Sanatatea pestilor de acvariu - sfaturi utile | 4animale.ro

Sanatatea pestilor de acvariu - sfaturi utile

Sanatate Pesti de apa dulce

Caras auriu

Daca se intampla ca pestisorii din acvariu sa aiba probleme de sanatate si nu sunteti sigur care este problema cu ei, incercati sa nu irositi timp, diagnosticarea trebuie facuta în 24 de ore de la depistarea afectiunii. Mai târziu de 24 de ore e posibil sa fie mai greu de tratat. Fotografiati zona afectata si aratati imaginea unui specialist. În cazuri grave duceti chiar pestele sa fie examinat. Daca sunt afectati pesti mari un specialist poate analiza bucati de piele afectata la microscop. Asa puteti afla sigur ce se întâmpla. Pentru pestii mai mici e de ajuns sa aflati daca este vorba de o afectiune provocata de bacterii sau paraziti ca sa stiti ce tip de tratament sa aplicati.
Cautati o carte buna despre sanatatea pestilor
Diferite cauze pot duce la îmbolnavirea pestilor. Este important sa le identificati corect pe fiecare în parte. Bolile provocate de bacterii nu raspund la tratamentele aplicate celor provocate de paraziti, si invers. Gasiti o carte cu imagini care sa va poata ajuta sa diagnosticati un peste afecatat. Mai nou, producatorii de medicamente lipesc pe fiecare tub de solutie fotografii cu pesti afectati de o anumita boala si va puteti orienta si dupa acest aspect, la fata locului, intr-un petshop bine aprovizionat.
Izolati pestele bolnav
Acvariul nu este locul potrivit în care pestele bolnav se poate însanatosi. În general, se trateaza tot acvariul cu o solutie mai putin concentrata pentru a opri infectia sa se raspândeasca, se scoate pestele bolnav si se introduce intr-un acvariu mai mic, de carantina. Daca faceti tratamentul in acvariul de baza, plantele absorb medicamentele si dilueaza astfel doza care ajunge la pesti, efect pe care îl au si filtrele biologice. Chiar si lumina acvariului micsoreaza eficienta tratamentului. Izolati, de aceea, pestii bolnavi, pentru a-i putea trata într un acvariu separat.

Publicat la: 19-05-2009
Distribuie: Tweet