201

Re: Pescarusii japonezi (cinteze bengaleze) - Lonchura striata domestica

Pentru ca este o specie monomorfica masculii si femelele nu se pot deosebi.Varietatea numita "normala" este cea maro-ciocolata.Ciocul este deobicei in doua culori, partea de sus gri inchis si cea de jos argintiu.Penele din jurul capului, de pe spate si coada variaza in culori de la ciocolatiu inchis la maro deschis iar burta este alba.Desigur, exista f multe mutatii de culoare, bej, maro, alb, s.a.m.d.
Fiind pasari foarte sociabile dorm impreuna, se ciugulesc una pe alta si se inteleg foarte bine cu alte specii de cinteze.Sunt chiar cunoscute ca fiind parinti adoptivi foarte buni.
Ele prefera sa doarma intr-un cosulet sau cuib dar nu este ceva esential sa aiba unul.Pentru ca sunt extrem de sociabile dorm intotdeauna impreuna, asa ca nu este exclus sa vedeti chiar si 10 pasari inghesuite intr-un singur cuib.
Mancare si apa proaspata trebuie sa aiba in fiecare zi. Amestecurile pentru cinteze sau canari sunt foarte bune pentru ele.Trebuie sa manance in mod regulat verdeata, spanac, salata, frunze de papadie(proaspete, spalate si uscate).Alte suplimente sunt: oua fierte, pere si mere. Mai pot fi hranite cu batoane cu mei si miere, spirale de mei. Nisipul pentru digestie (grit) este foarte  important.Trebuie sa aiba mereu os de sepie sau coaja de ou maruntita.
Se inmultesc foarte usor si sunt parinti foarte buni.Au nevoie doar de un cuib de 6-12 cm si fan sau iarba uscata.Isi captusesc cuibul cu pene, puf sau par.Femela depune intre 4 si 6 oua pe care le cloceste doar ea.Ouale eclozeaza in 12-13 zile. Puii sunt hraniti de ambii parinti pe rand.In aceasta perioada trebuiesc hraniti mai consistent cu verdeturi, oua fierte si seminte.

202

Re: Pescarusii japonezi (cinteze bengaleze) - Lonchura striata domestica

ce frumosi sunt  :k: