12,701

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

si eu am avut gratii pe fund.. dar chiar am vazut, la nimfe, cum uneori ii intrau picioarele printre gratii... si am renuntat ...

12,702 (edited by OBlonda 21-08-2012 20:01)

Poate la nimfe,nu stiu,nu am avut.La perusi nu am avut nici o problema.Cand le mai dau drumu,aterizeaza si stau si se plimba de multe ori pe colivie,deci e acelasi lucru cu acel gratarel.Instinctual ei nu se simt bine pe jos,coboara in grup mare doar sa manance,dar la cel mai mic semn zboara imediat.
Nici eu nu recomand custile rotunde,mai ales la cresterea puilor!

Adaugat: 21-08-2012 18:46

Ei sunt nebunaticii ce stapanesc colivia  :angel:
Baiatul a naparlit si acum e galbui pal tongue

>>>>Alexandra<<<<

12,703

ce frumuseti :heart:

OBlonda wrote:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

12,704

Multumesc mult,abia astept sa le pun cuib in primavara,sunt curioasa ce culori vor avea puii,la ultima pereche am avut surprize placute in ceea ce priveste culorile puilor :heart:

>>>>Alexandra<<<<

12,705

daca mama perusului alb cu albastru a fost lutino,posibil sa iasa unul dintre perus lutino :hihi:

12,706

frumosii mei:X...s-au mai acomodat...apa tot nu beau inca dar mananca...ciripesc...!baiatu e mai curajos...fetita e mai fricoasa! :perusi:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima"

12,707

man wrote:

Am facut chiar sapt trecuta si vreu sa fac astazi. Scz de mizerie. Am incercat sa zgariu dar nu se duce ca lumea. Se mai poate face ceva la acest pui??

http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … si-cinteze

@OBlonda
Ce surpriza placuta! :bravo:

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

12,708

ce frumusei sunt :hihi:  eu cred ca au baut apa dar nu ai vazut tu(doar nu ai stat cu ochi pe ei mereu)

sabynush19 wrote:

frumosii mei:X...s-au mai acomodat...apa tot nu beau inca dar mananca...ciripesc...!baiatu e mai curajos...fetita e mai fricoasa! :perusi:

12,709

herbudgies wrote:
OBlonda wrote:
herbudgies wrote:

Fara in jur de 150 lei nu iei nimic potrivit. In niciun caz de pe net.
Am mai pus cu cateva pagini in urma un model de colivie care mi se pare cea mai potrivita ca dimensiuni/pret si costa 150 lei cu tot cu transport( de pe un site online http://www.custianimale.ro/preturi.php?start=10 - prima de sus)
-am atasat poze cu colivia

In functie de orasul in care esti, s-ar putea sa gasesti colivii facute manual de crescatori, pe la targuri.
Colivia mea a costat 120 lei, facuta manual de crescatorul de la care am luat si pasarile. Este foarte spatioasa.

Colivia costa 125 lei,cel putin atat am dat eu pe asta.Ar trebui sa`ti cer drepturi de autor pentru ca nu ai specificat de unde mi-ai luat pozele  smile  Glumesc.
PS:Salutari membrilor vechi,dar si celor noi,si scuze de lipsa!V-am urmarit mereu.

Am specificat 150 lei cu tot cu transport ( se precizeaza pe site 25 lei cheltuieli de livrare)
Da, pozele sunt postate de pe alt forum de animale. Nu am stiu ca ai cont si aici si nu se pot da linkuri catre site-uri concurente  smile
Am si precizat ca nu detin modelul respectiv de colivie, deci nici pozele nu imi apartin.

Chiar te-as ruga daca mai poti sa pui poze cu colivia. Eventual close-up-uri pe diferite zone ( de exemplu tavita)

Nu ai de ce sa-ti faci griji, incerci sa ajuti, eu apreciez.  smile  Nu mai conteaza ce si de pe unde. Mie imi place acea colivie si mi se pare foarte ok ca pret.

Adaugat: 22-08-2012 17:15

mereana28 wrote:

Eu puilor le pun in adapatoare apa plata ,insa nu stiu de ce uneori ia acel miros de apa statuta , cum miroase o sticla de plastic dupa ce apa stavo vreme in ea , insa eu alarteri le-am curatat adapatoaea cu pur si azi a luat mirosul , cu apa calda le-o spal zilnic , nu imi place sa o spal cu pur asa de des pentru ca intra in plastic oricat de bine as clati si nu stiu cat de bine le face apa aia cu iz de pur , voi ce propuneti sa fac?

Si la mine se intampla la fel  sad  cum zicea si alecu este si foarte cald. Este recomandat sa schimbi mai des, dar daca poti. Eu nu prea reusesc din cauza serviciului. Eu nu m-am riscat sa spal cu vreun detergent.

Adaugat: 22-08-2012 17:17

OBlonda wrote:

Ce frumosi sunt  :heart: Sa-ti traiasca!  smile

:perusi:

12,710

Pot sa spal adapatoarea din cand in cand cu otet sa previn depunerea de calcar?

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

12,711

OBlonda si sabynush19 ce perusi frumosi aveti :heart:
Pozici noi cu Puiu crestem pe zi ce trece si facem si mai multe prostioare azi a spart bibeloul preferat al mamei  :hihi: .Mama s-a cam suparat dar cand s-a asezat pe umarul ei si a inceput sa o pupe i-a trecut orice suparare. :heart:

12,712

E superb :heart: .

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

12,713

Ce-mi place poza asta  :heart:

12,714

Multumim frumos!
Latifa,mi`a fost dor de voi desi eu nu am incetat sa va citesc.
danniel79, pe colivie am dat 125 lei cu transport inclus.Asa zice si la ei pe site,125 lei colivia plus 25 lei transportul,insa eu am dat doar 125 lei.
Aveti niste pufuleti tare frumosi!Sa va traiasca! :hug:

>>>>Alexandra<<<<

12,715

danniel79 foarte frumoasa poza :hihi:

12,716

OBlonda wrote:

Multumim frumos!
Latifa,mi`a fost dor de voi desi eu nu am incetat sa va citesc.
danniel79, pe colivie am dat 125 lei cu transport inclus.Asa zice si la ei pe site,125 lei colivia plus 25 lei transportul,insa eu am dat doar 125 lei.
Aveti niste pufuleti tare frumosi!Sa va traiasca! :hug:

Da, arata foarte bine colivia! Chiar vedem acum un anunt la vanzari si cerea pe o colivie 250 si nu mi se pare mai mare. Mie imi pare rau ca nu mai am gratar la asta pe care o am acum, era mai bine.

Adaugat: 22-08-2012 20:14

maria95 wrote:

danniel79 foarte frumoasa poza :hihi:

Multumesc! Sotia mea a editat-o. Sunt asa de dragalasi peruseii cand sunt mici.

12,717

ce frumusete de perus :hihi:

danniel79 wrote:

Ce-mi place poza asta  :heart:

12,718

maria95 ai un exemplar foarte frumos... sa iti traiasca

Coco - Micul Alexander - Marele Prieten
2x :malex: 3x :caine: 1x :pisica:  1x :hamster: rusesc pitic
Råman un anonim.

12,719

Daniel eu le mai dau cu pur uneori pe adapatoare
  tot cu pur spal si  colivia . pai tu cum faci atunci sa scoti acel miros din ea ?eu daca nu dau cu ceva persista mirosul . Voi nu dadi niciodata cu ceva pe adapatoare?nici cu detergent de  vase????

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

12,720

nici eu nu dau .... cu un burete de bucatarie cu partea aia mai aspra de pe spate. si apa clocotita pt dezinfectie ... si 1-2 ori pe an cu apa clocotit, spirt, si clatit iar cu apa clocotita

12,721

Si eu le spal tot la fel cu buretele si mai dau cu peria cu care spal paharele.
M-am tinut de cuvant si am inlocuit toate betele cu crengi. Piticilor mei le plac mult.
Si cum e cald afara au si apa pentru balacit smile

12,722

Azi a facut 1 an :X :lma:  :lma:  :lma:

12,723

La multi ani!!!

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

12,724

mereana28 wrote:

Daniel eu le mai dau cu pur uneori pe adapatoare
  tot cu pur spal si  colivia . pai tu cum faci atunci sa scoti acel miros din ea ?eu daca nu dau cu ceva persista mirosul . Voi nu dadi niciodata cu ceva pe adapatoare?nici cu detergent de  vase????

Pai daca spal bine, iese mirosul, asa mi-e frica ca ramane detergent si e mai nasol. Spal cu apa fiarta.

Adaugat: 23-08-2012 19:00

valibv wrote:

Azi a facut 1 an :X :lma:  :lma:  :lma:

La multi ani  :floare:  Sa-ti traiasca, foarte frumusel  :heart:

12,725

La multi ani :pup: Sa fie sanatos :heart:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry: