1

Topic: Probleme de sanatate la perus

Va salut!De cateva zile bune,perusul meu are probleme de sanatate.Nu l-am dus la veterinar pentru ca la mine in oras cam toti sunt specializati pe animale mai mari,cum ar fi caini si pisici.Simptomele perusului sunt:
-stare apatica
-sta infoiat cam tot timpul
-respira foarte repede,producand un zgomot ca un tors de pisica
-mananca foarte mult(nu ar fi ceva de ingrijorat sper)
-nu mai canta,nu se mai joaca,ci sta pur si simplu infoiat si doarme in mare parte
-nu mai are forta sa escaladeze gratiile custii,decat cu foarte mare efort
A mai patit cineva ceva similar?Aveti idee ce tratament i-as putea administra si in ce doze?

2

Re: Probleme de sanatate la perus

Probabil are mult mai multe simptome decat ai reusit tu sa descrii. are diaree? Vomita? Fecaele contin seminte nedigerate?
Ar putea avea orice, pornind de la viermele traheal care ataca pasarile cu un sistem imunitar slabit si cu carente de vitamin A,poate avea acarioza respiratorie sau poate avea pe langa acestea si megabacterioza.
Cel mai aproape de el, esti tu, tu sti cel mai bine ce simptome are si poti identifica cauza, eventual sa stabilesti un tratament. Intradevar in Ro nu gasesti doctori care sa se priceapa la pasarile exotice.
Din cate stiu eu, daca esti din Bucuresti, exista dl. dr. Tudor Laurentiu, ii gasesti pe net datele de contact...el te poate ajuta cel mai bine.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

3

Re: Probleme de sanatate la perus

Are treaba mare lipit de cloaca,nu a vomitat,in schimb acum sta jos in colivie si parca nu are putere,sta si doarme..Mentionez ca are cam 7-8 ani.Multumesc pentru indrumare,am auzit si eu de acel doctor,insa nu sunt din Bucuresti.

4

Re: Probleme de sanatate la perus

Spala-l cu putina apa calduta la fundulet. Problema este digestiva. Nu te pot ajuta prea mult, lasa-i sa se prelinga in cioculetul lui doua trei picaturi de ulei de masline.  :ill:
Incearca sa gasesti la farmacia veterinara Doxivit C, este un antibiotic cu spectru larg. Se pune un varf de cutit la o adapatoare de apa. Insa , eu personal sunt pesimista. La cum descri ca stau lucrurile, s-ar putea sa fie tarziu pt. el.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

5 (edited by Florin01 20-01-2015 22:25)

Re: Probleme de sanatate la perus

Multumesc pentru sfat,am sa ii cumpar maine si sa incep sa ii administrez.Ca si simptome actuale: somnolenta,respiratie rapida insotita de un sunet comparativ cu un tors de pisica,deci o haraiala asa,gainat la cloaca si lipsap ofta de mancare,mananca,dar destul de putin
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 20-01-2015 22:24[/merge_posts_bbcode]

I-am administrat Doxivit si din pacate perusul meu iubit a murit,l-am gasit ieri dimineata cu aripile deschise si ciocul lipit de gratii sad,cu cateva ore inainte l-am luat in brate si il mangaim si era pe sfarsite se si vedea.Imi pare rau ca nu am putut sa fac mai mult pentru el,dar poate si cei 9 ani de viata si-au spus cuvantul.Pacat ca nu avem in tara medici axati pe pasari exotice..

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 20-01-2015 22:25[/merge_posts_bbcode]

El era...

6

Re: Probleme de sanatate la perus

Imi pare rau pentru pierderea ta. Din pacate asa stau lucrurile noi.
Micutul se pare ca a rezistat destul cat sa apuci sa-ti iei ramas bun de a el.
Sincer imi pare rau si imi este ciuda ca am avut dreptate. Sufletelele acestea sunt din pacate destul de scurt timp in viata noastra. oricum pentru un perus, a avut o viata destul de lunga si sunt convinsa ca si fericta in casa ta.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

7

Re: Probleme de sanatate la perus

Cum adica asa stau lucrurile noi?Am mai avut inainte de el vreo 5-6 si dupa fiecare am suferit,sau daca te referi ca asa stau lucrurile la noi din punct de vedere medical,ai mare dreptate.Tratamentele administrate in apa,par foarte ineficiente..
Pe deoparte ma bucur ca am putut sa il cresc cum am crezut eu ca e bine,pe de alta parte,imi pare foarte rau ca a suferit atat si a murit cu o expresie trista si ca poate nu am incercat eu destul sa il salvez sad desi la cei 8-9 ani ai lui cred ca si daca isi revenea pe moment boala recidiva...Ca si simptome a avut respiratie rapida cu un sunet ca de tors asa,un harait,se misca greu cu foarte mult efort,uneori manca mult alteori putin,emana un miros urat,stare apatica,nu mai canta,nu se mai juca ci statea infoiat si dormea foarte mult...

8

Re: Probleme de sanatate la perus

In data de 08.01.2015 , am ramas si noi fara sufletelul nostru . A fost langa noi timp de 6 ani , a fost crescuta de pui cand abia avea puf pe ea . Nu pot sa stau sa descriu si sa povestesc tot ce facea , si cum era cu noi , ca nu mai rezist . Tot simptomele alea le a avut si fetita noastra . Am incercat cu medicamente etc , dar degeaba . Inca avem toti un mare gol in inima .