Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Sincer bronchipur di diropur....si sanipur nu se prea gasesc....am cautat si eu ce vreau sa-mi cumpar...peste tot am cautat
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Sincer bronchipur di diropur....si sanipur nu se prea gasesc....am cautat si eu ce vreau sa-mi cumpar...peste tot am cautat
Daca nu gasiti e foarte bun si DOXIVIT-ul
daca nu gasesti da comanda pe net.
Cele de la Padovan si Sera se gasesc destul de greu ... incearca la magazinul din Real la Animax am vazut ca au produse de la Padovan
.
Nu stiu ce sa le mai dau...nimic nu vor..poti sa ma ajuti in privinta asta?...as face orice pt.ei...sunt scumpii mei...dar problema este ca si sunt cam apatici...zburliti...nu stiu ce au...nu sunt vioi ca ceilalti.:(
:cry: ...daca poti lasa un ID de mess am putea tine legatura...
incearca se le razui fructele si legumele si sa le amesteci k mancarea lor zilinca. La mine a functionat.
Si platestc dublu...''ce frumos''
Mai bine le spun celor de la pet shop ce vreau si imi fac ei comanda
Exista pet shop Animax in Brasov in Real si sunt aceleasi preturi ca si in celelalte magazine nu sunt foarte scumpi
Am fost la animax si avea chestii de la sera doar pentru pesti
Pai sa nu-mi spui ca-i tii in frig.Pana faci tu focul ei cum stau :wow: E si normal sa fie raciti.Nici sa nu te gandesti in conditiile astea sa ai si puiuti.E o responsabiliatte extrem de mare.Au nevoie de extra -conditii (care includ foarte multe) si daca sunt persoane care se ocupa de reproducerea lor,o fac pentru ca au multa experienta. Acopera-i seara cu ceva mai gros in cazul in care se raceste tare pana dimineata cand faci focul.Daca nu s-au imperecheat degeaba le pui cuib,si cum iti spuneam e nevoie de experienta si timp pentur a te dedica inmultirii lor.Mai lasa-i sa se obisnuiasca impreuna,nu etimpul de sarit la reprodecere.E doar un sfat,prietensc ,sa nu mi-o iei in nume de rau.Bucura-te de ei asa frumosi cum sunt.
Nu e asa, ca daca nu s`au imperecheat degeaba le pune cuib.Cuibul ii stimuleaza.Daca le pune cuib se imperecheaza.
Dar, sfatul meu, ca si al suanei, este sa ai rabdare , macar pana in primavara-vara, cand da caldura, o sa ai mai multe fructe, legume si verdeata sa le dai parintilor, si parintilor ,puilor.
Nu te grabi cu imperecheatul, este foarte greu, ti`o zic din propria experienta.Trebuie sa fii mereu langa ei, sa vezi daca sunt hraniti..Apoi, gandeste`te ce`o sa faci cu ei?O sa`i dai prin pet`shopuri, o sa`i vinzi?Ai atata spatiu pentru mai multi perusi?Ca intr`o colivie din aia n`ai sa`i poti tine pe toti
Sunt foarte frumosi Kikisiroko si eu ca si ceilalti sunt de parere sa mai astepti pana in primavara cu imperecherea, dar decizia este a ta....
kiki sunt scumpei. incearca sa faci un foc dimineata inainte de a pleca la scoala. sa fie amortita camera un pic pana ajungi tu. sunt foarte sensibili la frig. toti papagalii in general nu doar perusii. sper sa fie bine cu ei.
perusii mei .... ii ador :heart:
foarte dragutzi mihay28. Sa-ti traiasca
Eu zic sa te mai informezi, despre perusi, sa mai citesti.
Asa sunt femelele,mai rele.Sunt teritoriale , cred ca tot ce e in colivie e a lor.Masculii sunt pasnici, isi iubesc partenerele ca ochii din cap, si accepta si bataia si fugareala
Exact cum a spus si Oblonda femele sunt mai rele, si a mea il bate pe mascul.....de fapt are momente in care se iubesc si momente in care il alearga prin casa.....
Mihai sa iti traiasca micile pasarici..... :pup:
multumesc Estera
Adaugat: 17-11-2009 16:50
si perusii mei fac la fel cum a zis OBlonda si ella_costan....perusul mai ia fugareala cateodata dar apoi se impaca si se iubesc ca doi indragostiti
Si ai mei se ciondanesc, de exemplu pe mancare. Daca vine Snowy(baiatul) primul la hranitoare, apoi vine Candy(fata) incepe sa-l impinga cu ciocul sau sa-i dea cateva "palme peste ochi". Dar au si momente de tandrete, de exemplu seara sau cand se plictiseste Snowy de cantat, se duce la ea o impinge cu cap'sorul sa il scarpine pe frunte, apoi se curata reciproc, si incepe maimutoiul sa-i faca "serenade" el stand cu capul aplecat in fata ei si cantand sau vorbind(diverse sunete pe care le aude de la tv sau de la mine). Nu-ti fa griji, este normal ceea ce fac ei, orice femela bate masculul, chiar si in semn de iubire.
pai sa-ti povestesc... primavara trecuta am facut eu cateva economii si m-am gandit sa mi iau o pereche de perusi...mi-am cumparat 2 pui, unul galben cu putin verde si celalalt alb cu albastru... eu am cerut pereche, dar pana la urma s'au dovedit amandoi a fi baieti ... se impacau bine, dar dupa vreo 2 luni , intr'o dimineata l'am gasit pe cel albastru cu alb mort
, nici astazi nu stiu motivul ca era asa vioi...am mers din nou la petshop si am cumparat o fetita albastra..de data asta a fost fetita, dar perusul meu s'a dat la ea si s'au imperechet cam la vreo 2 luni dupa ce am luat'o, si in cele din urma a murit si ea, cred ca era prea mica sa faca oua :cry: ... pt a 3-a oara am fost la petshop si mi-am luat o alta fetita cea verde din poze care sunt si acum pe forum...la inceput erau cam distanti, dar acum s'au apropiat foarte mult, sunt cam salbatici, dar cel mai mult conteaza ca se inteleg foarte bine si asta ma bucura cel mai mult !!! le-am pus si cuib, sa faca ce-or vrea.... au aproximativ 10-12 luni !!! sper ca in primavara sa se poata inperechea..timpul va decide totul.... cam asta este povestea mea, la inceput nici nu prea stiam nimic despre ei, dar acum m'am documentat si ma documentez in continuare !!! sper ca in cele din urma si ai tai sa se apropie unul de altul si totul va fi bine !!! Bafta :k:
Si ai vostrii s-au imperecheat chiar daca femela il bate pe mascul pt.ca banuiesc ca la ce frica ii e de ea [cum face al meu] mai bine duce 'lipsa'
)
De ce insisti cu imperecheatul?Ai rabdare! Nici tu nu ai accepta un strain asa de`odata ca sot
Daca vor fi compatibili si se vor iubi ca pereche, se voi imperechea, daca nu, nu.Asta e un motiv in plus sa nu le pui cuibul acum, ci sa le dai timp sa se cunoasca mai bine.
Asa sunt toti la inceput. candy a mea s-a bagat in sufletul lui Snowy, era mica si speriata cand am adus-o, se ducea la el iar el o respingea, nu stia ce este, nu stia ce sa faca, era putin derutat. In cele din urma s-au obisnuit, candy era derutata in privinta mea si a lui snowy, vedea cum el ma pupa, vine la mine nu stia de ce. Deoarece la pet shop cei de acolo ii sperie pe micuti cand ii prinde pt ai vinde. E greu si pt ei sa treaca de la un mediu atat de salbatic si cu teama la fiecare pas, la unu mediu calm si linistit unde nu-ti poate lipsi nimic, nici macar dragostea si pacea interioara. Acum ma inteleg bine cu viespea asta mica, nu se mai teme de mana mea, cu toata ca nu vine singura la mine decat atunci cand se pierde prin casa si nu mai stie cum sa ajunga sus, atunci sare pe mana mea, sta pana o duc la Romeo si zboara lnistita fara nicio teama, dupa care ma urmareste sa vada ce fac.
Deci noi degeaba iti dam sfaturi aici."le`am pus cuib pt,ca sa se acomodeze cu el.." Asta nu e e scuza! Imi dai de inteles ca nu prea`ti pasa de ei, ci vrei pui neaparat, desi se bat si nu se inteleg, desi masculul e bolnav.Asta le mai trebuie acum, pui de crescut, si femela de hranit!
hai mai nu va mai certati...aici trebuie sa fim ca o familie virtuala.... sa ajutam si sa acceptam sa fim ajutati in unele situatii cand altii se dovedesc mai intelepti decat noi...
da are dreptate mihay28, nu are nici un rost sa ne certam.
Nu are rost sa va certati fiecare face cum crede...daca vrea sa ia inconsiderare sfaturile noastre e foarte bine daca nu sa speram ca nu il vom auzi plangandu-se ca si-a pierdut animalutul...
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus