2,301

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Toti se inteleg acum depinde de perioada de acomodare a fiecarui cuplu...ma bucur ca ai luat decizia de a pastra puiutul Elfie ....  :pup: pt cel mic

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

2,302

kikisiroko wrote:

SUNT FOARTE FERICIT!!!
In sfarsit papagalii mei se impaca intre ei :merci: :merci: :merci: am avut placerea sa asist la giugiuleala dintre cei 2 pentru prima oara de cand il am pe roko.
:bravo: :bravo: :bravo:
Sper asta sa fie un semn bun.

stai linistit ca mai dureaza pana ce vor fi o pereke adevarata...ai mei se giugiulesc si mananca unul de la altul zilnic, de juma' de an ...insa tot zilnic se si bat...si, daca inainte femela il batea fara drept de apel , acum abia daca reuseste sa-l mai invinga o data pe saptamana.....cuib inca nu le-am pus desi au cam un an jumatate'....astept pana in primavara, apoi poate incerc....prostii nu fac, k stau in camera cu mine si i-as fi observat....nici n-am vazut vreo intentie din partea masculului, desi ea pare mai indrazneatza

yoyo

2,303

Super :bravo: bravo! Ma bucur :pup: ...cati perusi ai acum elfie? smile :heart:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,304

Kikisiroko, e prematur sa spun ca Maya si puiutzul au facut pereche. Puiutzul e mult mai mic decat ea, iar ea s-a comportat ca o mama cu el.
Iusty, acum am 6 perushi, cu ajutorul lui Dumnezeu. Si spun asta pentru ca de cand l-am luat pe cel mic tot incerc sa-l tratez de diaree... Nu inteleg ce se intampla in ultima vreme... Nu am avut parte de lucky, iar acum puiutzul e bolnav...
Am o rugaminte: va rog sa-mi spuneti ce mancare moale as putea sa-i prepar. Mancare pentru puiutzi, pentru ca am observat ca nu digera semintzele... Va rog din suflet sa ma ajutati!

Adriana

2,305

Deyseby are o reteta f. buna cu care a hranit puiutii de nimfa si mi-a crescut-o pe Angeli :pls: Cand va intra, ti-o va da wink

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,306

Multumesc, Iusty! :pup:

Adriana

2,307

Elfie ai grija cu diareea e mortala in sensul rau al cuvantului.Insanatosire grabnica perusitei

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,308

Puiutz ne-a parasit in dimineatza asta... A murit in mainile mele... :cry: :cry: :cry:

Adriana

2,309

Micutzul cu diaree?
Sau care?

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,310

elfie,ce pot sa spun......Imi pare rau dar iti dau un sfat,sa nu te superi pe mine.Te rog din suflet ,uita-te de unde mai iei perusi.NU e vina ta,tu doar suferi consecintele faptului ca perusii sunt deja bolnavi cand ii iei.Probabil din acelasi loc.Ceva se intampla acolo.....Am patiti si eu acelasi lucru....3 perusi mi-au murit unul dupa altul la un interval foarte scurt dupa ce i-am adus acasa.Au schimbat mediul si boala a avansat.Si am hotarat sa nu mai iau din acelasi loc.Acum fetita albastra pe care o am,pe care l-am luat drept baietel finnd puiut si nu mi-am dat seama,e super bine.E traumatizant sa suferi aceeasi pierdere una dupa alta.  :cry: :cry: :cry:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,311

Elfie imi pare rau e chiar foarte trist ce ti se intampla si la fel ca si Suana sunt de parere ca mediul de unde ii ei nu e tocmai sanatos, poate ar fi bine sa schimbi magazinul...

Suntem alaturi de tine si ne pare nespus de rau ...  :cry: :cry: :cry:

2,312

Multumesc ca sunteti alaturi de mine! Ce pot sa spun... sunt devastata! Chiar nu ma asteptam la asa ceva. Pe Lucky l-am luat tocmai pentru ca era bolnav, dar sa-mi moara Puiutz... chiar e prea mult. Serios va spun ca nu mai iau nici un perush. Daca pot sa ajut, sa dou sfaturi, atat cat ma pricep, am s-o fac, dar nu mai iau. Chiar nu mai pot sa indur. Poate m-am crezut Dumnezeu si am avut arogantza ca-i voi salva si pe astia. Si daca a fost asa, am primit o lectie foarte dura!

Puiutz si-a dat duhul in mainile mele! Nu doresc nimanui sa-i moara animalutzul in brate! E teribil! Sper totutusi ca in ultimele lui momente de viata sa fi simtit ocrotirea si iubirea mea.

Nu-mi mai iau nici un perush! Cel putin o vreme indeplungata. Il rog pe Dumenzeu sa mi-i tina pe astia pe care-i am sanatosi si sper sa le ofer toata ingrijirea si iubirea de care au nevoie.

Adaugat: 07-12-2009 14:02

Kikisiroko, cand la-ma dus acasa avea diaree, dar i-am dat pe cioc cateva picaturi de ceai de menta si-si revenise. Apoi Maya a inceput sa-l hraneasca. Ieri cand m-am uitat la el era murdar la fund si m-am alarmat. I-am dat vitamine pe cioc si i-am mai dat ceai de menta. Dar sa se curetze de pe o zi pe alta, nu ma asteptam.

Ai mei sunt toti sanatosi. Credeti-ma ca tot timpul ii observ si-i analizez. Maya a fost racita, am tratat-o sia cum e in perfecta regula. Chiar nu mai stiu ce sa cred. Imi pare atat de rau! :cry: :cry: :cry: Chiar stau sa ma gandesc daca nu am gresit eu cu ceva. :cry:

Adriana

2,313

Elfie chiar imi pare rau pentru tine si stiu ce simti ca si mie mi-au murit 2 perusi unul dupa altul la interval de o zi jumate. :cry: Este foarte greu si sper ca pe viitor sa ai mai mult succes si sa fie sanatosi perusii pe care ii mai ai sad

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,314

am si eu o rugaminte ce se adreseaza tuturor detinatorilor de perusi
daca perusii d-voastra au aproximativ 1 an sau pe aproape va rog daca puteti pune o poza cu "ei" cat mai deaproape pt ca as dori si eu sa observ ceva la fata lor.
P.S. : in poza sa se vada clar atat fata cat si ciocul si ceromul
VA MULTUMESC!

2,315

eu am o pereche de perusi ... dupa socotelile mele au cam 9-11 luni si am vazut si alti perusi la varsta asta care erau altfel..pareau mai pui asa, pe cand ai mei sunt mai nazdravani se observa ca sunt altfel decat cei vazuti de mine..si culoarea ceromului e altfel, la cei in varsta de aproximativ 10 luni e mai stearsa asa, la ai zici ca e naturala, e fff accentuata, cu toate ca stiu ca ar putea fi in perioada de imperechere...dar totusi vreau sa fac o comparatie, multumesc celor care m-ar putea ajuta cu niste poze!!!

Adaugat: 07-12-2009 16:41

eu i-am luat din pet shop, deci nu stiu cu exactitate varsta, dar macar o pot aproxima cu ajutorul vostru...

2,316

Diareea e o boala groaznica!
Si cichi al meu a murit de diareee...cand l-am cumparat avea sad .L-am tratat si i-a revenit,l-am tratat din nou si iarasi i-a revenit si cand a revenit a 3-a oara a fost mortal pentru el si nu a mai rezistat :cry: :cry: am facut tot ce am putut! Elfie,e ingrozitor!! :sol: :sol:

2,317 (edited by beeebeeebeee 08-12-2009 13:02)

mihay28 wrote:

am si eu o rugaminte ce se adreseaza tuturor detinatorilor de perusi
daca perusii d-voastra au aproximativ 1 an sau pe aproape va rog daca puteti pune o poza cu "ei" cat mai deaproape pt ca as dori si eu sa observ ceva la fata lor.
P.S. : in poza sa se vada clar atat fata cat si ciocul si ceromul
VA MULTUMESC!

daca te ajuta cu ceva intra pe profilul meu in site  sau la animalbume  Puiu si Cocutza  ca am pus acolo mai multe poze cu perusii mei. Acuma Puiu are aprox un an si 10 luni iar Cocutza apoximativ 6 luni dar sunt si foto mai vechi  si chiar se observa schimbarea culorii ceromului la Cocuta

:perus:  :heart:  :perus:   :perus:  :heart: :perus:

2,318

kikisiroko wrote:

Superbi beeebeeebeee!!! :heart: :heart: :heart:
Cam liniste pe aici smile

ms ca mi-ai vizitat casuta  virtuala cu animalutze  :pup:

:perus:  :heart:  :perus:   :perus:  :heart: :perus:

2,319

Nu o sa se inteleaga perfect nicioadata cred, si ai mei acum ii vezi ca se giugiulesc si in cateva secunde se alearga prin casa ... asa sunt ei si trebuie sa ii acceptam asa ( si la mine tot femela bata masculul)

2,320

M-a cuprins febra cumparaturilor si mergand la pet-shop n-am plecat cu mana goala.Dupa cum bine cunoasteti sindromul,am plecat cu mai multe decat mi-am propus in afara de mancare....Un perus atata de frumos   :bravo: :heart: Sa speram ca e baietel .Pozele mai tarziu ,acum ne obisnuim cu noua casuta. :sanatate:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,321 (edited by Estera 09-12-2009 15:01)

Ma bucur suana ca ti-ai luat un perus :k:
Asteptam poze cu el big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,322 (edited by biancadumi 09-12-2009 15:06)

wow Suana ce veste :bravo: :bravo: acum ai 5 perusi :heart: cum te descurci cu atatia ? eu deabea ma descurc cu 2 ca fac atat mizerie :pup: dar nu am ce sa le fac ii iubesc asa cum sunt :pup: si nu i-as a pt nimik in lume ...sau nush sper ca am pereche daca nu va trebui sa dau pe unul din ei ... dar deocamdata sunt puiuti se mai cearta se mai iubesc deh asa is ei :blb: :bang:

- Bianca

2,323

Pai de fapt am ramas acum doar cu 2, fetele mele frumoase,cei doi baietei i-am dus inapoi la tara pentru ca ei acolo au fost obisnuiti.Mai e si baiateleul de 9 ani de acolo care s-a bucurat ca i-am dus pasarelele inapoi.Stiu ca e complicat dar asta e cursul....De ce ,pentru ca eu tot fetite am nimerit,am primit un baietel ,apoi am luat inca unul tot baietel si uite asa ne-am incurcat in stiinta.fetele mele sunt cuminti si le-am pastrat acasa si astazi le-am luat,sper eu baietelul.Asa ca acasa am acum doar 3 perusi.Asta mic pe care l-am botezan Lory e cumintel si fetele l-au acceptat imediat.Cum spuneam poze mai tarziu.

Adaugat: 09-12-2009 15:44

Nou venitul....Lory

http://i45.tinypic.com/25s4ffr.jpg

2,324

Buna ziua!Cum am mai spus am 2 perusi...Astazi am observat ca au un ou in colivie...Pot pune mana pe ou pentru a-l muta in cuibul special?Daca il mut ea va veni dupa el in cuib???Sau il va respinge??Sau ar fi mai bine sa-i amenajez ca un cuib jos,pe gratiile de jos de la colivie???Ce ma sfatuiti?Este prima data cand o sa aibe pui si chiar nu ma pricep....Astept raspunsuri cat mai repede...Va multumesc!!!:|:angel:

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

2,325 (edited by elfie 09-12-2009 17:11)

suana wrote:

M-a cuprins febra cumparaturilor si mergand la pet-shop n-am plecat cu mana goala.Dupa cum bine cunoasteti sindromul,am plecat cu mai multe decat mi-am propus in afara de mancare....Un perus atata de frumos   :bravo: :heart: Sa speram ca e baietel .Pozele mai tarziu ,acum ne obisnuim cu noua casuta. :sanatate:

Vai cat ma bucur, Suana! :bravo: :bravo: :bravo: Sa-ti traiasca si sa te bucuri de el! Si sa ne pui poze! smile
Dar stai putin. Astea inseamna ca avem amandoua 5 perushi? Ce fericire! :heart:
Hai ca acum am vazut poza cu Lory. E superb! Absolut superb! Iti doresc din suflet sa nu ai niciodata probleme de sanatate cu el! Cu niciunul dintre smotocei sa nu ai! Sa-ti traiasca si are de la noi 5 pupici de perushi, 1 de micul alex si 2 de zebrutze!

Adriana