Imperecherea testoaselor cu tample rosii - gestatia, depunerea pontei, eclozarea si dezvoltarea puilor | 4animale.ro

Imperecherea testoaselor cu tample rosii - gestatia, depunerea pontei, eclozarea si dezvoltarea puilor

Reproducere Testoase acvatice

Testoasa depunand oua

Va sfatuim sa NU va imperecheati testoasele, lasati acest lucru in seama crescatorilor profesionisti! Va rugam sa luati in considerare si situatia actuala a speciei in Romania, unde, datorita exemplarelor abandonate in natura, testoasele cu tample rosii reprezinta o amenintare ecologica pentru speciile indigene de plante si animale. 
Gestatia
Gestatia la broasca testoasa cu tample rosii dureaza in general 60-85 de zile. Este bine sa va marcati in calendar data la care s-au imperecheat testoasele pentru a fi pregatiti.
Pe perioada gestatiei femela s-ar putea sa-si schimbe obiceiurile alimentare, sa manance mai putin sau sa manance numai anumite tipuri de alimente. Femela trebuie protejata si ferita de miscari bruste sau violente, manipulati-o numai atunci cand este absolut necesar! Masculul este ideal sa fie indepartat de langa femela, de indata ce sunteti siguri ca imperecherea s-a petrecut.
Femela gestanta va trebui sa aiba la dispozitie un spatiu generos, prevazut cu o parte de uscat incalzita. Ea isi va petrece pe uscat mai mult timp decat de obicei.
La sfarsitul perioadei de gestatie, femela testoasa cu tample rosii va cauta cu atentie un loc in care sa depuna ouale. Daca nu va fi multumita de locul de depunere pe care i-l oferiti ea va retine ouale in organism (retentia oualor inseamna pericol de moarte!) sau le va depune in apa, compromitandu-le.
Testoasele cu tample rosii au capacitatea de a retine sperma masculului, astfel incat femelele pot depune mai multe ponte in urma unei singure imperecheri.

Publicat la: 31-03-2009
Distribuie: Tweet