Imperecherea papagalilor cantatori - asigurarea conditiilor optime - pagina 2 | 4animale.ro

Imperecherea papagalilor cantatori - asigurarea conditiilor optime

Reproducere Papagali

Pereche de cantatori

- seminte germinate;

- viermi de faina;

- suplimente de calciu si minerale (foarte importante pentru sanatatea femelei): os de sepie si blocuri de minerale.

Mancarea si apa de baut proaspete trebuie sa fie din abundenta la dispozitia papagalilor.

Baile si umiditatea

Baile zilnice cu apa din abundenta sunt de asemenea importante si vor stimula papagalii cantatori se se imperecheze. Atat masculul cat si femela vor avea nevoie de ele. Ideal este sa mentineti in permanenta “cadita” cu apa in colivie. Baile trebuie sa continue si in perioada de depunere si clocire a oualor, intrucat acestea au nevoie de diferite grade de  umiditate.

Colivia

Colivia trebuie sa fie cat mai mare (minim 1m latime, 1,2m lungime si 1m inaltime), pentru a oferi spatiu suficient papagalilor pentru desfasurarea confortabila a imperecherii. Papagalii cantatori pot manifesta comportamente agresive (atat fata de alte specii cat si fata de exemplare din propria specie) si este indicat sa gazduiti o singura pereche in colivie/voliera in perioada de reproducere. Orientati-va catre o colivie/voliera care sa va permita sa decupati barele in asa fel incat sa puteti prinde cuibul, asezandu-l in exteriorul coliviei, pentru a salva cat mai mult spatiu in interiorul acesteia.

Cuibul

Cantatorii sunt foarte dornici de imperechere, asa ca vor accepta o mare varietate de cutii drept cuib, desi se pare ca prefera cuiburile verticale inalte. Daca aveti destul loc, puteti amplasa mai multe cuiburi artificiale in diferite zone ale coliviei, oferindu-le posibilitatea de a alege locul ideal pentru a se reproduce. Cuiburile ramase in plus pot fi scoase din colivie. Daca doriti sa le folositi pentru un alt cuplu, asigurati-va ca nu sunt contaminate cu acarieni, paraziti sau agenti patogeni.    

Cuibul poate fi cumparat din magazinele de specialitate sau poate fi confectionat chiar de dumneavoastra, din placaj de lemn (nici prea subtire, nici prea gros) sau din carton gros (pus in mai multe straturi pentru a nu fi distrus de papagali). Forma cuibului este de cub, prevazut pe o latura cu o gaura cu diametru de 6cm pentru a permite pasarii sa intre (majoritatea papagalilor, prefera o intrare cat sa se strecoare prin ea).

Publicat la: 25-06-2008
Distribuie: Tweet

Citeste si: