Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata
E urata...am glumit! Este foarte frumoasa,seamana cu zebrutza mea :heart:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata
E urata...am glumit! Este foarte frumoasa,seamana cu zebrutza mea :heart:
Multumesc tuturor! :pup:
Nu pun ziare pe jos deoarece e provizorie cusca asta cat sa se formeze perechea, desi slabe sanse ca o bate incontinuu :wow:
Va salut pe toti si imi cer scuze inca o data pentru felul in care arata mesajul trimis de mine prima data. Nu a fost pentru ca am vrut intentionat sa folosesc un limbaj chat (nici nu il cunosc). Pur si simplu nu am stiut ca site-ul asta nu recunoaste literele specifice limbii romane (s de la sarpe, t de la taran, etc). In timp ce il scriam, parea ok, dupa ce am dat "trimite", in loc de literele mentionate au aparut semnele pe care le-ati putut vedea. Sa mai spun o data problemele mele si sper ca de data asta mesajul sa fie inteligibil.
1. Zebrutzele mele au facut in doua randuri cate 4-5 oua. De fiecare data au facut cate un singur pui care a supravietuit cateva zile dupa care l-am gasit mort in afara cuibului. As mentiona ca ma uitam o data pe zi in cuib sa vad cum stau lucrurile si ca in perioada aia "parintii" se certau mult mai des decat in perioada in care nu aveau cuib si totul era OK. Daca unul intra in cuib destul de frecvent nu il lasa si pe celalalt iar daca acesta insista sa intre era razboiul zebrutzelor. :bang:
2. Citisem ca zebrutzele mananca hrana variata iar ale mele nu se ating de nimic in afara de seminte si de osul de sepie.
Daca cineva s-a mai confruntat cu asemenea probleme si cunoaste posibile cauze si modalitati de evitare pentru viitor as aprecia niste sfaturi. Va multumesc celor care deja au inteles ce am incercat sa scriu si mi-au raspuns.
Spor la "ciripit".
Savos
1. Cred ca zebrutele tale sunt incompatibile, sau sunt obosite de la atatea serii de oua/pui :ill:
2. Daca nu au fost invatate de mici cu meniul variat.. nu cred ca mai ai sanse sa le inveti, dar cu timpul vor accepta
Nu stiu daca sunt incompatibile. Daca nu au cuib se inteleg foarte bine, dorm una langa alta, se ciugulesc "cu tandrete" si totul pare in regula. Si cand au cuibul nu se cearta tot timpul. Doar in anumite zile si cam dupa ce au aparut puii. Cuib le-am pus de doua ori la un interval de aproximativ o luna. Ma intrebam daca nu exista vre-o legatura intre cele doua probleme, adica sa fie intr-adevar obosite dar si pe fondul anumitor lipse de vitamine cauzate de faptul ca nu mananca o hrana mai variata. Oricat de bune ar fi semintele nu cred ca contine tot ceea ce au ele nevoie. Si incercarea mea de a le diversifica hrana este pentru binele lor nu pentru ca mi s-ar parea mai ieftin morcovul si ardeiul decat semintele. Le voi lasa acum fara cuib cateva luni si voi mai incerca. Si ma mai gandeam sa mai iau o pereche dar care au fost invatate cu hrana variata. Poate daca se vad unele pe altele mai prind pofta. Ce ziceti?
Buna! Sovas, asa am patit si eu cu una dintre perechile mele de zebrutze si le-am despartit pe perioada cat au avut pui. Acum nu le mai las la clocit. Dar mi se pare ca le lasi cam des la clocit. Eu nu le mai las deloc ptr ca nu mai vreau pui si le am cam de 5 ani, sunt batrane, dar normal ar trebui sa aibe si ele o perioada mai mare de repaus, ptr ca pierd mult calciu in perioada aia si cu cat le lasi mai mult cu atat le scurtezi lor viata. De mancat nici ale mele nu prea mananca altceva, mai mananca frunze de spanac, mar si ou fiert. Dar mai am o pereche care o am de mica, masculul e puiul perechii batrane si care mananca orice le dau, depinde cum sunt invatati. Insista sa le pui si altceva si poate se obisnuiesc. In privinta cuibului, nu e adevarat ca nu intra daca e gol, din contra, lor le place sa-si amenajeze singure cuibul. Dar cel pe care il ai tu nu e foarte bun, am avut si eu si nu e stralucit, parca e de plastic. Cele mai bune sunt cele din paie si fan, sunt unele mici, in care le este mai cald, nu au crapaturi ca asta.Iti atasez o poza.
Rares, esti sigur ca e zebrutza? Din poza eu spun ca e baiat, are ciocul rosu, asa il vad eu, zebrutzele au ciocul portocaliu....
Da, sunt sigur ca este fata, deoarece nu canta, are ciocul portocaliu, si obrajii bej sunt specifici unei mutatii (la femele)
Inseamna ca e fata, imi poza imi parea ca are ciocul rosu. Dar sa-i cumperi pereche ca nu-i place singura.
Postez si eu doua poze cu zebrutzele mele.
Adaugat: 23-01-2010 22:05
Inseamna ca e fata, in poza imi parea ca are ciocul rosu. Dar sa-i cumperi pereche ca nu-i place singura.
Postez si eu doua poze cu zebrutzele mele.
Pai are pereche doar ca nu se prea inteleg, perechea ei este ca si masculul tau din prima poza
:wow: ele intra cu totul in hranitoare? nu am vazut asa ceva pana acum .....
Pai daca sunt mici, vezi sa nu cumva sa ramana blocate acolo. :heart:
Ciudata chestie :wow: nici eu nu am mai vazut zebrute bagate cu totul in hranitoare
Eu am vazut zebrute .. si intradevar sunt foarte mici si firave ... dar sa intre in hranitoare nu am vazut si vad ca nu sunt singura...
Candy a mea e putin mai mare decat o zebruta, daca avea coada aia mai scurta sigur o mai gaseam si prin hranitoare.
Ere o codita asa scurta, se baga prin toate colturile, o freaca de toate alea e normal s-o aibe asa.
Da, intra in hranitoare cu totul si nu raman acolo, nu se "blocheaza" .
Nu raman blocate. Au o placere deosebita sa stea in hranitoare.
Adaugat: 24-01-2010 12:03
Cea alba , sora celui gri cu obrajii rosu sters asteapta sotior pe luni
Zebrutza din a3-a imagine seamana perfect cu zebrutza mea :heart: :heart: :sanatate: :pup:
Frumoase zebrutze mai ai, Rares. Sa-ti traiasca!
Silviu, nu cred ca ai inteles. Zebrutzele nu si-au improvizat nimic in hranitoare. Ele uneori intra acolo si mananca. Cel putin ale mele doar asta au facut. Nu au dormit niciodata acolo.
Frumoase zebrutze mai ai, Rares. Sa-ti traiasca!
Silviu, nu cred ca ai inteles. Zebrutzele nu si-au improvizat nimic in hranitoare. Ele uneori intra acolo si mananca. Cel putin ale mele doar asta au facut. Nu au dormit niciodata acolo.
Multumesc
Am vazut ca zebrutele au cioculetele rosii si portocalii. Cele cu ciocul portocaliu sunt femele? :rusine: ca asa am inteles din ce ati scris voi pe aici.
Foarte frumoase zebrutele tale Rares. :heart:
Da. Cele cu cioculetzul mai deschis, spre portocaliu, sunt fetitze. Cei cu cioculetzul mai spre rosu, sunt baietzei.
Annymary, da, ai inteles bine, zebrutele femele au ciocul portocaliu si nu canta, iar masculii au ciocul rosu, si canta, unele mutatii au obrajii maro, cum au zebrutii lui Rares de ex. Zebrutele albe pot fi sexate dupa culoarea ciocului.
In legatura cu dormitul. Zebrele dorm f. bine pe bete, cuib se pune cand e perioada de imperechere. Da, dorm bine in cuib, dar riscati sa epuizati femela, caci va face oua si va scoate pui serie dupa serie. De asta se pune cuib, pt reproducere, si dupa ce ies puii din cuib se scoate cuibul, tocmai pt. a lasa perechii timp de odihna.
Ceea ce voi face si eu dupa ce Zuzu si Happy vor scoate puishori. Daca vor scoate... Vad ca ceilalti, in schimb, dorm in cuib si nu au facut outze. Si m-am reasigurat ca Cindy e fetitza.
Adriana, daca e prima serie de pui, pot scoate sau nu, dar macar vor avea experienta pt. tura viitoare. Eu, la prima tura de pui, din 5 oute au iesit numai 2 puisori, iar cel mai mic nu a trait decat o luna :cry:. Apoi i-am lasat fara cuib pana in iarna, cand i-am adus acasa. Si cand le-am pus cuib, au facut oua si nu au clocit. Acum le mai las o luna-doua sa-si revina. Sa nu crezi ca toata vara nu au mai facut oua in tava coliviei, doar ca neavand cuib nu au clocit.
Cealalta pereche va incepe sa se calce in curand, daca au cuib, asa ca outele nu vor inceta sa apara.
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.