676 (edited by ramona 10-03-2012 14:21)

Re: Porcusori De Guineea

Din schema se vede ca vor avea loc (cu specificatia ca nu este facuta la scara, e patrata cusca, iar la tine va fi lunga, cam ca la mine, la tine in schita latura de 1200 este egala cu cea de 600). Iti dai seama ca lungimea totala va fi de 2.40m? Adica aproape un perete.
50 in fata mi se pare foarte mult, parerea mea ca 30 ajunge (ce ai vazut la mine are 27 in fata). Nu se vor simti nici ei izolati prin bariera prea inalta din fata si te va costa si pe tine mai putin.
Din ce vor fi facute toate elementele componente? Spatele, fundalul, etajul...

677

asta e ciocio scrofitza mea dulce :heart:  :heart:   :porcusor:

Adaugat: 12-03-2012 11:05

adorabila :heart:  :heart:  :heart:

Adaugat: 12-03-2012 11:05

astea 2 sunt a surori mele :porcusor:  :fluture:  :fluture:

"" Cainele e permanent cu tine, langa tine, pana la moarte, singurul tovaras care moare odata cu tine, pe mormantul tau"".

""Nedreptatile groaznice si suferintele induse animalelor nevinovate si credincioase, formeaza cel mai negru capitol din intreaga istorie a umanitatii.""

678

Buna...am un porcusor de guineea... big_smile  e foarte dragut totusi am o intrebare .... ce accesorii as putea sa ii fac...am vazut la o persoana care a facut din sticle de plastic lea unit si era ca un tub iar prcusorul se juca ...era interesant  :hihi:

679

cosmina97 wrote:

Buna...am un porcusor de guineea... big_smile  e foarte dragut totusi am o intrebare .... ce accesorii as putea sa ii fac...am vazut la o persoana care a facut din sticle de plastic lea unit si era ca un tub iar prcusorul se juca ...era interesant  :hihi:

Ai putea sa-i confectionezi jucarii din tuburile de la hartie igienica,sosete umplute cu fan,mingi de tenis,cutii de carton,oricum..adora jucariile in care se pot ascunde...  :wis:  cel putin eu asa stiam  big_smile

680 (edited by ramona 14-03-2012 23:01)

@loredana-alina = sunt foarte frumoase fetitele! Sa fie sanataose si sa te bucuri tu si sora ta de ele mult timp. Dar tu de ce ai una singura? I-ar fi mult mai bine sa aiba si ea o partenera.

@cosmina97 & @carmeryne = cea mai buna jucarie pentru un porcusor este tot un porcusor!
Ca si accesorii trebuie sa folosim ceva ce stim sigur ca nu le poate face rau. Porcusorii sunt de felul lor animale curioase si vor vrea sa incerce totul cu gurita. Folosind ciorapei umpluti cu fan personal mie imi e cam teama. Dar sulurile de hartie igienica sau de la servetele de bucatarie umplute cu fan sunt foarte bune. Trebuie doar avut grija la diametrul acestui sul, unule sunt mai inguste altele mai late si sa nu ramana porcusorul cu capul blocat acolo.
Se pot taia la capete sticle de 2.5 sau 5 l si sa se faca tunele, se pot folosi coturi si tevi de pvc, un fular vechi pus pe o bucata de lemn se poate transforma intr-un etaj primitor in cusca. Putem cumpara podete de nuiele, putem face fotolii/patuturi din burete si fleece si multe multe altele.

681

multumesc pt sfaturi...  :pup:

682

ramona wrote:

Nu doar pe timpul iernii poti da verdeturi in loc de iarba, poti da tot timpul anului verdeturi.
Noi dam 3 mese pe zi tot timpul anului in care predomina radacinoasele pentru ca porcusorii au mare nevoie de fibre ce sustin sistemul digestiv. Preferam sa dam ce este in sezon in mod obisnuit in acel anotimp in tara noastra, pe cat posibil evitam importurile si cumparam direct de la producatori mere, morcov, patrunjel, marar, varza, sfecla... Chiar si fan luam de la cineva cu livada, are amestec de iarba cu diverse plante ce cresc acolo si alternam fanul de petshop cu fanul de livada, porcusorii adora!
Cand apare iarba parte din aceste mese se schimba in iarba, traista ciobanului, papadie, rocoina, trifoi...

Poate iti este de folos, un tabel facut de mine pentru o mai usoara utilizare:

http://crescatoriainka.ro/img/utile/modelhranire1.jpg

ramona, daca esti de acord, voi publica si meniul de mai sus, sub forma de articol, ca sugestie de la Crescatoria Inka, bineinteles. smile

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

683

Sigur ca da Latifa, cu multa placere!   smile

684

ramona wrote:

Sigur ca da Latifa, cu multa placere!   smile

http://www.4animale.ro/animale-mici/por … e-guineea/
Multumim! smile

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

685

Am o intrebare cum e mai bine sa imi iau unul sau doi porcusori?Eu as prefera unul dar pot sa rup 40 de lei din alocatia lunara ca se simta el mai bine:D

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

686

Multumesc si eu Latifa!  :k:

@ gaby354 - cel mai bine este si iei de la inceput doi de acelas sex. Citeste acest material, o sa intelegi mai bine de ce: De ce porcusorii de Guineea nu trebuie gazduiti niciodata singuri

Ai scris asa: "Eu as prefera unul dar pot sa rup 40 de lei din alocatia lunara ca se simta el mai bine big_smile"

Inteleg de aici ca ai mai da 40 de lei sa mai cumperi inca unul, deci un porcusor  = 40 lei. Asta inseamna ca la acest pret esti dispus sa iei din piata. Ca si crescator iti recomand sa nu iei din piata. Cea mai buna alegere este sa iei direct de la un crescator (aceasta este valabil pentru orice animal, caine, pisica, porcusor...) In piata animalele stau in frig sau caldura, inghesuite in custi mici, in cele mai groaznice conditii fara a li se oferi un minim necesar. Aceste animale sunt predispuse la multe boli, au imunitatea scazuta, o greutate mult sub cea normala si sunt tinuti mai multi la un loc, femele si masculi impreuna. De aici risti fie sa iti dea doi de sex diferit, fie sa ajungi cu femela acasa si sa fie deja gestanta la o varsta mult prea frageda, sau cu micoze ori paraziti. (Este deja celebru cazul unei anume vanzatoare dintr-o mare piata bucuresteana care tine porcusorii impreuna cu iepurii in cusca pe jos, iarna la sun zero grade sau pe caldurile cele mari! Si pentru ca sunt mici, mult mai mici decat este normal, spune ca sunt porcusori pitici!!). Dand un pret mic la cumparare pe animal dai mai mult ulterior sa il faci bine.

Sper ca ceea ce iti scriu aici sa te ajute. Nu vreau sa crezi ca iti spun: sunt crescator, vino la mine! Daca momentan nu ai resursele financiare necesare sa iei doi de la inceput  mai bine mai astepti si strangi bani si iei din sursa sigura Sau adopti, in felul acesta facand si un bine acelor porcusori si celor ce i-au crescut, care s-au pomenit cu pui nedorind acest lucru. Trebuie sa te gandesti ca dupa ce ai luat un porcusor (de fapt orice animal) si accesoriile necesare acestuia trebuie sa dispui lunar de o anumita suma pentru hrana, ingrjire. Si sa ai in caldul si o eventuala imbolnavire, unde iar vei avea nevoie de bani. Daca tu momentan esti dependent de parinti trebuie sa ai acordul lor. Decat sa iei din piata mai bine adopti doi de acelas fel, sau cumperi unul si adopti altul. Din adoptie este mai sigur ca iei pui de sexul dorit si sunt mai bine ingrijiti.

Iti doresc mult succes si daca te mai putem ajuta cu sfaturi suntem aici  smile

687

Resurse financiare am destul de bune doar ca parintii mei nu prea sunt de acord sa dau foarte mult pretul unui porcuosor Abissian la un crescator cat e? big_smile

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

688 (edited by ramona 17-03-2012 15:13)

Cu parere de rau trebuie sa te anunt ca Abisinian de rasa (cu pedigree) nu vei gasi in Romania. Suntem doar cativa crescatori care ne ocupam de porcusori si toti avem cu par lung. Daca doresti varianta cu par lung a Abisinianului, adica angora, atunci se rezolva.
Ce poti gasi in petshop/piete nu pot fi numiti abisinieini, sunt metisi cu rozete obtinuti in urma diverselor imperecheri.

Sincer iti spun ca ma doare sufletul cand cineva isi doreste un animalut dar se doreste sa se plateasca foarte putin. Eu de fiecare data spun ca e ca si cand ti-ai lua un bun electro-casnic. De ce atunci cand ne dorim un aparat foto, un telefon, televizor sau de ce nu o masina ne interesam de ce este in stare, sa luam cat mai bun si cu termen de garantie cat mai mare? N-ar trebui sa facem si cu animalele la fel? (facand bineinteles o comparatie putin cam dura intre marfa si animal, personal nu pot vedea animalul ca si marfa) Nu e mai indicat sa ne informam mai intai de cerinte si necesar si sa ne asiguram ca luam ce este mai bun si sa nu platim ulterior mai mult?

Luand de la crescator stim ca este sanatos, primim certificat de origine, stim ca nu provine din consagvinizari nepermise, avem posibilitatea sa vedem parintii, sa vedem ca sunt sanatosi, sa vedem cum sunt crescuti si ingrijiti si sa primim sfaturi. De asemenea din momentul in care ai luat de la crescator acesta pastreaza legatura cu tine, te sfatuieste pe viitor, il poti apela cand ai nevoie de ajutor in cazul animalutului luat de la el. Iti poate recomanda medici veterinari priceputi, te poate sfatui in caz de boala si avantajele continua. Daca l-ai luat din petshop sau piata nu mai ai parte de asa ceva. Iar pretul unui animal de la crescator este cam acelas cu cel din petshop pentru ca la magazin se mai percep si taxe.

PS - daca iti doresti neaparat un abisinian de calitate cel mai apropiat loc de unde poti lua este... Ungaria :-)

689

Multumesc Ramona :pup:

Animalele mele:

690

Da Ramona,stiu,2,40 m smile am eliberat toata camera pentru asta,e fix cat peretele smile mai raman doar 20 cm liberi in lungimea peretelui  :hihi: pai va fi facut din pal,si va fi foarte rezistent smile va avea si picioare pentru ca am zis ca mai bine nu il punem direct pe parchet sa nu le fie rece nu stiu...si am zis ca mai bine il face cu picioare smile deci mai mic in fata? ok smile

Sper sa vina curand,dansul nu e din Bucuresti si sa vedem cand are si el drum in Bucuresti smile

- Bianca

691

BUNA...revin cu o poveste trista.....porcul meu de guineea si-a rupt piciorusul din spate...este umflat fata de celalalt....nu se mai joaca decat mananca si sta din cand in cand mai guitaie  si merge pana la troaca  :cry:  ce sa fac?.....iar daca m-as duce la veterinar cat as plati(sunt din galati)....va rog ajutati-ma... :cry:   :cry:

692

Sper ca intre timp ai mers la veterinar si ai avut parte de un consult, o radiografie. Numai in aceste conditii poti primi ajutorul de care ai nevoie.

693

buna.....acum sobo e mai bn a inceput sa zburde alearga piciorul nu-l mai doare ...cu alte cuvinte e mai bine...dar piciorul tot nu il foloseste.... :porcusor:

694

te rog eu mult du porcusorul la doctor sa ii faca o radiografie.
porcusorii de guineea sunt animale prada si din instinct ei ascund semnele de boala. spui ca nu il mai doare, dar nu ai cum sa stii asta, mai ales daca tot nu isi misca piciorusul inseamna ca are dureri mari!!!!
te rog eu mult du'l la doctor urgent

695 (edited by ramona 17-04-2012 20:24)

Hristos a Inviat!

Cum se mai simte porcutul? Sper din toata inima ca ai fost cu el la medic ca fie consultat, nu e o ceva simplu.

Haideti sa mai inveselim sai pe aici. Ce au facut porcutii vostri de Pasti?

Iata pe cativa din nazdravanii mei:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lbyZEZ8IkMA[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VFtOTN0xfLw[/youtube]

Si o furacioasa big_smile

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZUSp5BauOU8[/youtube]

696

Buna...
Am doi porcusori de guineea...,unu are aprox 6 luni...,iar celalalt l-am cumparat ieri...are aprox 2-3 luni....Amandoi sunt masculi sigur!!
Cel mare insa nu-i da pace de loc...in sensul ca el crede ca cel mic este femela...vrea sa se imperecheze cu el yikes  yikes  yikes  yikes
cel micut plange...nu stiu ce sa fac sad  sad  sad
un sfat??

697

eu zic sa'i desparti...

Animalele sunt lumea mea! :heart:

698

nu,nu ii desparti!

Este un comportament normal de dominare smile nu o se se intample nimic smile.

- Bianca

699

Sub nici o forma nu ii despartii! Bia are dreptate, este un comportament normal si trebuie sa isi formeze o ierarhie. Asta daca stii sigur ca amandoi sunt baietei. Apropo, ne poti spune cum ai sexat porcutii?
Spune-mi te rog ce dimensiune are cusca?
In rest, ce sa zicem, sa te bucuri de ei mult timp!  :k: Si sa mai pui poze.

700

Daca nu stii sigur daca sunt baietei amandoi,poti pune o poza cu zona rusinoasa smile

- Bianca