Index Caini Chinotehnie Campionatul Mondial al FCI pentru Echipele canine de salvare 2012

Chinotehnie caini

Campionatul Mondial al FCI pentru Echipele canine de salvare 2012

In perioada 23 – 26 august 2012, in micuţa dar interesanta localitate turistică şi istorică cehă Zatec, a avut loc, sub patronajul Federaţiei Chinologice Internaţionale, Campionatul Mondial al Echipelor Canine de Salvare.

Evenimentul considerat cel mai important al anului 2012, prin prisma activităţii chinologice utilitare de căutare-salvare, a fost considerat unul reusit, datorită participării numeroase dar şi a zonelor de concurs extrem de grele.

Pentru prima dată la un asemenea concurs au fost prezente la start 24 de echipe, din 9 ţări membre FCI, ce au fost inscrise in cele trei specialităţi pentru câinii de căutare-salvare: urmă, căutarea pe suprafaţă şi căutarea in darâmături.

La această ediţie de Campionat Mondial putem observa că arbitrii judecători ai probelor de concurs se regăsesc atât pe lista IRO cât si a FCI, 60% dintre concurenţii aliniaţi la start sunt şi membri IRO şi membri FCI, iar executarea probelor sunt conform regulamentului internaţional de lucru, comun (FCI - IRO). In plus, arbitrul observator este atât membru in Comisia FCI  de lucru cât şi vicepresedintele IRO, iar ca observatori de marcă au fost presedintele Comisiei FCI a câinilor de salvare şi primul vicepresedinte al IRO, concluzionăm astfel că există o conlucrare perfectă in această specialitate a câinilor utilitari.
şi România a căutat să arate că există o comuniune la nivel naţional, in rândul cluburilor naţionale atunci când este vorba de imagine şi participare la un Campionat Mondial.

Dacă iniţial s-a plecat de la faptul că există un parteneriat pe linia Clubul Naţional de Ciobănesc German (CNCG) – Clubul de Dresaj Canin (CDC) – Centrul de Educare Canină (CdEC), iar campionii 2011, la specialitatea de căutare-salvare sunt 95% membri ai Centrului de Educare Canină (o parte dintre ei sunt şi membri ai CNCG) era firesc ca România să incerce să formeze mai multe echipe mixte.

Din păcate Romania a fost prezentă doar cu o echipă la Campionatul Mondial, formată din 5 membri: Radu Marin  - căpitan de echipă, Liviu Ionescu - cu  Neky Liguard, Corina Diaconu - cu Nesie Liguard, Daniel Oacă - cu Next Liguard şi rezerva şerban Cristian cu Romano Kasim. După cum ştim trei dintre ei sunt şi membrii ai CNCG, fiind pregătiţi, selecţionaţi şi antrenaţi de Liviu Ionescu, care in prezent este şi vicepreşedinte utilitar al CNCG.

Pagina anterioara
12
Pagina urmatoare
Trimite prin
Yahoo! Messenger
Share Acest articol a fost publicat la data 18.09.2012
Vizualizari: 1982 © www.4animale.ro
N-ai gasit informatia pe care o cauti?
Da click aici si spune-ne ce subiect ti-ar placea sa gasesti in site!

Editorii nostri vor scrie pentru tine un articol cat mai curand!

Membri

Am uitat parola | Utilizator nou

Director animale

Ai un petshop, cabinet, crescatorie, asociatie, adapost sau pensiune pentru animale de casa?

Inscrie-te in director

Chestionar animale

Credeti ca ar trebui eutanasiati cainii fara stapan din marile orase?

» vezi toate poll-urile