Ghid rapid de ingrijire a gerbililor mongoli - pagina 3 | 4animale.ro

Ghid rapid de ingrijire a gerbililor mongoli

Ingrijire Gerbili

Ghid rapid de ingrijire a gerbililor mongoli Peletele gasite in pet-shopuri pot fi de asemenea folosite insa acestea nu sunt suficiente. Gerbilul dumneavoastra trebuie sa beneficieze de o hrana variata. In acest sens le mai puteti oferi fructe si legume: broccoli, morcovi, mere. Evitati mazarea cruda, cartoful crud si ceapa. Le mai puteti oferi din cand in cand si bucatele mici de branza, cereale neindulcite, bucatele de ou fiert, bucatele de paine integrala, stafide. Indepartati din acvariu resturile de mancare ramase neconsumate. Puteti sa hraniti gerbilul din palma, in acest fel stabilind si interactiuni cu el si obisnuindu-l cu prezenta dumneavoastra.
Gerbilii obisnuiesc sa-si ascunda hrana ingropand-o in asternut asa ca va trebui sa inspectati din cand in cand acvariul pentru a indeparta resturile ramase.

Imblanzirea si manipularea gerbililor
Important! Nu ridicati niciodata un gerbil in aer tinand-ul de coada! Ideal este sa-l tineti in palma dumneavoastra. Il puteti acoperi cu mana ramasa libera sau il puteti tine de pielea de pe ceafa pentru a evita caderea (gerbilii sar cu usurinta).
Dupa achizitionare acordati gerbilului dumneavoastra cateva zile sa se acomodeze cu noua "casa". Apoi, cateva zile petreceti mai mult timp pe langa cusca sa, vorbindu-i incet astfel incat sa se obisnuiasca cu vocea dumneavoastra. Ulterior puteti incerca sa-l hraniti din palma. Dupa ce accepta acest lucru puteti sa-l luati in palme. Aveti grija sa nu-l scapati pentru ca se poate rani. Mangaiati-l usor si cu delicatete pe ceafa si pe partile laterale ale capului. Nu-l loviti niciodata! Procesul de imblanzire poate dura de la cateva zile pana la peste o luna. Gerbilii care nu sunt singuri vor fi mai usor de imblanzit pentru ca sunt mai putin stresati.
Daca doriti puteti lasa din cand in cand gerbilul dumneavoastra liber prin casa insa va trebui sa aveti grija sa nu poata intra prin cotloane de unde sa nu-l mai puteti scoate sau sa nu-l mai gasiti.

Ingrijiri speciale
Din cand in cand puteti sa oferiti gerbilului dumneavoastra o "baie" de nisip care sa ii aminteasca de desert - habitatul lui natural. Nu faceti baie gerbilului! El poate raci si nici nu are nevoie de baie, isi curata blana singur.

Publicat la: 09-07-2007
Distribuie: Tweet