nu este nevoie de mai mult.
Toate le iei de la farmacie umana.
Ti-ar fi de folos mare sa citesti site-ul pe care il recomand www.gemon.ro

206

Va multumesc pt ajutor:merci:

207

Unde vor lucui?

Daca intentionezi sa tii porcusori de Guineea in casa,trebuie sa decizi impreuna cu familia ta in ce tip de cutie si in care camera a casei vor sta.Pentru ei-si inclusic pt familia ta e bine sa ii lasi sa sa iasa din cusca si sa alerge prin camera.Totusi,tine minte sa ii tii departe de cablurile electrice si de mobiladin lemn.

Niciodata sa nu culci porcusorii de Guineea pe talas sau rumegus,deoarece pot avea probleme de respiratie.E bine sa captusesti tarcul sau cusca cu hartie si sa pui deasupra fan sau hartie tocata marunt

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

208

Ba poti tine FOARTE bine porcusorii pe talas sau rumegus,eu il tin asa pe al meu de 2 ani(si hamsterul la fel)si nu au avut nici un fel de probleme pana acum.

209

gaby354 wrote:

Unde vor lucui?

Daca intentionezi sa tii porcusori de Guineea in casa,trebuie sa decizi impreuna cu familia ta in ce tip de cutie si in care camera a casei vor sta.Pentru ei-si inclusic pt familia ta e bine sa ii lasi sa sa iasa din cusca si sa alerge prin camera.Totusi,tine minte sa ii tii departe de cablurile electrice si de mobiladin lemn.

Niciodata sa nu culci porcusorii de Guineea pe talas sau rumegus,deoarece pot avea probleme de respiratie.E bine sa captusesti tarcul sau cusca cu hartie si sa pui deasupra fan sau hartie tocata marunt

Si eu am la porci talas cumparat din comert, si o duc foarte bine, ba chiar absoarbe umezeala foarte bine.
Rumegusul din tamplarii poate avea praf.Nu e bine sa pui fan pe post de asternut deoarece porcii pot manca fanul plin cu urina si fecale.Se poate ca din cauza umezelii sa mucegaiasca fanul.Nici hartia nu e un absorbant bun, plus ca daca e colorata si porcusorii o rod, poate fi toxica.

>>>>Alexandra<<<<

210

eu am scris asta dintr-o revist ba lovepets cu tn nu am nimic o blonda neutral

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

211

Dintr`o revista? Wow! Inseama ca stiu multe despre porcuti :wow:
Intrati pe site`ul dat de ramona, este foarte bun, este complet in ceea ce priveste porcusorii de guineea.
Am incercat sa le pun fetelor si prosopele, insa se uda prea repede, retin umezeala, si nu le`au placut deloc, erau posomorate toata ziua..cum le`am pus talasul, cum au devenit active si popcornurile erau la ordinea zilei smile

>>>>Alexandra<<<<

212

Talasul este una, rumegusul este alta, e bine sa nu faceti confuzie. Talasul are fulgi de diferite marimi, rumegusul este praf!
Fanul nu este bun absorbant, trebuie schimbat zilnic.

gaby354, ca sa nu se mai creeze confuzii, atunci cand scrii/citezi un material dintr-o revista sau alta publicatie corect este sa scrii de unde este acel paragrf la care ai facut precizare.

213

Servus Ramona, vreau sa ii construiesc eu o cusca(pt k acum am acvariu si stiu k nu este prea bn) ; in comert se gasesc prea mici si in alte magazine de constructii sau de genu nu gasesc gratii si ce mai imi trebuie.. am vazut k tu ai crescatorie, poate ai si niste materiale pt ai construi o casuta mai buna porcusorului meu? big_smile :rusine:

214

gurgutza91 de unde esti? Dupa limbaj (servus) observ ca esti ardeleanca. Daca esti in apropiere de brasov fa o excursie la Hornbach si poti gasi acolo custi de 1 m sau 1,2 , la preturile cele mai mici: 130 respectiv 170 lei. Si scapi si de alte probleme, poti pune etaj si multe alte accesorii.
Intra pe site-ul recomandat de mine si la capitolul ingrijire poti gasi multe idei minunate, la fel si pe forumul gemon http://www.gemon.ro/forum/viewforum.php?f=11

215

ramona, nu am nimic impotriva faptului ca promovezi site-ul gemon, pentru ca il respect foarte mult si il consider excelent. insa hai sa nu exageram, te rog. daca intr-adevar iti face placere sa intri pe acest forum, poti sa oferi sfaturi si aici. nu cred ca e normal ca sa intri aici numai ca sa indemni fiecare utilizator sa intre pe gemon.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

216

are dreptate Latifa. exagerezi ramona.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

217

Latifa,
Pentru tine jos palaria.
Te apreciez foarte mult pentru faptul ca nu ai spus din prima "NU!" .

Adaugat: 15-11-2009 10:15

Sunt si aici copii de pana in 18 ani care au porcusori?

Gabriela

218

Da. eu. :blb:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

219

Si eu big_smile

220

Si eu am avut mai demult un porcusor de Guineea foarte dragutz si va pun o poza cu el sa il vedeti si voi big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

221

Orice observatie este constructiva atunci cand in afara de “asa nu” este oferit si “asa da”.
O informatie oferita trebuie sa aiba o baza solida. Nu poti avea o baza solida daca nu cunosti  Alfabetul pentru a putea citi si acumula informatia necesara. Site-ul Gemon este Alfabetul in limba romana pentru cresterea si ingrijirea porcusorulor. Toate informatiile prezentate acolo au o baza solida, bibliografie, trimiteri…
Linkurile si trimiterile mele acolo nu sunt pentru a face prozeliti (sau orice alt motiv) ci pentru a indemna sa citeasca minimul necesar ca apoi sa putem vorbi aceeasi limba. Daca se observa cu atentie nu am facut trimiteri catre gemon la fiecare post al meu si doar acolo unde am considerat ca este neaparat nevoie sau persoana nu a citit prima indicatie. Oare de ce membrilor forumului Gemon care sunt prezenti si aici nu a fost nevoie sa le dau nici un link catre un nume capitol din gemon?

Nu am voie sa fac aceste trimiteri pe gemon? Nu este buna metoda mea? Ok, dar atunci as aprecia foarte mult si alternativa oferita pentru ajutorare, eventual alta/e sursa/e de informare, cel putin  la fel de pertinente ca gemon, si bineinteles, tot in limba romana.
Multumesc.

222

porcusorul meu se tot scarpina prima se poate sa fie de la talas? si am vrut sa vad ce are si am simtit niste bubite apoi le-am vazut sunt asa uscate si albe la capat luni il duc la doctor ...oare este ceva grav ce spuneti?.....va trimit si o poza sa-l vedeti cat este de dragut

Adaugat: 21-11-2009 13:28

aceasta poza este de 3 saptamani a mai crescut de atunci s-a mai lungit si ingrasat putin

223

e dragutz big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

224

ramona wrote:

Orice observatie este constructiva atunci cand in afara de “asa nu” este oferit si “asa da”.
O informatie oferita trebuie sa aiba o baza solida. Nu poti avea o baza solida daca nu cunosti  Alfabetul pentru a putea citi si acumula informatia necesara. Site-ul Gemon este Alfabetul in limba romana pentru cresterea si ingrijirea porcusorulor. Toate informatiile prezentate acolo au o baza solida, bibliografie, trimiteri…
Linkurile si trimiterile mele acolo nu sunt pentru a face prozeliti (sau orice alt motiv) ci pentru a indemna sa citeasca minimul necesar ca apoi sa putem vorbi aceeasi limba. Daca se observa cu atentie nu am facut trimiteri catre gemon la fiecare post al meu si doar acolo unde am considerat ca este neaparat nevoie sau persoana nu a citit prima indicatie. Oare de ce membrilor forumului Gemon care sunt prezenti si aici nu a fost nevoie sa le dau nici un link catre un nume capitol din gemon?

Nu am voie sa fac aceste trimiteri pe gemon? Nu este buna metoda mea? Ok, dar atunci as aprecia foarte mult si alternativa oferita pentru ajutorare, eventual alta/e sursa/e de informare, cel putin  la fel de pertinente ca gemon, si bineinteles, tot in limba romana.
Multumesc.

ramona, daca ai fi citit cu atentie mesajul meu (uite-l mai jos, mai citeste-l o data), nu ai fi avut cum sa dai un asemenea raspuns. Contributia ta pe acest forum se rezuma exclusiv la trimiterea userilor pe site-ul gemon (pe care repet, il respect si de aceea nu am zis nimic decat cand totul a devenit exagerat). Ti-am oferit si alternativa: daca intr-adevar vrei sa ajuti pe cineva, poti sa porti un dialog si sa oferi informatii, nu sa faci doar trimiteri la o anumita sursa, care oricum se poate gasi imediat pe internet (raspunde foarte bine la cautari). Acesta este un forum, forumul implica dialog, nu doar linkuri postate. Inteleg ca esti crescator, mi-e greu sa cred ca nu ai o gramada de informatii de oferit... Singurul tau post care contine mai multe de 2-3 propozitii este cel de mai sus, in care incerci sa-mi explici ca gresesc... Atunci care este motivul pentru care ai devenit membru al acestui forum?

Latifa wrote:

ramona, nu am nimic impotriva faptului ca promovezi site-ul gemon, pentru ca il respect foarte mult si il consider excelent. insa hai sa nu exageram, te rog. daca intr-adevar iti face placere sa intri pe acest forum, poti sa oferi sfaturi si aici. nu cred ca e normal ca sa intri aici numai ca sa indemni fiecare utilizator sa intre pe gemon.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

225

Am rezolvat problema cu porcusoru l-am dus la veterinar i-a dat o injectie pt alergie  sper sa-si revina big_smile mi s-a spus ca poate rumegusul era prea fin ..:*