2,376

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

kikisiroko wrote:

iloveanimals, diametrul nu are cum sa fie de 2 cm :wow: nici un perus nu are cum sa intre prin 2 cm. smile
Lui kiki cand i-am pus cuibul avea diametrul de 3,5 cm si de abia intra smile

S-a dovedit stiintific ca perusii prefera cuiburile cu intrari cat mai mici. wink

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,377

iloveanimals wrote:
kikisiroko wrote:

iloveanimals, diametrul nu are cum sa fie de 2 cm :wow: nici un perus nu are cum sa intre prin 2 cm. smile
Lui kiki cand i-am pus cuibul avea diametrul de 3,5 cm si de abia intra smile

S-a dovedit stiintific ca perusii prefera cuiburile cu intrari cat mai mici. wink

A mea a ros la intrare mult pana sa se hotarasca sa intre:)Cred ca -si imagina ca nu are loc smile

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

2,378

Buna:D Este pentru prima data cand postez aici. Sa prezint si eu micuta mea familie: Maya o perusa lutino de aproximativ 1 an care are 5 oute ( este la a doua serie); Rocky sotiorul ei care are 4 ani ; Alice o perusa albino de 8 luni si Bebe sotiorul lui Alice in varsta de 1 an.:)
Si acum pe mine wink sunt anyta de pe celalalt forum am 15 ani si am perusi de cand eram mica.
Bine v-am gasit.
Dyana si kikisiroko ma bucur sa va intalnesc si aici; am gasit in sfarsit forumul despre care vorbeati voi.

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

2,379

kikisiroko wrote:

annymary40 cine esti ca nu te stiu smile ce nume ai pe celalalt forum? :sanatate:

anyta :rusine:

2,380

Anyta, eu o stiu, chiar daca nu am vorbit niciodata cu ea. Bine ai venit! Sa-ti traiasca zoo. :heart:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,381

annymary40 wrote:
kikisiroko wrote:

annymary40 cine esti ca nu te stiu smile ce nume ai pe celalalt forum? :sanatate:

anyta :rusine:

:sanatate:

2,382

kikisiroko foosese mesageria privta. acum cum ramane cu offtopicul? PLus ca astea sunt reclame. smile

2,383

Bine ai venit si pe acest forum!Chiar ma gandeam cum sa-ti spun de acest forum...:bravo:Sa-ti traiasca papagalutziii!!!

2,384

kikisiroko si annymary40 :Cand nu va gasesc acolo,inseamna ca sunteti aici  smile :bravo:

Adaugat: 12-12-2009 16:58

annymary40 te superi daca-ti zic anyta??? :rusine: Imi este mai usor :pup:

Adaugat: 12-12-2009 16:59

Sa revenim la subiect:Outzul inca nu a aparut!!! smile

2,385

Sa speram!!! neutral

Adaugat: 12-12-2009 17:12

Acum 10 minute a avut loc cel de-al doilea mare scandal de azi :bang: ...Kyky a intrat din nou la ea in cuib si iar s-au batut...prin gaura de intrare nici nu puteai sa-i urmaresti ,doar vedeai pene albastre apoi verzi si tot asa....De data aceasta nu am mai intervenit smile  :sol:

2,386

Sa speram ca maine imi vor face o surpriza cu 2 outze:cel de ieri si cel de maine smile :sanatate: :bravo:

2,387

kikisiroko wrote:

Ce am putea pune in colivie, ma refer la plante ca sa fie o atmosfera cat mai aproape de natura? big_smile

Chiar nu stiu...nu m-am gandit sa le pun plante la ai mei ....Ar fi frumos daca ar avea in colivie o padure :wow: ...L-as da pe Kyky cu capul de toti brazii  smile  ca nu o lasa in pace pe Cici/a....

Adaugat: 12-12-2009 17:59

kikisiroko wrote:

Nu are cum sa faca 2 oua intr-o zi smile Stiu ca esti nerabdatoare, dar nici chiar asa. smile glumesc. big_smile

Stiu ca nu se poate...am zis si eu... cine stie,poate maine va avea loc o minune  smile  smile

Adaugat: 12-12-2009 18:01

La mine,daca ar face 5 oua pe zi as fi bucuroasa smile smile

2,388

aaa...Acum mi-am dat seama de ce nu face perusa mea cel de-al doilea ou:
E zgarcita!! smile  smile  Nu vrea sa piarda mult calciu  smile

2,389

dyenutza_bella, a fost buna asta smile smile

dar am o intrebare cati ani ai ? :angel:

- Bianca

2,390

Dyenutza, te rog frumos, nu te mai alarma si nu stresa perushii. Or sa faca ei outze, nu-ti face griji. Dar crede-ma  ca nu e ok penru ei sa te vada in fiecare zi ca-i urmaresti si tot te uiti in cuib. Si da, o sa te ciupeasca femela de acm in colo, pentru ca-si apara cuibul. Poate sa te ciupeasca si fara motiv. e normal, mai ales cand e pe cale sa depune ou, te cred si eu ca o sa te ciupeasca, o doare. Si o sa vezi ca roade si toaca tot ce prinde.

Adriana

2,391 (edited by suana 12-12-2009 23:12)

dyenutza gluma e gluma,dar cred ca daca fetita nu depune ou maine ar trebui sa fii atenta la ea.Daca se bat iara nu e k.Iti dau un sfat,tot din experienta mea.Nimfa mea n-a putut depune oul si am tinut-o  in mana deasupra aburilor si i-am dat cu siringa ulei de masline foarte putin incalzit in cloaca.Dar la perusei s-ar putea sa nu tina,mai ales ca nu poti s-o tii in mana.Cert este ca ei au nevoie acum de liniste si sa fie mai feriti de galagie,stres.Am postat pentru ca in joc un sufletel care ar putea avea nevoie de ajutor.Si de fapt,parerea mea este ca nu toata lumea ar trebui sa se apuce sa aiba crescatorie ,e o responsabilitate foarte mare ,plus ca de prima data s-ar putea nici sa nu reuseasca.S_a  intamplat acum sa faca oua dar daca se bat sunt sanse ca sa nu se mai calce si va fi doar un stres pentru amandoi.Cu un cuib si un ou care le produce amandurora senzatia ca trebuie sa cuibareasca.Poate vei avea nevoie de ajutor  si poti apela la noi pentru sfaturi,cei care au avut cuib,oua sau puiutzi.
Parerea mea....

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,392

Dyana, felicitari pt ou :bravo: sa speram ca va aparea si cel de-al doilea :heart: mult noroc! Cat pt faptul ca se cearta, nu stiu ce sa zic, eu nu am experienta in reproducerea perusilor, doar in ingrijirea lor!
Ce va mai fac ciripitorii :heart: ? Cipishorii mei au papat ou fiert tare azi :heart: si au zburat prin camera ca nebunii alaturi de Angeli! :pup:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,393

Dyenutza, poti sa imi zici anyta :pup: :pup: .   Iusty si ciripitorii mei au mancat azi out fiert. Peste  6 zile ar trebui sa apara primul puiut big_smile . Suana ma bucur sa te intalnesc si aici. Am vazut eu bine Dyenutza ti]au facut ingerasii un out pana la urma... sper ca da :pls: Felicitari!!!!!! :sanatate:

2,394 (edited by suana 12-12-2009 23:13)

Si eu ma bucur sa te intalnesc aici anyta,se pare ca asa iti ramane numele......Asteptam cu nerabdare puiutzii.
Voi retrage tot ce am postat mai sus,din consideratie fata de Latifa si de prietenii pe care ii am aici.Punct.Cred ca fiecare avem nevoie sa putem discuta prieteneste.Dyenutza asteptam vesti despre cuib.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,395

Ai dreptate :k: . . . m-am uitat ieri in cuib si un ou era foarte mic iar unul foarte mare. :wis: Poate va iesi un puiut din oul cel mai mare, sper. big_smile  Dyenutza asteptam vesti !!!

2,396

annymary40 wrote:

Ai dreptate :k: . . . m-am uitat ieri in cuib si un ou era foarte mic iar unul foarte mare. :wis: Poate va iesi un puiut din oul cel mai mare, sper. big_smile  Dyenutza asteptam vesti !!!

S-ar putea sa fie invers. Oul foarte mare sa fie primul iesit, si de regula nu e fertil. Dar, nu se stie niciodata! Succes cu copilashii taii. :pup:

Adaugat: 13-12-2009 10:32

kikisiroko wrote:

Cine stie cam cat timp ar avea puiutul galben si cam dupa cat timp incepe sa manance singurel ?
( poza este luata de pe net dar seamana la fel ca puiutul care va fi adus de 'Mosu`' )

Nu stiu sa-ti spun varsta. La asta recunosc ca nu ma pricep. Poate voi stii cand ai mei vor face puishori. Dar daca cel mic e exact ca cel din poza, iar pana la Craciun mai avem doua saptamani, ii sugerez Mosului sa mai intarzie putin cu darul, pentru ca cel mic sa fie in stare sa manance singur si sa manance seminte, nu hrana moale.

Kikisiroko, din pacare aici vorbesc de experienta. Puiutz era foarte mic, si, desi avea penajul format in totalitate, desi manca singur seminte, el inca avea nevoie de mama lui sa-l hraneasca. Iar ca sa te inhami la o asemenea responsabilitate, adica sa-i faci hrana moale, sa-l hranesti, sa ai grija la temperatura hranei si mute altele, eu cred ca e foarte greu. Acum, tu faci cum crezi. Stiu ca-ti doresti foarte mult un perush, dar cred ca vrei sa ai unul care sa-ti traiasca si nu unul cu care sa te chinui, iar daca moare sa te gandesti ca poate ai gresit tu cu ceva in ingrijirea lui. Asta e parerea mea, poate situatia sta altfel, dar gandeste-te. Te pup!

Adriana

2,397

Eu cred ca ar avea cam 2 saptamani sau 3. :k: Elfie foarte bun sfat i-ai dat lui kikisiroko. Mai bine sa mai astepte cateva saptamani pana cand puiul se va hrani singur dar acum depinde numai de kikisiroko .
Multumesc mult!! pentru incurajari :pup: astazi ma duc sa le cumpar ovomix si ce mai au nevoie, mi-am notat pe un carnetel. :sol:

2,398

kikisiroko wrote:

Am fost ieri sa imi vad odrasla si am observat ca are caputul galben, corpul mi s-a parut sa fie gri-albastrui. De abia astept! :bravo:

Si noi de-abia asteptam, Silviu big_smile :bravo: :bravo:

2,399

Sunt atat de bucuroasa ca de ieri femela tot intra in cuib caci pana acum nu intra ca ii era frica big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,400

Norocosilor! Lui Coco a mea i-a luat luni de zile sa intre in cuib, apoi pana la inspectat si pana la ros si pana s-a bagat sa faca ouz...a mai durat ceva. smile

Adriana