Index Caini Chinotehnie Campionatul National MDM al cluburilor 2013

Chinotehnie caini

Campionatul National MDM al cluburilor 2013

Acest articol a fost pus la dispozitie cu amabilitate de Centrul de Educare Canina.

Campionatul National Mont-Delt-Mar al Cluburilor 2013, a avut loc in frumoasa si pitoreasca statiune prahoveana Cheia, in perioada 22 – 24 februarie 2013. Cea de a 19 a editie a acestui Campionat a avut loc in cadrul proiectului educativ pentru tineret ”Carnavalul Zapezii”.

La aceasta editie, organizatorii au diversificat si au marit  numarul competitiilor si temelor de lucru, reusind sa aduca foarte multi competitori din cit mai multe domenii, in care tinerii, si nu numai, pot desfasura activitati de voluntariat. Astfel ca intreaga statiune era cuprinsa de febra acestui campionat, deoarece in acelasi interval de timp, in toata statiunea si in zonele limitrofe ei, se desfasurau toate probele.

Daca pina acum eram obsnuiti cu concursuri si campionate in sectiunile de dansuri, orientare turistica, sanius, ski sau cautare, in aceasta editie au aparut, probele de cunostinta generala, expozitii de pictura si fotografie, probe de acordarea primului ajutor, orientare turistica supriza si nu in ultimul rind sectiunea de cautare-canina nestandardizata de misiuni.

In cadrul sectiunii de cautare-salvare nestandardizata pentru misiuni reale, organizatorii au preluat modelul regulamentului international al echipelor canine pentru misiuni. Astfel ca acestia au dorit ca toti participantii sa fie evaluati in probe cit mai aproape de situatiile reale de cautare-salvare.

Toti cei prezenti: mass-media, publicul, sustinatorii si turistii au putut vedea probe extrem de interesante, ei putind astfel sa inteleaga si sa isi dea sema ce inseamna sa formezi, sa educi si sa participi cu cainii in misiuni de cautare-salvare.

Probele sectiunii, au fost dintre cele mai vitrege si dificile:
- probe de cautare pe o suprafata de 50.000 mp (zona impadurita) a 3 persoane disparute,
- proba de urma, cu o lungime de 1000 pasi, urma ce intersecta atit zone de padure, drumurile prin statiune cit si zone montane neumblate,
- acordarea primului ajutor persoanelor gasite
- proba de abilitati (rapel, tiroliana, pod indian, catarare)
- proba de orientare-mars, traseu de 5km

Asa cum au cerut organizatorii, si cum se intimpla si in caz real, au fost apreciati si au cistigat cei care au gasit cele mai multe persoane, au realizat timpul cel mai scurt, iar fiecare membru al echipelor canine SAR a trecut toate probele. Nefiind un examen canin dar urmarind cerintele de concurs, echipele canine inscrise puteau sa aiba in componenta lor intre 2 si 5 concurenti.

Pagina anterioara
12
Pagina urmatoare
Trimite prin
Yahoo! Messenger
Share Acest articol a fost publicat la data 12.03.2013
Vizualizari: 2358 © www.4animale.ro
N-ai gasit informatia pe care o cauti?
Da click aici si spune-ne ce subiect ti-ar placea sa gasesti in site!

Editorii nostri vor scrie pentru tine un articol cat mai curand!

Membri

Am uitat parola | Utilizator nou

Director animale

Ai un petshop, cabinet, crescatorie, asociatie, adapost sau pensiune pentru animale de casa?

Inscrie-te in director

Chestionar animale

Credeti ca ar trebui eutanasiati cainii fara stapan din marile orase?

» vezi toate poll-urile