Ghid rapid de ingrijire a pasarilor - pagina 4 | 4animale.ro

Ghid rapid de ingrijire a pasarilor

Ingrijire Papagali

Ghid rapid de ingrijire a pasarilor

Atunci cand lasati pasarea dumneavoastra libera in afara coliviei, asigurati-va ca nu se poate rani. Nu lasati geamuri deschise sau focuri aprinse. Acoperiti oglinzile si trageti draperiile sau perdelele geamurilor, in acest fel pasarea nu se va izbi de ele in zbor. Acoperiti toaleta cu capacul, nu lasati apa in cada sau chiuveta si nici in vreun recipient in care sa se poata ineca. Aveti grija sa nu “ciuguleasca” cabluri electrice sau sa manance deverse plante din ghivece (oleandrul, azaleea, filodendronul si alte plante sunt toxice). Nu lasati la indemana ei obiecte care pot fi inghitite.

Ingrijiri speciale

In absenta unor obiecte pe care sa la poata “musca”, ciocul pasarilor poate creste excesiv. Pentru a preveni acest lucru, asigurati-va ca le oferiti suficiente astfel de materiale (bucati de lemn, oase, alune etc.). Ghearele pasarilor trebuiesc taiate periodic, pentru a-i oferi confort si a va feri pe dumneavoastra de zgarieturi. Acest luru trebuie facut cu atentie pentru ca fiecare gheara este vascularizata. Daca din greseala ati sectionat si vase de sange, aplicati apa oxigenata sau o solutie pe baza de iod pentru a stopa sangerarea si preveni eventualele infectii.

Multe pasari apreciaza baile si acestea le sunt benefice. Folositi numai apa, fara sampoane sau alte produse. Penele pasarilor sunt acoperite cu substante uleioase special secretate care, inlaturate, dezechilibreaza sanatatea pasarii. Puteti amenaja o “baie” in chiuveta dumneavoastra (aveti grija sa nu fie prea adanca) sau ii puteti pulveriza apa pe pene dintr-o sticla cu pulverizator. Nu scufundati niciodata pasarea cu totul in apa. Penele sale nu trebuiesc inmuiate complet. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei. Aveti grija sa nu fie prea fierbinte (pasarea poate face soc termic sau se poate arde) si nici prea rece (pasarea poate raci).

Publicat la: 12-07-2007
Distribuie: Tweet