1,426

Re: Chow-Chow

dorak wrote:

nu cred ca este aici cineva care tine chowul afara. acum nu stiu ce sa zic

Nici eu nu credeam asta pana nu l-am intalnit pe EL.Din ce am reusit sa aflu de la veterinarii din oras,cainele este batran(desi dupa dantura nu pare,are toti dintii intacti si albi ca fildesul) si a fost alungat din casa de stapanii lui prin luna decembrie.A avut o laba zdrobita(si care s-a vindecat prost,probabil in absenta oricarui tratament) si de aceea schioapata de un picior.De vreo trei luni sta la blocul in care locuiesc.La inceput era foarte distant si evita orice contact cu oamenii.Cu multa rabdare si mancare,am reusit sa-i castig increderea.Acum,in fiecare dimineata cand plec la servici ,ma asteapta langa masina sa il hranesc.Dupa-masa,cand vin acasa il gasesc in acelasi loc.L-am deparazitat atat intern cat si extern,acum urmeaza sa incerc sa-l toaletez putin.Cred ca are un caracter foarte puternic,deoarece am observat ca nici un caine,indiferent de marime,nu indrazneste sa se apropie de el decat cu coada si urechile jos.Si uite asa,mai adaug un caine la "haita" mea.

1,427

:heart: Vesnic impreuna :heart:

Singurul prieten absolut dezinteresat pe care omul il poate avea in aceasta lume egoista, singurul care nu-l va parasi niciodata, singurul care nu se va dovedi vreodata ingrat sau tradator, e cainele… El va saruta mana care nu are mancare de oferit, el va linge ranile si plagile cauzate de duritatea acestei lumi… Cand toti ceilalti prieteni pleaca, el ramane.

"" Cainele e permanent cu tine, langa tine, pana la moarte, singurul tovaras care moare odata cu tine, pe mormantul tau"".

""Nedreptatile groaznice si suferintele induse animalelor nevinovate si credincioase, formeaza cel mai negru capitol din intreaga istorie a umanitatii.""

1,428

Estera wrote:

Draga Latifa, am vazut ca ai scris ca putem selecta mai multe poze. Cum pot face asta ca eu nu reusesc? Multumesc!

Nu se pot selecta mai multe poze odata, numai cate una. M-am referit la faptul ca se pot pune in mesaj una sau mai multe poze.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

1,429

buna seara tuturor. claudiu te respect pentru ce faci, ce ai facut pentru chow. cel ce a facut sa ajunga in halul asta merita tinut in lesa vreo 4 ani, in fata blocului, eventual alungat dintr-o parte intr-alta. mi-am dorit enorm de mult un chow, si mai ales imi doream unul alb. uite ca m-am ales cu lord, care din cate zice lumea nu e chow pur, dar il iubesc asa cum e, chiar daca nu ma asculta cand trebuie si mai face prostii. e al meu si e cel mai frumos

1,430

Multumesc Latifa, am inteles eu gresit  :rusine:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

1,431 (edited by suana 05-06-2012 14:21)

Deci nu pot sa cred ca cineva a putut sa alunge un asa caine minunat.Prin cate a trecut,singur si lovit..offff.Ma bucur ca il ingrijesti ,toata stima din partea mea,insa n-am inteles ,l-ai adoptat sau doar il ingrijesti ,,la distanta'',adica acolo afara?
dorak ai un caine minunat,nu ai cum sa nu-l iubesti.Sufletele lor pure conteaza intotdeauna mult mai mult. :heart:
Marcela consulta un veterinar cat mai repede.Cauzele pot fi multe si doar un medic prin consult si analize iti poate spune.

http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/772527122_768185.gif

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,432

Dorak important este k e al tau si asta il face si mai frumos,si mai destept,si mai iubit,si nu conteaza atat de mult k nu te asculta cum va conta faptul k va fi langa tine knd iti va fi cel mai rau si cand vei simti k se prabuseste cerul pe tine,nu te va lasa sa suferi singur,va suferi alaturi de tine poate si mai mult decat vei suferi u.

"" Cainele e permanent cu tine, langa tine, pana la moarte, singurul tovaras care moare odata cu tine, pe mormantul tau"".

""Nedreptatile groaznice si suferintele induse animalelor nevinovate si credincioase, formeaza cel mai negru capitol din intreaga istorie a umanitatii.""

1,433

suana wrote:

insa n-am inteles ,l-ai adoptat sau doar il ingrijesti ,,la distanta'',adica acolo afara?

Din pacate,in casa nu-l pot lua,pentru ca Pufi a mea nu suporta nici un animal in casa(nu va puteti imagina cum arata o pisica de aproape 7 kg intr-o criza de furie).Asa ca l-am cazat intr-o curte vecina,lipita de blocul nostru(bineinteles cu acordul proprietarei,care este o mare  iubitoare de animale si este stapana a sapte pisici si a unei cateluse bobtail).Curtea nu este inchisa ,dar nu paraseste curtea decat pentru a-si face necesitatile .I-am amenajat un loc de dormit,are multa umbra si nu-l deranjeaza nimeni.Se mai harjoneste cate un pic cu catelusa vecinei(dupa care este topit).In cursul saptamanii,la ora 7 fix ,ma asteapta langa usa masinii sa-l hranesc.In plus,cred ca stie cand e sambata si duminica si nu merg la lucru,deoarece vine numai la ora 8,atunci cand ma duc sa-i plimb pe Hachiko si Fetita.Dupa-masa,vine la ora 17,30,il hranesc si apoi mergem si ne plimbam,sontac-sontac,prin parc.Este deosebit de cuminte,putin cam incapatinat,foarte respectuos cu oamenii si alte animale.Nu deranjeaza pe nimeni,de cand este pe langa bloc nu am primit nici o reclamatie impotriva lui,iar angajatii de la ecarisaj au spus ca daca am grija de el si nu este agresiv poate ramane in jurul blocului fara nici o problema.Oricum ,zona este foarte linistita,fara masini in viteza ,fiind o strada infundata cu multa verdeata.Probabil ca saptamana asta o sa aduc si un veterinar sa-l consulte si sa-l vaccineze.Au fost vreo cativa doritori sa-l adopte,dar dupa ce le-am ascultat motivele pentru care vor un caine ,i-am refuzat.Sper ca pana la iarna sa rezolv si problema domiciliului.O sa revin cu detalii pe parcurs.Scuze pentru povestea lunga,dar m-am  indragostit de acest caine si imi face placere tot ce este legat de el.

1,434

Sasha shi'a gasit o noua prietena :heart:  :heart:

1,435

buna seara! Claudiu inca o data mi-a facut mare placere sa citesc povestea ta. O intrebare intrebatoare. Am auzit un zvon cum ca nu e bine sa mai tii catelul in ham de pe la 3 4 luni pentru ca ii deformezi cutia toracica. Ati auzit de asa ceva? Voi cu ce plimbati amicul? Si inca ceva. Nu mai stiu ce sa-i fac lui Lord pe caldurile astea. Respira ca si cum ar fi alergat 1km fara oprire si ma gandesc ca e de la caldura. De 2 zile il ud pe blana cu un pulverizator. Credeti ca e suficient? Multumesc!

1,436

buna dimineata! Va multumesc tuturor celor care mi-ati rspuns. Am fost cu sufletelul meu la veterinar si i-am dus si proba pentru examen coproparazitologic. Il mai repet saptamana asta dar mi-au zis ca nu are nimic, e perfect sanatossi ca totul se datoreaza alimentatiei.Frank nu prea se intelege cu granulele...prefera mancarea gatita si eu ii gatesc in fiecare zi altceva...orez, carne de curcan, vita, ton sunt preferatele lui. Gresesc ca ii dau mancare gatita?

Adaugat: 06-06-2012 08:17

El este sufletelul meu!

1,437

AICI ITI PREZINT ALIMENTELE TOXICE PENTRU CAINE
Alcool

Tine-ti cainele departe de bar! Chiar si cantitatile mici de alcool pot cauza o intoxicatie cainilor, care poate duce la coma si, in final, la moarte.
Mere, caise, piersici, pere si cirese

Semintele acestor fructe contin glicozide cianogenice, a caror ingerare poate duce la intoxicatie cu cianide.

Avocado

Tine-ti cainele departe de guacamole! Avocado contine persina, care poate dauna inimii si plamanilor cainilor. Intrucat avocado are un continut ridicat de grasime, acesta poate duce la probleme ale stomacului, poate provoca greata si chiar pancreatita.
Aluat

Consumul de aluat poate fi periculos pentru patruped. Caldura corpului cainelui duce la cresterea aluatului in stomac si producerea de alcool. Semnele ingerarii de aluat includ dureri abdominale, voma, coordonare proasta si chiar deces.
Broccoli

Broccoli-ul nu este cu adevarat periculos pentru cainii decat daca este consumat in cantitati mari. Acesta contine isotiocianat, greu suportabil pentru stomac.
Oasele de pui

Desi oasele de pui nu sunt otravitoare, acestea se pot bloca cu usurinta in gatul cainelui sau in intestine. Acelasi lucru este valabil si pentru alte oase.
Ciocolata

Ciocolata este foarte toxica pentru caini. Consumata in doze mici, aceasta cauzeaza voma si diaree, dar consumul in cantitati mari poate duce la coma sau deces.
Cafeaua, ceaiul si sucurile

Bauturile ce contin cofeina, cum ar fi cafeaua, ceaiul si sucurile carbogazoase pot accelera ritmul cardiac al patrupedului. Cainele care consuma cofeina ar putea avea crize serioase, care i-ar putea fi fatale.
Alimente grase

Alimentele grase, cum ar fi cartofii prajiti si gogosile, sunt la fel de nesanatoase pentru caini cum sunt si pentru oameni. Pot duce la aparitia pancreatitei.
Ficat

In cantitati mici, ficatul este bun pentru caine (multe gustari pentru caini contin ficat, iar acestia le adora). Cu toate acestea, un consum ridicat de ficat (mai mult de 3 portii pe saptamana, conform veterinarilor) poate duce la exces de vitamina A in orgasim, care cauzeaza deformarea oaselor, cresterea lor in exces si pierderea in greutate.
Nucile de macadamia si untul de macadamia

Sunt considerate otravitoare pentru ca pot cauza probleme gastrointestinale, voma si frisoane cainilor. Ia aminte ca o cantitate mica, cum ar fi 6 nuci de macadamia, poate accelera ritmul cardiac al cainelui tau si poate cauza paralizie temporara.
Alimente mucegaite

Tine-ti cainele departe de gunoi, unde acesta poate gasi mancare invechita sau mucegaita. Mucegaiul contine micotoxine care pot cauza mai multe probleme gastro-intestinale.
Ciuperci

Unele ciuperci sunt toxice pentru caine si pot cauza chiar moartea animalului. Nu-l hrani deloc cu ciuperci! De asemenea, nu uita sa indepartezi toate ciupercile ce cresc in curtea ta, intrucat acestea reprezinta un pericol pentru sanatatea cainelui.

Ceapa si usturoi

Ceapa si usturoiul sunt toxice pentru caine din cauza sulfoxizilor si disulfidelor pe care le contin, care pot dauna globulelor rosii, ducand la anemie. Ceapa este mai periculoasa decat usturoiul, dar ambele sunt foarte daunatoare pentru cainele tau.
Cartofi cruzi si coji de cartofi

Sunt daunatori pentru caine. Cu toate acestea, cartofii fierti sau piure sunt excelenti si contin cantitati insemnate de nutrienti.
Stafide si struguri

Chiar si o cantitate mica de stafide sau struguri poate dauna rinichilor cainelui tau, asa ca nu-l hrani deloc cu aceste alimente!
Carne cruda

Carnea cruda poate contine bacterii precum Salmonella, care poate cauza voma si diaree. Nu uita ca Salmonella este periculoasa atat pentru caine, cat si pentru oameni. Sigur, intr-un mediu controlat carnea cruda nu prezinta riscuri insa nu daca nu cunosti locul de provenienta al carnii, mai bine nu risca.
Tutun

Desi nimeni nu se gandeste sa-si hraneasca patrupedul cu tutun, cainele gaseste cateodata tigarile, mucurile de tigara, plasturii, guma si tutunul de mestecat. Acesta este foarte periculos pentru el. Tutunul poate cauza orice, de la diaree la voma, la atac cardiac si la coma.
Frunze de rosii

Frunzele de rosii contin antropina, care cauzeaza frisoane si afecteaza inima patrupedului. Chiar si rosiile coapte contin antropina, dar la un nivel scazut. Cu toate acestea, ar fi o idee buna sa-ti tii cainele departe de gradina cu rosii.
Apa statuta si apa din toaleta

Apa statuta din lacuri, de exemplu, poate contine bacterii si paraziti care pot dauna sanatatii cainelui. De asemenea, apa din toaleta, care contine substante de curatare sau de improspatare, este otravitoare.

Animalul nu are nevoie de o pregatire speciala pentru a fi animal. Omul însa pentru a deveni om are nevoie de educatie. Educatia face diferenta dintre oameni si animale.

1,438

Aici e in tratative cu fiica-mea...

Adaugat: 06-06-2012 08:24

multumesc mult pentru lista cu alimente interzise! Pana acum am respectat-o dar ma bucur ca din instinct am evitat aceste alimente

1,439

cu placere doar asta e scopul forumului si a siteului sa te invete sa cesti animale in cele mai bune conditii

Animalul nu are nevoie de o pregatire speciala pentru a fi animal. Omul însa pentru a deveni om are nevoie de educatie. Educatia face diferenta dintre oameni si animale.

1,440

Sufletzelu'meu :heart:

1,441

dorak wrote:

buna seara! Claudiu inca o data mi-a facut mare placere sa citesc povestea ta. O intrebare intrebatoare. Am auzit un zvon cum ca nu e bine sa mai tii catelul in ham de pe la 3 4 luni pentru ca ii deformezi cutia toracica. Ati auzit de asa ceva? Voi cu ce plimbati amicul?

Nici eu nu as crede avest zvon!Singurul inconvenient al hamului este faptul ca nu poti avea control deplin asupra cainelui,putand aparea probleme in cazul unui caine mai putin docil.Si eu am incercat varianta cu hamul pe Hachiko si Fetita(au impreuna aproape 70 kg,eu am aproape 90) si nu prea reuseam sa-i stapanesc.Acum folosesc pentru amandoi zgarda de forta(tensionata la minim sa nu le produca leziuni) iar lesa are un amortizor de socuri cu arc.Fiecare poate sa-si aleaga ce doreste in functie de temperamentul cainelui.Sincer,nici eu n-as pune zgarda unui chow decat in cazuri extreme.Cred ca ar trebui folosit un ham de calitate ,care ofera o buna fixare si o suprafata de contact cat mai mare cu pieptul cainelui,aceea fiind zona cea mai solicitata daca cainele trage puternic de lesa.

1,442

Multumesc pentru ca mi-ati raspuns! Lord trage tare de ham, mai ales cand ii e frica de ceva (cum ar fi cand merg pe vreun pod, pe langa o canalizare etc) merge la pas pana se sperie de ceva. sper sa ii treaca odata cu varsta

1,443

dorak wrote:

Multumesc pentru ca mi-ati raspuns! Lord trage tare de ham, mai ales cand ii e frica de ceva

Asta este problema ,fiind un caine puternic,cu hamul nu-l poti controla.Daca ar purta zgarda,printr-o miscare scurta ai putea sa-i indrepti capul in ce directie doresti,asta asigurandu-ti controlul asupra directiei de deplasare.Pe viitor,incearca sa te opresti in momentul in care trage si sa nu-ti continui deplasarea decat cand se linisteste.Si aplica o regula stricta-tu esti cel care hotaraste cand si in ce directie va deplasati in timpul plimbarilor.Altfel,fiind un caine puternic si dominant,o sa ajunga sa te conduca el pe tine.

Adaugat: 06-06-2012 23:26

Revin cu o intrebare pentru stapanii de chow:voi cu ce va hraniti  chow-linii?Eu il hranesc pe Dobi(asa am aflat ca se numeste batranul meu chow) cu urmatoarele:
dimineata o conserva Optidog(cumparata din Lidl)de 900g amestecata cu 2-3 linguri de orez cu legume,iar dupa-masa cca 1,5-2 cani de boabe Dog-Chow sau Brit.Sunt curios daca a mai folosit cineva marcile astea de mancare la chow si daca au fost probleme.Optidog mi se pare ok,am cumparat de multe ori din Germania(costa cam 0,9 eur spre deosebire de Ro unde este cam 6 lei) si nu cred sa fie vreo diferenta intre cea din  Germania si cea din Romania.Mancarea nu pare sa-i displaca,mananca tot,pana la ultima picatura.

1,444

eu pe lord il hranesc cu Purina Friskies dimineata la pranz si seara si la una din mese ii dau si orez. de astazi am inceput sa ii pun o fiola de calciu in apa, avand acelasi gust si asimilandu-se bine

1,445 (edited by suana 07-06-2012 08:20)

Marcela,e bine ca ai fost la medic,asa poti sta linistita.Probabil de la peste i s-a stricat stomacelul.Ai o minune super frumoasa,sa-ti traiasca.  :heart: Pentru Daissy eu folosesc hamul,pentru ca trage si daca i-as pune zgarda s-ar sufoca.....In ceea ce priveste alimentatia noi suntem cam la regim dupa operatia de anul trecut,plus ca ne confruntam cu alergiile de sezon,deci,momentan carnitza de curcan,orez,morcov,mamaliga,branzeturi slabe.
Claudiu,imi pare bine ca ai grija de acest suflet nevinovat,e un caine tare frumos.Eu l-as adopta insa e problema cu Bruno,fiind mascul,nu vreau scandal sau batai,mai ales fiind asa mare.Stiu ca un chow intotdeauna impune prin simpla lui prezenta,de aceea toti cainii sunt precauti in preajma lor.Poate vreun iubitor de chow se indura sa-l ia acasa si sa-i acorde tot ce merita.
Brit e o mancare buna,l-am folosit si eu.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

1,446

Sa rezolvat problema sashei,am venit adineaori cu ea de la veterinar,o voi trece pe proplan adult,din cauza dozei prea mari de proteina din proplan junior a facut eczemele.

1,447

Din pacate sunt foarte sensibili si raspund negativ daca ceva nu le face bine.Eczeme umede nu am avut,insa ne confruntam in fiecare vara cu alergii si scarpinat.  sad Acum suntem si noi pe tratament cu antihistaminice si cu o dieta bazata mai mult pe carne de curcan si legume.

1,448

La plimbare cu mami :heart:

1,449

si lord se scarpina foarte des. isi face rana, mai ales pe coada. initial am crezut ca e murdar si de asta face asa, dar i-am facut mainainte baie din nou si face la fel. maine merg la veterinar sa vad ce imi zice. sper sa fie bine

Adaugat: 07-06-2012 23:34

almost falling asleep

1,450

multumesc Suana! Si Daissy e minunata!!! Sunt ghemotoacele noastre de blanita si merita iubite! Spune-mi te rog, a avut Daissy probleme la vreun ochisor, de genul entropion? Eu am fost ieri cu  Frank si l-am operat la ochisorul drept si sunt intr-o stare de agitatie continua....mi-e teama pentru el...Sper sa se faca bine mai repede...e cam letargic dupa anestezia generala si asta ma sperie...

Loredana-Alina....Sasha e o dulce! Sa -ti traiasca si sa te bucuri de ea!E extraordinar sa iubesti un caine , dar mai ales sa fii iubit de el si sa-i simti dragostea neconditionata! Cu Frank o sa incerc si eu sa-i dau boabe proplan cu somon ca am inteles ca sunt f bune si previn problemele de digestie! Nu stiu daca o sa reusesc dar macar incerc! Am mai vorbit cu veterinari si parerile sunt impartite...unii sunt pro , altii contra mancarii gatite. Mi s-a spus sa evit proteina din carnea de pui ca poate da dermatite serioase de aceea eu ii dau doar curcan , vita si peste!!! Promit sa ma mai documentez! Pupici pe boticul catifelat!

Dorak...bafta cu Lord si sa nu aveti probleme dermatologice!

Dorak eu stiu ca fiolele de calciu e bine sa i le dai in lunile ce contin litera r(ian, febr, martie, aprilie, sept., oct, nov., dec) exact ca la copii, in fiecare luna  timp de 10 zile,dar daca medicul ti-a recomandat.....bafta multa!