Ghid rapid de ingrijire a broastelor testoase de uscat - pagina 3 | 4animale.ro

Ghid rapid de ingrijire a broastelor testoase de uscat

Ingrijire Testoase de uscat

Testoasa de uscat

Contrar parerii generale, testoasele de uscat au nevoie de apa. Pregatiti-le o farfurie cu o adancime de circa 10cm pe care sa o ingropati in pamant si pe care sa o umpleti cu apa. Astfel broscutele vor putea bea apa fara a fi in pericol sa se inece.

In cazul in care le tineti in interiorul casei va trebui sa pregatiti un vivariu suficient de mare pentru a fi comfortabil. Pentru o testoasa matura este necesar un spatiu de minim 120cm X 60cm si 40cm inaltime. Vivariul poate fi construit din lemn, plastic sau sticla. Pe fundul incintei se poate pune un amestec de pamant cu nisip sau pelete alfalfa (lucerna) in strat de 10cm adancime. Intr-un colt trebuie pozitionate un bec de 60W si o lampa UVB care sa asigure o temperatura locala de 30-32°C, iar in coltul opus trebuie amenajat un loc mai rece (de exemplu sub o jumatate de ghiveci de ceramica) unde sa se poata retrage pentru a-si regla temperatura corpului. Lampa trebuie sa stea aprinsa in jur de 12 ore pe zi. Temperatura vivariului trebuie mentinuta la 26°C pe timpul zilei si intre 18-22°C pe timpul noptii. Pregatiti o farfurie cu o adancime de circa 10cm pe care sa o ingropati in asternut si pe care sa o umpleti cu apa. Indepartati cu regularitate din vivariu fecalele broscutei testoase.


Hibernarea

In libertate testoasele de uscat hiberneaza pe durata intrgului anotimp rece si este ideal sa le oferim si in captivitate aceasta posibilitate. In septembrie corpul lor incepe pregatirea pentru acest stadiu al vietii anuale prin micsorarea cantitatii de alimente ingerate. Inainte ca acest proces sa inceapa este necesar sa evaluati sanatatea broscutei dumneavoastra pentru a va asigura ca hibernarea va decurge fara probleme. Verificati daca nu are vreo rana, vreun abces sau vreo infectie. Ochii trebuie sa fie limpezi si stralucitori, gura si limba roz. Daca exista probleme tratati-le cu ajutorul unui medic veterinar. Curatati carapacea broscutei de orice urme de fecale sau mizerie inainte de a o introduce in hibernare.

Publicat la: 09-07-2007
Distribuie: Tweet