626

Re: Probleme medicale pasari: tratamente , medicamente , cabinete vet!

Ramona ma bucur atat de mult ca micuta e mai bine si ca nu este ceva mai grav . Ii doresc insanatosire grabnica  :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

627

David e umflat la nas  hmm  La nara stanga asa are o umflatura mica rosiatica  hmm  Help

Adaugat: 28-06-2010 22:17

N-are nimeni idee ce e sau ce pot sa-i fac?  :sol:

628

Ramona ma bucur mult ca e bine Silverina... am stat cu sufletul la gura pana am ajuns la mesajul in care ai scris ca e bine .... o sa fie bine ca e ingrijita si iubita ....  :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

629

Am vorbit cu Ramona la telefon, maine urmeaza sigur sa primesc papagalii de la ea. Am inteles ca sunt niste lucruri in neregula, cum ar fi:
-Coco, in dreptul inimii, are o umflatura foarte mare
-lui Pitic (puiul lui Coco ?i al lui Rica) i se "decojeste" nasucul
Ce poate fi acea umflatura si care este cauza pentru care i se decojeste nasul micutului?

Gabriela

630

Nasul cojit poate fi un simptom al raiei varoase.

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

631

Cum se poate face aceasta raie, de la ce?

Adaugat: 30-06-2010 19:08

Imi raspunde si mie cineva? De la ce pot face aceasta raie? Contact cu alte pasari nu au avut, iar curatenie au intotdeauna. Multumesc.

Gabriela

632

Crescatorie, sistem imunitar scazut, contact cu alte pasari bolnave, mancare necorespunzatoare, aproape de oriunde se poate lua...este o ciuperca daca nu ma insel, oricum bacterie ciuperca se poate lua.
Daca te intereseaza mai multe detalii citeste niste pagini in urma ca sa nu ma repet.

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

633

Sabrina, am citit. Totusi, mi-e greu sa cred ca are, deoarece nu au avut contact cu alte pasari, ii are de un an sau doi. Papagalii nu sunt din crescatorie, sunt luati de la matusa mea. Voi face diseara poze si o sa va arat, sa-mi ziceti daca este ok si daca trebuie sa merg cu el la vet.
Sistem imunitar scazut nu prea cred, primeste vitamine de mic, are doar doua luni daca nu ma insel, deja zboara, e vioi, mananca bine si bea apa.
Mai tarziu putin o sa-mi primesc puiutii. Nu mai am rabdare, m-am trezit de la ora 5.
Multumesc de informatii, voi citi.  :pup:

Gabriela

634

Crede.ma ca nici eu nu credeam ca au asta ai mei...dar se poate intampla oricui...

635

birdslover wrote:

David e umflat la nas  hmm  La nara stanga asa are o umflatura mica rosiatica  hmm  Help

s-a lovit de ceva.L-a tras un curent? Are infectie?

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

636

Nu cred ca l-a tras curentul ca eu mereu inchid geamul si usa in camera unde sta.
Aseara i-am dat cu niste ceai de musetel dar a ramas la fel. Alaltaieri am vazut-o si de atunci nici n-a crescut nici n-a scazut  hmm

637

Simona,poate l-a intepat ceva....Ia ulei de ricin sau vitamina A si unge-l pe nasuc.Daca nu se retrage sau creste mergi neaparat la vet cu el.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

638

O mititelul de el.... nu stiu ce ar putea sa fie....iti pot da numarul veterinarei mele daca vrei ca esti din Bucuresti deci e ok ca ma gandesc ca poate nu se rezolva cu vitamina A si nu stiu, e ciudat sa dai ceva dupa ureche pentru ca tu nu stii ce are sad

639

Ok. Multumesc  :hug:  M-am gandit la Vitamina A dar n-am gasit nimic pe net despre asta, asa ca i-am dat cu ceai de musetel. Am acasa si Vitamina A si ulei de ricin. Care o fi mai bun/a?
Sabrina: ii am si eu pe cei de la Biovet in care am ff multa incredere dar credeam ca o sa-i treaca. Acum trebuie sa fac niste drumuri prin oras si o sa trec pe la pet-shop sa-l intreb pe cel de acolo ca are experienta in domeniu..

Adaugat: 01-07-2010 13:06

Gata am ajuns acasa. I-am aratat pozele si celui de la pet-shop si a zis ca cel mai probabil s-a zgariat cand s-a scarpinat sau i-a intrat un tep din mancare acolo. A zis sa-i dau cu Baneocin de 2 ori pe zi timp de cateva zile si daca are secretii nazale sa pun Olinth in priza. A zis ca nu e nimic grav aa si crede ca e baiat.. dupa forma capului.
Adusese si un micul alex supeeerb  :heart:  era pe burtica verde gen culoarea oului de rata (dar mai inchis putin) si aripile le avea verde inchis. Si era pui si statea fffff cuminte. Crede ca e baiat si a zis mama ca daca era fetita o luam noi. Trebuia sa tac sad

640

Ma bucur Simona ca nu e nimic grav.Stiu de baneocin,este foarte bun si eu l-am folosit.Pupici pe nasuc sa-i treaca repede.   :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

641

Gabriela poate perusul tau are lipsa de vitamine. Poti pune o poza?
Bubbles raia varoasa sunt niste paraziti numiti  Knemidocoptes pilae nu sunt ciperci.  tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

642

Bacterii paraziti ciuperci ati inteles ideea.

643 (edited by AlinaVanesa 03-07-2010 11:00)

Angel a racit.  stranuta tare si cu "precipitatii" nasul nu vad sa ii curga dar cand stranuta scuipa , nu stie sa isi duca mana la gura  :rusine:  ... nici nu stiu cum sa va explic. sunt asa de speriata  :cry:    oare ce sa ii dau? ce sa fac sa nu se imbolnaveasca mai tare. papagalii fac febra??aseara piciorusele ii erau fierbinti ... sad  in rest e bine , e destul de vioi , manaca , vorbeste (pe limba lui)...

644

Alina e posibil sa fii stat in curent?Doxivit-ul e bun pentru raceala sau Bronchipur.Dar probabil nu ai farmacie la indemana deschisa astazi.Daca si azi se simte ca ar fi racit pune-i putina aspirina tamponata in apa(razi cu cutitul putin de pe pastila).

645

Am si eu o intrebare; Cu ce ii curatati colivia? ma refer la solutiii ceva dezinfectat...am impresia ca se aseaza un praf ceva pe ea...

646

E bine sa cureti colivia doar cu apa, fara vreun detergent. In comert se gasesc diverse solutii pentru curatarea coliviilor, care nu sunt toxice pentru pasari. Totusi, parerea mea e ca apa e cea mai buna solutie.

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

647

Apa si otet cel mai bine, otetul omoara microbii.   tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

648

iloveanimals wrote:

Ok...
Incep eu cu o problema.
RAIA

Raia le perusi se manifesta prima data la limita dintre cerom si cioc ca o crusta de culoare alba, se extinde pe cioc, cerom, picioare si ochi. Daca priviti cu atentie se observa niste "santuri" sapate pe paraziti in care isi depun ouale si mananca. In stadii avansate raia are ca efect caderea penelor.
Poza este cu perusul meu pe etapele inainterii raiei. Sper sa se observe. Poze cu arie mai avansata nu am pt ca nu i-am permis sa se dezvolte.

Tratament
Ulei alimentar-dar are efect doar distrugerea parazitilor, nu si a oualalor, pt a prevenii ecolozarea oualalor, tratementul trebuie sa dureze cel putin 2 saptamani. Ouale eclozeaza in 7-10 zile, la iesirea puilor din oua trebuie distrusi imediat.
Vitamina A- Tratamentul dureaza tot minim 2 saptamani
Sanipur de la Sera - tratamentul este mai de durata, dar nu afecteaza pasarea cu nimic.
Unguent cu sulf - isi face efectul in 2-3 zile dar este toxic pt pasare, se da doar il locurile in care pasarea nu poate ajunge sa inghita(frunte, cioc, sub barbie). unguentul este foarte puternic si tratamentul se face din doua in doua zile de 3 ori(ii dai o data , pauza o zi si tot asa de 3 ori)
Si ar mai fi dar nu stiu in ce cantitate se da

! Vitamina A se da doar o data pe zi, deoarece este destul de puternica si poate fi fatala.
            Cu ulei se poate da si de doua ori pe zi.

Daca am gresit cu ceva ma puteti corecta, este spre binele pasarii.
Daca mai aveti poze cu raia intr`un stadiu avansat al perusului sau al oricarei pasari, le pueti pune. tongue

Am copiat ce a scris Dany ,sigur iti va fi de folos andreea.

649

multumesc suana  :pup: sper sa o fac bine pe micuta

Adaugat: 05-07-2010 14:40

perusita mea pe langa ochi are niste pene lipsa.in mai multe locuri.trebuie sa te uiti atent ca sa le vezi  sad sa fie din cauza raiei?

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

650

Este unul din simptome...cazutul penelor. Si Ares al meu are lipsa tot de pe langa ochi niste pene...
Ai grija cu vitamina A ca am patit.o si eu cred. I s.a iritat pielea, mai degraba zis zbarcit pielea...nu stiu ce sa mai fac ma simt atat de prost ca nu stiu ce sa mai fac...astept zilele astea sa vina veterinara acasa ca pana acum nu am dat de ea. Am intrerupt tratamentul acum cateva zile, l.am facut cam 3 saptamani. Nu prezinsta niciunu din ei stari de boala, mananca bine, zboara, canta, au un comportament normal, numai ca Ares nu arata foarte bine...